

ΕΛΛΑΔΑ
Κακοποίηση 3χρονου στο Ηράκλειο: «Η γιαγιά έχει εκδηλώσει την επιθυμία να δοθούν όργανα του»
Εγκεφαλικό θάνατο έδειξαν τα τεστ που διενεργήθηκαν στον 3χρονο Άγγελο, που εδώ και μία εβδομάδα βρίσκεται στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) στην Κρήτη, από τη βάναυση κακοποίηση του υπέστη.
Το παιδάκι, που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από την 26χρονη μητέρα του και τον 44χρονο σύντροφό της, οι οποίοι βρίσκονται κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού, υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις που προβλέπονται βάσει πρωτοκόλλου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει εγκεφαλική λειτουργία.
Σήμερα έγιναν τα τελευταία τεστ και όλα είναι αρνητικά.
Το παιδί είναι και επίσημα «εγκεφαλικά νεκρό», όπως επιβεβαίωσε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης.
«Αν και δεν είχαμε πολλές αμφιβολίες, αλλά θέλαμε να έχουμε και την τελική επιβεβαίωση η οποία δυστυχώς είναι θετική», λέει ο ίδιος στο .
«Η γιαγιά ήδη έχει εκδηλώσει την επιθυμία να δοθούν όργανα του παιδιού. Απλούστατα, υπάρχουν ορισμένες διαδικασίες οι οποίες πρέπει να εφαρμοστούν έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι, δεν είναι τόσο απλό», σημειώνει.
«Τόσο η γιαγιά όσο και ο παππούς του παιδιού, μαζί με τη νονά του, τουλάχιστον έτσι μας είπαν, ότι επιθυμούν», καταλήγει.
Κακοποίηση 3χρονου: «Οι ελπίδες ήταν μηδαμινές»
Το παιδάκι -που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από την 26χρονη μητέρα του και τον 44χρονο σύντροφό της– υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις που προβλέπονται βάσει Πρωτοκόλλου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει εγκεφαλική λειτουργία.
Σήμερα έγιναν τα τελευταία τεστ και όλα είναι αρνητικά. Το παιδί είναι και επίσημα «εγκεφαλικά νεκρό», όπως επιβεβαίωσε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργο Χαλκιαδάκη. Ο ίδιος πρόσθεσε εξάλλου, πως «η κατάσταση του παιδιού ήταν τόσο τραγική που εξαρχής ήταν μηδαμινές οι ελπίδες».

-
MEDIA11 ώρες ago
Σάκης Τζήμας για τις φήμες του Μαρέδη περί ίδρυσης ενός σταθμού με τεχνολογικό εξοπλισμό τελευταίας γενιάς ΚΑΙ τις δημοσκοπήσεις του.
-
ΕΛΛΑΔΑ14 ώρες ago
Θεσσαλονίκη: Τραγωδία στην άσφαλτο – Νεκρός 30χρονος οδηγός
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ23 ώρες ago
Στη Σκιάθο «προσγειώθηκε» το μεγαλύτερο αεροσκάφος του κόσμου
-
ΕΛΛΑΔΑ9 ώρες ago
Αχαΐα: Κτηνοτρόφος έπαθε ηλεκτροπληξία τη στιγμή που άδειαζε γάλα
-
ΕΛΛΑΔΑ6 ώρες ago
Πάτρα: Γιατρός δεν άφηνε τη σύζυγό του να πάει στο νοσοκομείο λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων
-
LIFESTYLE8 ώρες ago
Κωνσταντίνος Χριστοφόρου: «Βίωσα ηλικιακό ρατσισμό, τι θέλει τώρα αυτός ο μεγάλος»
-
ΕΛΛΑΔΑ10 ώρες ago
Κρήτη: Εγκεφαλικά νεκρός ο τρίχρονος Άγγελος – Ολοκληρώθηκαν τα τεστ
-
ΕΛΛΑΔΑ11 ώρες ago
Κρήτη: Λιγοστεύουν οι ελπίδες για τον τρίχρονο Άγγελο που κακοποιήθηκε βάναυσα