ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταιγισμός πυρών από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης για Λαζαρίδη – «Τι γραμμάτια ξεπληρώνει ο Μητσοτάκης και τον καλύπτει;»
Κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση με φόντο τις υποκλοπές και την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ενόψει της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή την Πέμπτη, που ζήτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης για το κράτος δικαίου.
Το ΠΑΣΟΚ ανεβάζει τους τόνους, με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Κώστα Τσουκαλά, να δηλώνει ότι «ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν θα αποφύγουν να λογοδοτήσουν», προαναγγέλλοντας σκληρή στάση στη Βουλή.
Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρίσκεται και το ζήτημα του κ. Λαζαρίδη, με το ΠΑΣΟΚ να καλεί την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει αν θα παραμείνει μέλος του υπουργικού συμβουλίου, μετά την παραδοχή του ότι το 2007 κατείχε θέση ειδικού επιστήμονα σε υπουργικό γραφείο χωρίς να πληροί τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις, καθώς δεν ήταν απόφοιτος ΑΕΙ, αλλά ιδιωτικής σχολής, ενώ αμειβόταν από το Δημόσιο χωρίς να το δικαιούται.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέτει ευθέως πολιτικά ερωτήματα, υποστηρίζοντας ότι «ο πρωθυπουργός της αριστείας καλείται να αποφασίσει αν θα δώσει συγχωροχάρτι», αφήνοντας αιχμές για κάλυψη και πολιτικές σκοπιμότητες. Παράλληλα, διερωτάται «αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέχεται μέλος της κυβέρνησής του που, κατά δήλωσή του, εξαπάτησε το Δημόσιο».
Σφοδρή επίθεση εξαπολύει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος σε ανάρτησή του τονίζει ότι «ο πρωθυπουργός είναι προσωπικά υπόλογος», προσθέτοντας πως «κάθε μέρα που περνά ευτελίζεται η έννοια του δικαίου και της αξιοκρατίας».
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι «με τόσα σκάνδαλα διαφθοράς η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί, όπως θα συνέβαινε σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα», κατηγορώντας παράλληλα τον πρωθυπουργό ότι δεν προχωρά σε αποπομπές παρά τις αποκαλύψεις.
Καταλήγοντας, κάνει λόγο για «σταθερότητα για τους απατεώνες και κατάντια για τη χώρα», ανεβάζοντας περαιτέρω το πολιτικό θερμόμετρο ενόψει της κρίσιμης κοινοβουλευτικής συζήτησης.
Ρεπορτάζ: Λίνα Μπεθάνη
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
-
ΕΛΛΑΔΑ15 ώρες agoΆγρια επίθεση στις Κυκλάδες: Ανήλικοι ξυλοκόπησαν μέχρι λιποθυμίας συνομήλικό τους
-
ΕΛΛΑΔΑ21 ώρες agoΑυτοκίνητο κατέληξε σε δέντρα (Εικόνα)
-
ΕΛΛΑΔΑ15 ώρες agoΕπίθεση σε υπάλληλο περιπτέρου με αιχμηρό αντικείμενο
-
LIFESTYLE14 ώρες agoΆρης Μουγκοπέτρος: “Καμία νύχτα δεν άντεξε μπροστά σε μια Ανάσταση” – Το μήνυμά του με το βίντεο που τον δείχνει να παίζει κλαρίνο
-
ΚΟΣΜΟΣ17 ώρες agoΜελόνι: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Τραμπ για τον Πάπα Λέοντα
-
ΕΛΛΑΔΑ20 ώρες agoΣημειωτόν από τον Ισθμό μέχρι την Κινέτα (Εικόνα & Βίντεο)
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ18 ώρες agoΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης να αποπέμψει τον Μακάριο Λαζαρίδη από τη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
-
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ8 ώρες agoΦορολογικές δηλώσεις: Στις 16 Απριλίου η υποβολή των προσυμπληρωμένων – Τα πεδία που πρέπει να ελεγχθούν πριν η ΑΑΔΕ πατήσει το «κουμπί»









