Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασιμάτη: Καταλυτική η παρέμβαση Τσίπρα – Ανέλαβε την ευθύνη μόνος του

Published

on

4158960 620x350.jpg

Καταλυτική χαρακτήρισε την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα η βουλευτής A’ Πειραιώς του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νίνα Κασιμάτη, τονίζοντας ωστόσο ότι και αυτή θα κριθεί από τα αποτελέσματα.

Το ζήτημα είναι ότι πρέπει να σταματήσει και σταμάτησε η εσωκομματική αμφισβήτηση η οποία δεν πρέπει να προσλαμβάνει χαρακτήρα αμφισβήτησης ηγεσίας, πρόσθεσε η Νίνα Κασιμάτη, μιλώντας στην ΕΡΤ, για την αποτίμηση του τέταρτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Δεν υπερψηφίζω τις θέσεις και δεν τις καταψήφισα»

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «θεωρώ ότι το πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ δεν είναι ο πρόεδρος, αλλά άλλες λειτουργίες. Είπα ονοματεπώνυμα αλλά κυρίως έχω πει όργανα. Δεν θα πω ποιοι είναι αυτοί, αλλά ότι υπήρχαν καθοδηγητικά όργανα όπως η Πολιτική Γραμματεία και ο Πολιτικός σχεδιασμός που έπρεπε να παραιτηθούν για να διευκολυνθούν πιο γρήγορα διαδικασίες στο συνέδριο. Στο συνέδριο υπερίσχυσε το πρόσταγμα να έχουν φωνή τα μέλη. Το συνέδριο ήταν κυρίαρχο σώμα και πήρε αποφάσεις να αποσοβηθεί μια κρίση με τον καλύτερο τρόπο καθώς φτάσαμε σε οριακές στιγμές», πρόσθεσε.

«Ανέλαβε την ευθύνη μόνος του ο Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας παραιτήθηκε», απάντησε η Νίνα Κασιμάτη σε σχόλιο δημοσιογράφου, επισημαίνοντας ότι «σε ένα κόμμα που έχει χάσει 20 μονάδες, κανένα πρόεδρος δεν θα μπορούσε να λύσει προβλήματα που προϋπήρχαν»

«Θεωρώ ότι προχωράμε ενωτικά, όπως πρέπει ενόψει ευρωεκλογών»

Για τον Στέφανο Κασσελάκη η Νίνα Κασιμάτη ανέφερε πως «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβανόμενος πλήρως την εμπιστοσύνη που τού έδειχνε το σώμα προήγαγε τη συναίνεση. Αυτό δεν συνιστά ήττα, συνιστά απόδειξη της ηγετικής του ικανότητας και επίγνωσης της κρισιμότητας. Θεωρώ ότι προχωράμε ενωτικά, όπως πρέπει ενόψει ευρωεκλογών. Το συνέδριο είναι πια στο παρελθόν, περνάμε στην επόμενη ημέρα».

Advertisement

Συνέχισε λέγοντας ότι «ο Στέφανος Κασσελάκης ανέλαβε τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με προβλήματα και φθίνουσα πορεία αλλά επαναβεβαιώθηκε από τους συνέδρους δηλαδή η κυρίαρχη άποψη ότι έχει εκλεγεί δημοκρατικά με καταστατική θητεία και είναι αναμφισβήτητος πρόεδρος. Δεν έχει ζητήσει λευκή επιταγή, προφανώς θα κριθούμε όλοι στις ευρωεκλογές και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογράμμισε πως «πάνω από όλα είμαστε πολιτικά στελέχη και θεωρώ ότι αντιλαμβανόμαστε όλοι την κρισιμότητα των στιγμών που είναι οι ευρωεκλογές, αλλά ταυτόχρονα θεωρώ ότι αυτή η συνέχιση οδηγεί σε αυτοπεριορισμό άλλων σκέψεων. Τα κόμματα δεν υπάρχουν για τα στελέχη τους αλλά για να υπηρετούν την κοινωνία και δικός μα σκοπός είναι να αποτελέσουμε αξιόπιστη εναλλακτική έναντι της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Για τη στάση της στο συνέδριο είπε ότι «δεν υπερψηφίζω τις θέσεις και δεν τις καταψήφισα. Το σκεπτικό μου το οποίο τήρησα και στο προηγούμενο συνέδριο είναι ότι αφού δεν υπήρχε δυνατότητα εκτενούς συζήτησης έπρεπε να μείνουν ανοικτά πολλά ζητήματα για περαιτέρω συζήτηση γιατί η αντιστοίχιση των μελών με το κόμμα δεν έχει ακόμα επιτευχθεί».

Σχετικά με το ερωτηματολόγιο είπε ότι τα είχε και η ίδια προτείνει και χαρακτήρισε ελπιδοφόρο ότι ξεκίνησαν «για να έχουμε εξωτερικό γνώμονα και για να αντιληφθούμε τι πήγε λάθος».

Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
Anassa
Advertisement
Advertisement
ESPA
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή