Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Καπραβέλος: Υπάρχει κενό ανοσίας – Προειδοποίηση για «τσουνάμι» κρουσμάτων

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Συναγερμός επικρατεί για την έξαρση των ιώσεων γρίπης και κοροναϊού καθώς το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα αυξάνονται ενώ όλο και περισσότερες είναι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο διευθυντής της μονάδας εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega» για τις ιογενείς λοιμώξεις και την αύξηση των περιστατικών του κοροναϊού που πιέζουν το εθνικό σύστημα υγείας.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» αρχικά σχολίασε για την επικρατούσα κατάσταση των ΜΕΘ, ειδικά για τα παιδιατρικά νοσοκομεία: «Τα μαθηματικά μοντέλα προβλέπουν αύξηση των ιώσεων το επόμενο δίμηνο και το σύστημα υγείας δεν αντέχει άλλο. Τα παιδιατρικά τμήματα είναι λίγα, ειδικά στην βόρεια Ελλάδα».

«Τα μαθηματικά μοντέλα τα σέβομαι γιατί βασίζονται σε πραγματικές ενδείξεις. Επειδή το πέρασε και Ευρώπη, δεν είναι μακριά αυτό και από την Ελλάδα. Η Αγγλία «γονάτισε» στις αρχές του Δεκεμβρίου με μία έκρηξη των ιογενών λοιμώξεων», απάντησε ο κ. Καπραβέλος, όταν ερωτήθηκε αν υπάρχει περίπτωση να φθάσει η Ελλάδα να έχει μέχρι και 200 χιλιάδες κρούσματα γρίπης την ημέρα, κάτι το οποίο δεν απέκλεισε.

Κενό ανοσίας

Αναφορικά με την έξαρση των ιώσεων που έχει ξεσπάσει σχολίασε ο Νίκος Καπραβέλος ότι υπάρχει ένα ”κενό” ανοσίας που αντιμετωπίζει ολόκληρος ο πλανήτης, ακριβώς επειδή το προηγούμενο διάστημα δεν ήρθε ο πληθυσμός σε επαφή με πολλές ιογενείς  λοιμώξεις που υπήρχαν.

Και πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να γίνει ισχυρή σύσταση για χρήση της ιατρικής μάσκας την εποχή που θα υπάρξει η μεγάλη έξαρση των ιογενών λοιμώξεων.

Καταλήγοντας,  ο διευθυντής της μονάδας εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Παπανικολάου» τόνισε «δεν πρέπει να χαθεί κανένα παιδί, τα παιδιά πρέπει να προστατευθούν».



Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Νεαρός ένιωσε έντονη αδιαθεσία και κατέρρευσε στην παραλία του Βόλου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Θλίψη και πάλι στον Βόλο- Πέθανε 40χρονη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ7 ημέρες ago

Από τις πηγές της Πάρνηθας θα πίνει νερό η Χασιά

LIFESTYLE3 ημέρες ago

Παντρεύτηκε με τον σύντροφό της, Πάνο Μιχαλόπουλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Πέθανε γνωστός 69χρονος επαγγελματίας στον Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Διασωληνωμένη η Διευθύντρια Μουσείων και Βιβλιοθηκών του Δήμου Βόλου – Έκκληση για αίμα

LIFESTYLE5 ημέρες ago

Δεξίωση της Τουριστικής Εταιρείας ‘’Dolphins of Greece’’προς τους Αυστριακούς Τουριστικούς Πράκτορες ‘’Springer’’ στο Ηotel ‘’Oniro’’ -Ανταπόκριση : Γιάννης Αποστολίδης

ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα ago

Τροχαίο με επτά τραυματίες – Ανάμεσά τους 7χρονο παιδί

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες ago

Θεσσαλονίκη: Οχιά δάγκωσε εθελόντρια ερπετολόγο σε σχολείο – Μάχη να κρατηθεί στη ζωή

ΕΛΛΑΔΑ7 ημέρες ago

Συνελήφθη ο δολοφόνος της 60χρονης στη Βαρβάκειο

Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή