ΕΛΛΑΔΑ
Κακοκαιρία στη Δυτική Ελλάδα: Κατολισθήσεις πρανών, πτώσεις βράχων και φερτά υλικά έχουν καλύψει δρόμους
Πού ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της κακοκαιρίας
Η Ιόνια Οδός παραμένει εκτός κυκλοφορίας στο ύψος της Συκούλας μετά τη μεγάλη κατολίσθηση, ενώ η αποκατάσταση εκτιμάται ότι θα απαιτήσει αρκετό χρόνο.
Η κυκλοφορία στο τμήμα Άρτα – Αμφιλοχία εξυπηρετείται μέσω της Εθνικής Ιωαννίνων – Αντιρρίου, με αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο και σημαντικές δυσκολίες.
Ιδιαίτερα επιβαρυμένη είναι η κατάσταση στην Πρέβεζα. Η Εθνική Οδός Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας παρουσιάζει συνεχή φαινόμενα καταπτώσεων, ενώ προβλήματα εντοπίζονται σε Μυρσίνη, Μύτικα και Καστροσυκιά.
Πλημμυρικά φαινόμενα επηρεάζουν θερμοκήπια και κτηνοτροφικές μονάδες. Στην πόλη της Πρέβεζας, η παραλιακή ζώνη έχει δεχθεί έντονη πίεση από τα νερά.
Στη Δημοτική Ενότητα Πάργας, ζημιές καταγράφηκαν στον δρόμο Πέρδικα – Αγιά – Ανθούσα αλλά και στην ίδια την κωμόπολη της Πάργας.
Στην Ανθούσα, αποκόλληση βράχου είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί σταθμευμένο όχημα.
Μεσσηνία: Ζημιές σε καλλιέργειες και θερμοκήπια
Η έντονη βροχόπτωση των τελευταίων ημερών, είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει τοιχίο από πλινθόκτιστο σπίτι στο κέντρο της Μεσσήνης. Ευτυχώς κανείς δεν περνούσε εκείνη τη στιγμή και δεν τραυματίστηκε. Την ίδια ώρα, τα προβλήματα επεκτείνονται σε ολόκληρο το νομό, προκαλώντας ζημιές σε καλλιέργειες και θερμοκήπια που σκεπάστηκαν απ`το νερό.
Το φράγμα του ποταμού Παμίσου, στην περιοχή του Άρη, βρέθηκε στα όριά του κατά τη διάρκεια της χθεσινής κακοκαιρίας.
Ηλεία: Στα όρια της υπερχείλισης η στάθμη του Αλφειού
Από την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών καταγράφηκαν κατολισθήσεις στο Κατάκολο και στον παραποτάμιο δρόμο του Αλφειού. Στον επαρχιακό δρόμο που ενώνει τον δήμο του Πύργου με τον δήμο Αδρίτσενας, λίγα μέτρα μακριά από το φράγμα του Αλφειού, οι κατολισθήσεις είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.
Αν συνεχίσει να κατεβάζει νερά ο Λάβανας ποταμός δεν θα αποτραπεί υπερχείλιση, προειδοποιούν οι τοπικές αρχές, την ώρα που η επιδείνωση του καιρού αναμενεται να επηρεάσει τις επιβαρυμένες περιοχές.
-
ΕΛΛΑΔΑ17 ώρες agoΝεκρός 31χρονος οδηγός μοτοσικλέτας μετά από ανατροπή
-
ΕΛΛΑΔΑ10 ώρες agoΣτο Α’ Νεκροταφείο στις 11 Μαρτίου η πολιτική του κηδεία
-
ΕΛΛΑΔΑ13 ώρες agoΝεκρή την ημέρα των γενεθλίων της βρέθηκε 26χρονη
-
ΒΟΛΟΣ19 ώρες agoΑπίστευτη ταλαιπωρία περνούν εδώ και έναν χρόνο οι Βολιώτες εργαζόμενοι που ταξιδεύουν με λεωφορεία που μισθώνει ο ΟΣΕ Λάρισας για λόγους εργασίας
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ21 ώρες agoΣτην Αλόννησο βρίσκεται ο Νικόλαος Ντε Γκρες
-
ΕΛΛΑΔΑ12 ώρες agoΜεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής (Εικόνες)
-
ΕΛΛΑΔΑ16 ώρες agoΝεκρός ανασύρθηκε νεαρός άνδρας από θαλάσσια περιοχή (Βίντεο)
-
ΕΛΛΑΔΑ9 ώρες agoΤουρκικό πολεμικό παρενόχλησε μέσω ασυρμάτου πλοίο που πόντιζε καλώδια στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αμοργού και Αστυπάλαιας








