Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καλογιάννης: Η Λάρισα πλέον ακούγεται σε διεθνές ιατρικό κοινό ως ιπποκρατική πόλη – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Ιπποκράτης

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Φέτος στην εκδήλωση «Ιπποκράτης – Η Αέναη Επιστροφή 2021» που θα γίνει στην Λάρισα το διήμερο 3 και 4 Σεπτεμβρίου συμμετέχουν φορείς που έχουν παγκόσμια απήχηση, όπως το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών και το Διεθνές Ιπποκρατικό Ίδρυμα της Κω, επισήμανε στις δηλώσεις του στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του δημαρχείο Λάρισας το μεσημέρι της Πέμπτης, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η Λάρισα πλέον ακούγεται σε διεθνές ιατρικό κοινό ως ιπποκρατική πόλη.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ειδικότερα ο δήμαρχος τόνισε πως: «Το 2017 ήταν όταν η πόλη με μια συλλογική προσπάθεια ξεκίνησε να υλοποιεί την σχέση της με τον Ιπποκράτη και την Ιπποκρατική ιδέα. Με σταθερά βήματα με τις εκδηλώσεις αλλά και την αφοσίωση των φορέων κάναμε μια σοβαρή προσπάθεια που αποδίδει καρπούς. Έτσι φέτος συμμετέχουν φορείς που έχουν και παγκόσμια απήχηση, δύο τέτοιοι φορείς είναι το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών και το Διεθνές Ιπποκρατικό Ίδρυμα της Κω.

Η Λάρισα πλέον ακούγεται σε διεθνές ιατρικό κοινό ως ιπποκρατική πόλη. Το διήμερο 3 και 4 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν πολύ σημαντικές εκδηλώσεις, όπως ομιλίες καθηγητών, επισκέψεις σε μουσεία φοιτητών στο Β’ Αρχαίο Θέατρο αλλά και μία υψηλού επιπέδου πολιτιστική εκδήλωση. Ευχαριστώ θερμά όλους τους φορείς για την συνεργασία».

Από την πλευρά της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου κ. Βασίλης Πίνακας, σημείωσε πως: «Η Περιφέρεια συμμετέχει στις εκδηλώσεις για τον Ιπποκράτη από το 2017 που ξεκίνησε η διοργάνωση η οποία αποτελεί αφορμή να γνωρίσει κανείς το διαχρονικό και επίκαιρο λόγου του Ιπποκράτη «Κάλιον το προλαμβάνεις ή το θεραπεύειν» που τώρα με πανδημία αναδείχθηκε η ανάγκη πρόληψης (εμβολιασμοί)».

Με την σειρά του ο κ. Αθανάσιος Γιαννούκας (πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), τόνισε πως: «Στόχος είναι η Λάρισα να αναδειχθεί ως ιπποκρατική πόλη. Η έδρα της ιατρικής στη Λάρισα δίνει επιπλέον κύρος. Φέτος συμμετέχουν το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών και το Διεθνές Ιπποκρατικό Ίδρυμα της Κω.

Θα μιλήσουν ομιλητές από Ιατρικούς Συλλόγους της Νέας Υόρκης, της Αυστραλίας και της Κύπρου. Επίσης το μουσείο του Ιπποκράτη παραμένει προτεραιότητα μας».

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος σημείωσε πως: «Από το 2015 που ιδρύθηκε ο σύλλογος ο στόχος του είναι η ανάδειξη της σχέσης του με την πόλη μας».

Ο πρόεδρος του συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» κ. Ρίζος Χαλιαμπάλιας  τόνισε ότι: «Συνδιοργανώνουμε για Πέμπτη χρονιά την «Αέναη Επιστροφή» προσπαθώντας να αναδείξουμε το έργο του Ιπποκράτη στην Λάρισα».

Ο κ. Πάνος Σάπκας, αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων, υπογράμμισε ότι η αντιδημαρχία προσπαθεί πάντα να αναδείξει όπως μπορεί ένα καλλιτεχνικό έργο να εμπνευστεί από τον Ιπποκράτη».

Τέλος ο σκηνοθέτης κ. Κώστας Λαμπρούλης είπε: «Φέτος η παράσταση θα περιλαμβάνει αποκλειστικά επιστημονικά κείμενα. Αφορμή τα διαχρονικό έργο του Ιπποκράτη όπως αναδείχθηκε φέτος με πανδημία».

 Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων “Ιπποκράτης – Η Αέναη Επιστροφή 2021”

Παρασκευή 03 Σεπτεμβρίου 2021

19:00 – 21:00 Β’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας

Απόδοση του όρκου του Ιπποκράτη από πτυχιούχους φοιτητές του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

*Η εκδήλωση είναι προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού covid-19.

Όλοι οι θεατές θα προσέλθουν στο χώρο με μάσκα. Δεν επιτρέπονται όρθιοι.

Προϋπόθεση για την παρουσία στην εκδήλωση είναι η συνεννόηση με τη Γραμματεία του Τμήματος . Υπάρχει περιορισμός στο αριθμό των ατόμων που θα παρευρεθούν και προϋπόθεση εμβολιασμού ή διαγνωστικού τεστ.

Σάββατο 04 Σεπτεμβρίου 2021

10:00 – 10:30  Επίσκεψη στο Μνημείο του Ιπποκράτη

11:30 – 13:00  Επίσκεψη στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

18:30 – 19:00  Αποκάλυψη αντιγράφου αγάλματος του Ιπποκράτη, δωρεά του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών, στο αίθριο (φουαγιέ) του κτιρίου της Ιατρικής στη Βιόπολη μπροστά από το Αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» και φύτευση πλατάνου στον κήπο του κτιρίου της Ιατρικής.

Σάββατο 04 Σεπτεμβρίου 2021

Αύλειος χώρος του Μύλου του Παππά

19:30 – 20:15 Χαιρετισμοί

κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

κ. Απόστολος Καλογιάννης, Δήμαρχος Λαρισαίων

κ. Γεώργιος Πατούλης, Πρόεδρος Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Περιφερειάρχης Αττικής

κ. Αριστοτέλης Παυλίδης, Πρόεδρος Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος της Κώ, τ. Υπουργός

Καθ. κ. Αθανάσιος Δ. Γιαννούκας, Πρόεδρος Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

κ. Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας «Ο Ιπποκράτης»

Διαδικτυακά

κ. Μαρίνης Πιρπιρής, Πρόεδρος Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Αυστραλίας

κ. Παναγιώτης Μανώλας, Πρόεδρος Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Ν. Υόρκης

κ. Πέτρος Αγαθαγγέλου, Πρόεδρος Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου

Mr. Mustafa Suleiman, Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής, Ainshams University, Cairo, Egypt

20:15 – 21:00 Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας προς τιμήν του Ιπποκράτη “ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ”.

20:15 – 20:30 Εισαγωγική ομιλία: “Η επιστροφή του Ιπποκράτη στη Λάρισα” κ. Ρίζος Χαλιαμπάλιας, Πρόεδρος Συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα»

20:30 – 21:00 Κεντρική ομιλία: “Ιπποκρατική Ιατρική” Oμότιμος Καθηγητής κ. Στέφανος Γερουλάνος

21:00 – 22:30 Καλλιτεχνική Παράσταση «Περί Ανέμων» από το Συνεργείο του Μουσικού Θεάτρου

Η διοργάνωση έγινε από:

Το Τμήμα Ιατρικής ΣΕΥ ΠΘ, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Λαρισαίων, τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας, τον σύλλογο «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα», το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών και το Διεθνές Ίδρυμα της Κω.

*Η εκδήλωση είναι προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού (covid-19).

Όλοι οι θεατές θα προσέλθουν στο χώρο με μάσκα. Δεν επιτρέπονται όρθιοι.

Όσοι παρακολουθήσουν την εκδήλωση πρέπει να έχουν προμηθευτεί τη σχετική πρόσκληση από τα γραφεία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού (Μύλος του Παππά, ισόγειο, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου έως την Παρασκευή 3/9/2021από τις 10:00 -13:00).

Χωρίς την πρόσκληση δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος.

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Ε.Μ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Πρεμιέρα αύριο Παρασκευή για το Χίλια

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ένα όνομα άρρηκτα συνδεδεμένο με τη νυχτερινή διασκέδαση της Λάρισας, τα Χίλια Χείλια, επιστρέφει αύριο Παρασκευή 20 Μαΐου, στην όδό Φαρσάλων.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Όπως τονίζει ο ιδιοκτήτης Τάκης Ντελής, “ύστερα από τόσες ανατροπές που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι μπαίνουμε στην κανονικότητα. Το προσωπικό μου όραμα είναι να υπάρχει ένας χώρος που να μπορούμε να μετατρέψουμε την καθημερινότητά μας σε εμπειρία ψυχαγωγίας και διασκέδασης και να δίνει τη δυνατότητα στον καθένα μας να εκφράσει αυτό που έχει μέσα του”.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 11 το βράδυ. Από τις 11 έως τα μεσάνυχτα, απλό ποτό με 7 ευρώ, απλή φιάλη 70 ευρώ και φιάλη κρασί 28 ευρώ.

Στο 5ο χιλιόμετρο Λάρισας- Φαρσάλων. Τηλέφωνο για ρεζερβέ: 2413024602.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Η Καρδίτσα τιμά την Ημέρα Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Η Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, τιμάται και στην Καρδίτσα στις 22 Μαΐου 2022 και ώρα 10:00π.μ. στον Ιερό Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης.

 

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αναλυτικά το πρόγραμμα

 

  • Γενικός Σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής μέχρι και της δύσης του ηλίου της ιδίας ημέρας.
  • Φωταγώγηση όλων των δημοτικών καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 22ας Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επόμενης.
  • Ώρα 10:00 π.μ.: Τέλεση δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
  • Προσέλευση επισήμων στη Δοξολογία από 09:30 π.μ. Τέλος προσέλευσης ώρα 09:45 π.μ.
  • Ομιλία από την κα Βασιλική Παναγιωτίδου, Εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
  • Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο έμπροσθεν του Μητροπολιτικού Ναού από τους κ.κ. Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, Βουλευτές Νομού, Α.Δ. Φρουράς Καρδίτσας, Δήμαρχο Καρδίτσας, Αστυνομικό Δ/ντή Καρδίτσας, Διοικητή Πυροσβεστικής Καρδίτσας, Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών, Πρόεδρους Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Εκπρόσωπους Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Πολιτικά Κόμματα, Προσφυγικά Σωματεία Ελλάδος, Λοιπές Οργανώσεις και Συλλόγους που θα ήθελαν να τιμήσουν τον ανωτέρω εορτασμό.
  • Το θρησκευτικό μέρος του εορτασμού θα ρυθμιστεί από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, ενώ ο Δ.Ο.Π.Α. Καρδίτσας παρακαλείται για τη διάθεση της Φιλαρμονικής, ο Α.Δ. Φρουράς για τη διάθεση των αναγκαίων για την επιμνημόσυνη δέηση καθώς και τη διάθεση τμήματος απόδοσης τιμών και η Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας για την εύρυθμη τήρηση της τάξης.

Τελετάρχες ορίζονται:

  1. ο κος Υπερήφανος Κωνσταντίνος, υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας
  2. η κα Καραγιάννη Ευαγγελία, υπάλληλος του Δήμου Καρδίτσας.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ52 δευτερόλεπτα ago

NASA: Έτοιμο το CST-100 Starliner που θα μεταφέρει αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 λεπτά ago

Νίκος Ανδρουλάκης: «Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ, είναι ψήφος σε μια σοσιαλδημοκρατική διακυβέρνηση, όχι σε Τσίπρα-Μητσοτάκη»

ΕΛΛΑΔΑ7 λεπτά ago

Αννα Κορακάκη: Εμμονικός «θαυμαστής» έβαλε φωτιά στο αυτοκίνητου του συντρόφου της

ΚΟΣΜΟΣ15 λεπτά ago

Τουρκία: Πηγή διχόνοιας για το ΝΑΤΟ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ16 λεπτά ago

Πρεμιέρα αύριο Παρασκευή για το Χίλια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ25 λεπτά ago

Νέοι αναπληρωτές γραμματείς Οργανωτικού στη ΝΔ

ΕΛΛΑΔΑ26 λεπτά ago

Ντοκουμέντο από το επεισόδιο της Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο και το ρόλο της Ρούλας Πισπιρίγκου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ32 λεπτά ago

Σκιάθος-“Ξαφνικά δεν λειτουργούσαν τα φρένα” και αναποδογύρισε το αυτοκίνητο στην περιοχή “Αχλαδιές”

ΚΟΣΜΟΣ34 λεπτά ago

Ransomware: Συμμορία χάκερ σε «πόλεμο» με την Κόστα Ρίκα, απειλεί να ανατρέψει την κυβέρνηση

ΜΑΓΝΗΣΙΑ40 λεπτά ago

Αφαλτόστρωση στο οδικό τμήμα Ανήλιο – Τσαγκαράδα και στη γέφυρα της Ζαγοράς

Δημοφιλή