Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καραλαριώτου: Ήμουν πάντα στην πρώτη γραμμής της μάχης – Επιθυμία μου να ανοίξω ένα νέο κύκλο προσφοράς στο νομό (φωτό

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Την απόφαση της να μην είναι υποψήφια Δήμαρχος στις επόμενες εκλογές για τον δήμο Λαρισαίων, καθώς κι ότι τις  επόμενες ημέρες, θα δρομολογήσει τις δημοκρατικές διαδικασίες ώστε να εκλεγεί ο νέος επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, βάση νομοθεσίας, ανακοίνωσε η Ρένα Καραλαριώτου, σε διευρυμένη συνεδρίαση της δημοτικής παράταξης , παρουσία νυν  δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων , υποψηφίων δημοτικών, κοινοτικών, και διαμερισματικών συμβούλων ,  που πραγματοποίησε στο ξενοδοχείο «Ιμπέριαλ» στη Λάρισα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ταυτόχρονα η Ρένα Καραλαριώτου ανακοίνωσε ότι «υπάρχει η διάθεση και η προτροπή να ανοίξω ένα νέο κύκλο προσφοράς στο νομό Λάρισας, υπάρχει η πεποίθηση ότι έχω την εμπειρία, τις γνώσεις και τις ικανότητες για να προσφέρω. Υπάρχει όμως και ο σεβασμός στις διαδικασίες και τις αποφάσεις του κόμματος στο οποίο ανήκω. Αυτές τις αποφάσεις θα περιμένω και επισήμως».

Το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ της Ρένας

Αρχικά η Ρένα Καραλαριώτου ευχαρίστησε «όλους τους πολίτες, από κάθε συνοικία, κάθε οικισμό, κάθε γειτονιά του Δήμου Λαρισαίων, οι οποίοι εμπιστεύτηκαν τον συνδυασμό μας, μας τίμησαν με την ψήφο τους στις προηγούμενες εκλογές, όλους όσοι στήριξαν το εκλογικό μας αγώνα, τους υποψήφιους δημοτικούς ,κοινοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους, αλλά και αυτούς που έφυγαν από κοντά μας, με την υπόσχεση ότι δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ. Να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μας και τους εθελοντές που ενίσχυσαν την προσπάθεια μας κι όλους εσάς που ανταποκριθήκατε σήμερα στο κάλεσμά μου».

Περήφανη για την προσφορά μου στον τόπο από θέσεις ευθύνης

Στη συνέχεια η Ρένα Καραλαριώτου αναφέρθηκε στην πορεία της στα κοινά και στην προσφορά της στον τόπο. «Με γνωρίζετε και σας γνωρίζω. Ξέρετε ότι εργάστηκα και συνεχίζω να εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα, ως ελεύθερος επαγγελματίας, ως πολιτικός μηχανικός. Στο επάγγελμα μου και μόνο στηρίζω την οικονομική μου ανεξαρτησία. Ξέρετε το πάθος και την αγάπη μου για τον τόπο που μεγάλωσα. Ξέρετε ότι, από όπου και αν πέρασα, σε κάθε θέση που ανέλαβα, εργάστηκα σκληρά και απέδειξα  ότι μπορώ να προσφέρω, με έργα. Απέδειξα ότι νοιάζομαι για τους συμπολίτες μου στην πράξη και όχι στα λόγια. Στην πορεία μου στα κοινά , πέρασα από όλα τα στάδια. Οι συνάδελφοί μου μηχανικοί με εμπιστεύτηκαν πρώτοι και με στήριξαν για να εκλεγώ στο Τεχνικό Επιμελητήριο. Οι συμπολίτες μας από όλο το νομό με τίμησαν επανειλημμένα με την εμπιστοσύνη τους, με την ψήφο τους, με την αγάπη τους. Πρώτα με τίμησαν με την στήριξη τους και εκλέχτηκα στη Νομαρχία Λάρισας , όπου άσκησα τα καθήκοντα της Αντινομάρχη για έξι χρόνια , θέση που μου εμπιστεύθηκε Λουκάς Κατσαρός και μου δόθηκε η δυνατότητα να προσφέρω έργο. Η Νομαρχία πήγε μπροστά το Νομό σε πολλά θέματα και κυρίως, σε υποδομές και ανάπτυξη. Στη συνέχεια, οι συμπολίτες μας από όλο το νομό με τίμησαν με την στήριξη τους στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Εκλέχτηκα Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λάρισας  αλλά και Αναπληρώτρια Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, θέση που μου εμπιστεύθηκε ο Κώστας Αγοραστός. Μαζί με τον Περιφερειάρχη μας , πραγματοποιήσαμε ένα πολύ σημαντικό και σπουδαίο έργο  στη Λάρισα και στην ευρύτερη περιοχή του νομού , σε διάφορους τομείς. Οι συνδημότες μας από το Δήμο Λαρισαίων, μας τίμησαν με την ψήφο τους, από τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Λάρισας. Όλο αυτό το διάστημα, δώσαμε μαθήματα σοβαρής και υπεύθυνης αντιπολίτευσης. Προτάξαμε τη συνεργασία και την ενότητα. Βάλαμε πάνω από όλα το συμφέρον της Πόλης. Αναδείξαμε θέματα καθημερινότητας που απασχολούν την πόλη και τα χωριά του Δήμου μας, όπως η καθαριότητα, το πράσινο,  η αγροτική οδοποιία και ο φωτισμός. Αναδείξαμε μεγάλα θέματα που απασχολούν την πόλη, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις ενεργειών  προς την δημοτική αρχή. Ενδεικτικά αναφέρω : Δημιουργία Μουσείου Πόλεως  στο κτήριο Μουσών Αβραάμ,        Δημιουργία Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (Κ.Δ.Η.Φ.) για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες   , Διάνοιξη της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου και συνολική ανάπλαση της οδού, Αντιμετώπιση  του κυκλοφοριακού προβλήματος , αξιοποίηση του Παλαιού Κοιμητηρίου ως χώρου Μνήμης και Ιστορίας, προτάσεις για την περαιτέρω αξιοποίηση του Πηνειού  Ποταμού, την πλήρη ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου κ.α .

Είμαι υπερήφανη για αυτή τη διαδρομή, από το Τεχνικό Επιμελητήριο στην Νομαρχία, από την Νομαρχία στην Περιφέρεια και από την Περιφέρεια στο Δήμο. Τέσσερις κύκλοι γεμάτοι προσφορά, έργο, κατάθεση ψυχής. Γεμάτοι με ισχυρά συναισθήματα, ο ενθουσιασμός και η χαρά της νίκης, η ευθύνη και η αγωνία, αλλά κυρίως η χαρά της δημιουργίας. Γιατί με αυτό τον τρόπο – με έργο και δημιουργία – έχω μάθει να επιστρέφω την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου. Ήμουν πάντα στην πρώτη γραμμής της μάχης, για τον τόπο μας και τους ανθρώπους.

Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για την ενότητα και τη νίκη της παράταξης

Η Ρένα Καραλαριώτου, εμφανώς συγκινημένη, ανακοίνωσε, πρώτα στους άμεσους συνεργάτες, στους ανθρώπους που πορευθήκαμε μαζί , στους δικούς μου ανθρώπους, ότι δεν θα είναι υποψήφια Δήμαρχος στις επόμενες εκλογές. «Στις  επόμενες ημέρες, με δημοκρατικές διαδικασίες, θα εκλέξουμε τον επόμενο επικεφαλής της Δημοτικής μας Παράταξης. Ο νόμος ορίζει ότι «Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης είναι ο σύμβουλος που ήταν υποψήφιος δήμαρχος και, στην περίπτωση παραίτησης, ανεξαρτητοποίησης,  ή αδυναμίας του, ο σύμβουλος που εκλέγεται από την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων που ανήκουν στην παράταξη. Έτσι θα καλέσω την δημοτική ομάδα, – όπως ορίζει ο νόμος –  θα εκλέξουμε τον επόμενο επικεφαλής, ο οποίος και θα εκπροσωπεί την παράταξή μας στο δημοτικό συμβούλιο. Το κάνω εγκαίρως, για να έχει τον απαραίτητο χρόνο η παράταξη, να συζητήσει διαδικασίες ,  να δρομολογήσει τις εξελίξεις , να προετοιμάσει το έδαφος, για να κερδίσει τις Δημοτικές Εκλογές τον Οκτώβριο του 2023. Σε όλη αυτή τη διαδρομή, θα είμαι δίπλα σας. Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για την ενότητα και τη νίκη της παράταξης. Θα είμαι δίπλα σας, θα επιστρέψω στο ακέραιο τη στήριξη που μου δώσατε όλα αυτά τα χρόνια. Όχι από υποχρέωση, αλλά γιατί πιστεύω ότι η Δημοτική μας παράταξη αξίζει να διοικήσει το Δήμο της Λάρισας. Γιατί πιστεύω ότι η Λάρισα χρειάζεται αλλαγή. Είμαστε μια ομάδα, είμαστε μια μεγάλη οικογένεια. Έτσι εγώ νοιώθω, έτσι θα πορευτώ».

Νέος κύκλος προσφοράς στο νομό

Η Ρένα Καραλαριώτου στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι «υπάρχει η διάθεση και η προτροπή να ανοίξω ένα νέο κύκλο προσφοράς στο νομό Λάρισας». Πιο συγκεκριμένα τόνισε: Στη πορεία μου στην τοπική αυτοδιοίκηση, κέρδισα φίλους, γνώσεις, ένοιωσα την χαρά της δημιουργίας και της παραγωγής έργου για τους πολίτες και το νομό μας. Η φλόγα να προσφέρω για το νομό μας και τους πολίτες παραμένει. Υπάρχει η διάθεση και η προτροπή να ανοίξω ένα νέο κύκλο προσφοράς στο νομό. Υπάρχει η πεποίθηση ότι έχω την εμπειρία, τις γνώσεις και τις ικανότητες για να προσφέρω. Υπάρχει όμως και ο σεβασμός στις διαδικασίες και τις αποφάσεις του κόμματος στο οποίο ανήκω. Αυτές τις αποφάσεις θα περιμένω και επισήμως».

Το πολιτικό στίγμα

Κλείνοντας, η κ. Καραλαριώτου έδωσε το πολιτικό της στίγμα, τονίζοντας τα εξής: Η πατρίδα μας, μετά από 12 χρόνια μνημονίων, προσπαθεί να σηκώσει και πάλι το ανάστημα της. Η ελληνική οικονομία, παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες, αναπτύσσεται με υψηλούς ρυθμούς. Η ανεργία μειώνεται, οι επενδύσεις και οι εξαγωγές αυξάνουν. Όμως τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Μπροστά μας είναι η γεωπολιτική αστάθεια που έχει προκαλέσει η παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Μπροστά μας είναι η έκρηξη της ακρίβειας και οι μεγάλες ελλείψεις στην εφοδιαστική αλυσίδα. Μπροστά μας είναι  η αύξηση του κόστους παραγωγής για τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο μας, η κλιματική κρίση, που έρχεται να μας θυμίσει την ανάγκη να προστατέψουμε το περιβάλλον και να θωρακίσουμε την πρωτογενή παραγωγή μας . Μπροστά μας είναι οι αναθεωρητικές βλέψεις της Τουρκίας εις βάρος της χώρας μας.  Μπροστά μας, όμως, είναι και οι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης, το νέο ΕΣΠΑ,  και η νέα ΚΑΠ. Πόροι που αποτελούν μια χρυσή ευκαιρία για να αλλάξουμε το παραγωγικό μοντέλο της ελληνικής οικονομίας. Να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις που θέλουν και μπορούν να παράγουν προϊόντα και υπηρεσίες, με υψηλή προστιθέμενη αξία. Να στηρίξουμε τους αγρότες μας, που θέλουν και μπορούν να παράγουν και να εξάγουν ποιοτικά  αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, με ονομασία προέλευσης. Να στηρίξουμε το νομό μας με τις αναγκαίες υποδομές, στην άρδευση, στις οδικές συνδέσεις, στην παραγωγή φθηνότερης ενέργειας με τις ΑΠΕ ,στη δημιουργία Πράσινων και Έξυπνων Βιομηχανικών Πάρκων. Να στηρίξουμε τα εισοδήματα των εργαζομένων, των αγροτών  και των συνταξιούχων, για να αντιμετωπίσουν την λαίλαπα της ακρίβειας .Να στηρίξουμε τους νέους , τα νέα ζευγάρια για την απόκτηση ή ενοικίασης στέγης. Να δώσουμε περισσότερη αξία με γνώσεις και δεξιότητες στους νέους, στους ανέργους και στους εργαζόμενους για να μπορέσουν να διεκδικήσουν μια καλύτερη θέση εργασίας.

Τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Αλλά και οι μεγάλες προκλήσεις και ευκαιρίες είναι μπροστά μας. Από τις αποφάσεις που θα λάβουμε θα κριθεί το μέλλον μας. Εγώ θέλω και φιλοδοξώ να συμμετέχω ενεργά σε αυτή τη μεγάλη εθνική προσπάθεια. Και εφόσον μου δοθεί η δυνατότητα να το κάνω, μέσα από ένα νέο ρόλο, θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε και πάλι συνοδοιπόροι , ότι θα έχω και πάλι την εμπιστοσύνη, τη στήριξη και τη βοήθειά σας.

Δείτε τι δήλωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Θανάσης Μαμάκος, Μάριος Ξηρομερίτης και Μαίρη Καμηλαράκη:

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες:

Φωτογραφίες: Ντίνος Στάκος / onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Εκλέγουν συνέδρους οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλία

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Εκλογές για την ανάδειξη συνέδρων (αντιπροσώπων) στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ θα διεξαχθούν από το Σωματείο Εργαζομένων την Τετάρτη 30/11/2022 και ώρες από 08:00 έως 17:00 μ.μ.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Οι εργαζόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα για πρώτη φορά να ψηφίσουν ηλεκτρονικά και δια ζώσης.

Δυο συνδυασμοί υπέβαλαν υποψήφιους για τη διεκδίκηση της ψήφου και είναι οι ακόλουθοι:

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Έπεσε το πρώτο χιόνι στον Κίσσαβο –

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Το πρώτο χιόνι έπεσε λίγο πριν φύγει ημερολογιακά το φθινόπωρο στα ορεινά της Λάρισας.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σήμερα Κυριακή, στον Κίσσαβο είχαμε χιονόπτωση με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα λευκό στρώμα μερικών εκατοστών στο καταφύγιο.

Δείτε φωτογραφίες:

Foto: fb / Νίκος Σελήνης

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΕΛΛΑΔΑ2 λεπτά ago

Θεσσαλονίκη: Αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης κατάληψης – 4 συλλήψεις

ΚΟΣΜΟΣ10 λεπτά ago

Πατέρας από το Πακιστάν δολοφόνησε τη 18χρονη κόρη του επειδή αρνήθηκε «κανονισμένο» γάμο

LIFESTYLE15 λεπτά ago

Κιάρα Φερράνι: Τα απαγορευμένα – Δες τη τώρα με άλλο μάτι από το… παρελθόν

ΕΛΛΑΔΑ22 λεπτά ago

Σπάτα: Διέρρηξαν σπίτι αστυνομικού – Πήραν και το υπηρεσιακό όπλο του

OIKONOMIA29 λεπτά ago

Ακίνητα: Χωρίς αναδρομική ισχύ οι διορθώσεις στις αντικειμενικές αξίες

LIFESTYLE34 λεπτά ago

Ποζάρει τόπλες στην μπανιέρα της

ΕΛΛΑΔΑ41 λεπτά ago

Κολωνός: Πώς ξεκίνησε η φωτιά στο διαμέρισμα – Διασωληνωμένο το 5χρονο αγοράκι

ΚΟΣΜΟΣ49 λεπτά ago

Γαλλία: Σεξ, ναρκωτικά και κατάχρηση εξουσίας στο Sciences Po Paris

ΠΟΛΙΤΙΚΗ60 λεπτά ago

Γιατί οι Τούρκοι «δεν μπορούν να έρθουν νύχτα» στο Αιγαίο

ΕΛΛΑΔΑ1 ώρα ago

Κιβωτός του Κόσμου: Η δωροδοκία μαρτύρων και τα «αόρατα» παιδιά της Δομής

ΜΑΓΝΗΣΙΑ22 ώρες ago

Συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος στην Αγχίαλο

LIFESTYLE5 ημέρες ago

“Γίναμε” – Δείτε το αξέχαστο σκύψιμο της Νόβα με ανύπαρκτο στρινγκ – NassosBlog

LIFESTYLE7 ημέρες ago

Τζούλια Νόβα για τα αρνητικά σχόλια που δέχεται: «Δεν κρατάω κακία σε κανέναν»

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Mάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει 60χρονος Βολιώτης – Υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά από τροχαίο ατύχημα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

ΣΚΙΑΘΟΣ: Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΙΚΟΝΙΣΤΡΙΑΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

LIFESTYLE4 ημέρες ago

Σοκάρει η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου – «Μου έχει πέσει το… στήθος. Τι να το κάνεις, άμα έχεις ζήσει 52 χρόνια»

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Η φιλαρμονική της Σκιαθου γέμισε ύμνους τα σοκάκια του νησιού

ΣΤΟΙΧΗΜΑ6 ημέρες ago

Στοίχημα Τρίτης: Γαλλία – Αυστραλία «πληρώνουν» 10.00

ΕΛΛΑΔΑ7 ημέρες ago

Ιωάννα Κολοβού: Χάνει το σπίτι της σε πλειστηριασμό

LIFESTYLE3 ημέρες ago

«Εννοείται ότι η Τζούλια Νόβα ενδιαφέρθηκε για εμένα, τόσα χρόνια ήμασταν μαζί»

Δημοφιλή