Η αναλγησία και η ντροπή σε όλο της το μεγαλείο. Μόνο στην Ελλάδα και σε κάποια άλλη τριτοκοσμική χώρα θα μπορούσε να συμβεί. Άρρωστοι άνθρωποι να περιμένουν μέσα στην κακοκαιρία κάποιος να ενδιαφερθεί για να μεταφερθούν σπίτι.

Δεν είναι μόνο οι εγκλωβισμένοι από τη μια το μεσημέρι οδηγοί στην Αττική Οδό. Η κακοκαιρία Ελπίδα φανέρωσε πολλές αδυναμίες της κρατικής μηχανής σε πολλούς τομείς.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Οι 9 νεφροπαθείς τελείωσαν το μεσημέρι την αιμοκάθαρση τους στο κέντρο αιμοκάθαρσης στη Μεταμόρφωση και από εκείνη τη στιγμή περιμένουν την Πυροσβεστική για να τους πάει στα σπίτια τους ή σε κάποιον άλλον χώρο, αφού ούτε οι ίδιοι ούτε οι δικοί τους άνθρωποι μπορούν λόγω της κακοκαιρίας να προσεγγίσουν.

Επικοινωνήσαμε με το κέντρο αιμοκάθαρσης και μας είπαν τι ακριβώς έχει συμβεί. Οι νεφροπαθείς ήταν αρχικά 12. Μόλις τελείωσαν την αιμοκάθαρση τους έπρεπε να πάνε στα σπίτια τους. Όμως λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας δεν υπήρχε τρόπος ούτε οι συγγενείς τους να πάνε να τους πάρουν ούτε οι ίδιοι να πάνε μέσα στο κρύο.

Από την κλινική ενημέρωσαν την πυροσβεστική υπηρεσία ότι έχουν κάποια περιστατικά που πρέπει να μεταφερθούν στα σπίτια τους. Όπως μας είπαν η ώρα έχει φτάσει 10 το βράδυ και ακόμη δεν έχουν κάποια απάντηση.

Τρεις νεφροπαθείς κατάφεραν και έφυγαν αφού κάποιος συγγενείς τους μπόρεσε και προσέγγισε την κλινική με το αυτοκίνητο του. Οι υπόλοιποι 9 όμως βρίσκονται στην κλινική, δίπλα στην Εθνική οδό και το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να περιμένουν.

Όπως μάθαμε οι νεφροπαθείς θα πάνε όλοι σε κάποιο ξενοδοχείο για να περάσουν τη δύσκολη αυτή νύχτα της κακοκαιρίας Ελπίδα.

68 κλήσεις για νεφροπαθείς στην Αττική

Την ίδια στιγμή όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, δεκαοκτώ νεφροπαθείς έχει μεταφέρει η Πυροσβεστική από διάφορα σημεία της Αττικής σε νοσοκομεία για αιμοκάθαρση. Μέχρι πριν λίγη ώρα το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος είχε δεχθεί 87 κλήσεις σε όλη την επικράτεια, εκ των οποίων οι 68 ήταν από την Αττική. Οι κλήσεις αφορούν την παροχή βοήθειας σε άτομα που είναι εντός των ακινητοποιημένων οχημάτων τους, νεφροπαθείς που χρειάζεται να μεταφερθούν σε νοσοκομεία για αιμοκάθαρση, καθώς και τη μεταφορά ηλικιωμένων σε συγγενικά τους πρόσωπα ή στο ίδιο τους το σπίτι.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Εγκρίθηκε η τέταρτη δόση σε ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς