Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Κατασκευάζεται ο περιφερειακός δρόμος στον Πλατύκαμπο

Published

on

Spread the love

Την εξέλιξη των εργασιών που αφορά στην κατασκευή και βελτίωση τμημάτων του αγροτικού οδικού δικτύου της Δημοτικής Ενότητας Πλατυκάμπου του Δήμου Κιλελέρ είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει αντιπροσωπεία από το Δήμο που επισκέφθηκε την περιοχή.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το συγκεκριμένο έργο εκτελείται σε τρία τμήματα. Το πρώτο τμήμα αφορά τον αγροτικό δρόμο που διέρχεται από την οδό Αγιάς έως την οδό που συνδέει τον οικισμό Γλαύκης με τον οικισμό Ναμάτων μήκους 7.000 μέτρων, το δεύτερο τμήμα είναι ο αγροτικός δρόμος που βρίσκεται περιφερειακά του οικισμού του Πλατυκάμπου μήκους 1.000 μέτρων και το τρίτο τμήμα αφορά βελτίωση της οδού από υφιστάμενη αγροτική οδό έως τμήμα οδού που βρίσκεται σε εξέλιξη για επίσης βελτίωσή της από δεύτερη εργολαβία.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Οι εργασίες που πραγματοποιούνται συνίστανται σε εκσκαφή εδάφους γαιώδες-ημιβραχώδες, σε τοποθέτηση γεωϋφάσματος όπου απαιτείται, σε διάνοιξη τάφρου για την αποστράγγιση των ομβρίων υδάτων όπου απαιτείται, σε κατασκευή υπόβασης και βάσης οδοστρωσίας, σε τοποθέτηση κρασπεδορείθρων και ασφαλτικής προεπάλειψης, σε κατασκευή ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας,  σε τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας και απαραίτητων πινακίδων για σήμανση ασφάλειας και τέλος σε διαγράμμιση των οδών.

 Η κατασκευή του έργου πραγματοποιείται από τον ανάδοχο σύμφωνα με τα καλύτερα, από επιστημονικής και τεχνικής άποψης, πρότυπα και υλικά. Εφαρμόζει δε τις προδιαγραφές και απαιτήσεις της μελέτης, που    συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Η απαιτούμενη δαπάνη εργασιών ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 1.771.478,86 €. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος για το συγκεκριμένο έργα έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σε συνεργασία με την  τεχνική μας υπηρεσία  κατασκευάζουμε στη ΔΕ Πλατυκάμπου τρία έργα ουσίας. Τρεις οδικούς άξονες  οι οποίοι δημιουργούν συνθήκες ασφάλειας μέσω της πρόληψης, προστατεύοντας ταυτόχρονα και το περιβάλλον. Σε μια δύσκολη εποχή για την εκτέλεση δημοσίων έργων διεκδικήσαμε από την Πολιτεία τους αναγκαίους πόρους και τους αξιοποιήσαμε κατασκευάζοντας έργα χρηστικά για τους συνδημότες μας. Έργα που σε συνθήκες ασφάλειας εξασφαλίζουν την γρήγορη και απρόσκοπτη μετακίνηση τους. Ο Περιφερειακός Πλατυκάμπου που σε λίγες μέρες θα παραδοθεί στην κυκλοφορία ήταν πάγιο αίτημα των κατοίκων. Μέσω αυτού του δρόμου καταφέρνουμε να ελαχιστοποιήσουμε την κίνηση των βαρέων οχημάτων και των αγροτικών μηχανημάτων στο κέντρο της τοπικής κοινότητας αφού αυτά υποχρεωτικά θα κινούνται περιμετρικά ακολουθώντας τον περιφερειακό δρόμο».

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Γ. Κουκούτσης, Κ. Φιλιππούλης και Αλ. Χονδρονάσιος και ο πρόεδρος της ΤΚ Πλατυκάμπου Γ. Νταλαμπύρας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
VIDEO3 ημέρες ago

Βόλος: Η εικόνα της πόλης με το πρώτο φώς της ημέρας

VIDEO1 ημέρα ago

Βόλος: Εικόνες αποκάλυψης στις Αλυκές από τη θεομηνία κατέβασε όγκο φερτών υλών το Αλιγαρόρεμα

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες ago

Κακοκαιρία Elias: Έσπασε ξανά ο Κραυσίδωνας – Πλημμυρίζουν σπίτια

VIDEO3 ημέρες ago

Βόλος: Ξεχείλισε ο κραυσίδωνας στη Ζάχου με Αναλήψεως

VIDEO4 ημέρες ago

Αυτοψία Μπέου &συνομιλεί με πολίτη..65% του λέει..άστα αυτά απαντά ο Αχιλλέας…να καθαρίσουμε τη πόλη

VIDEO4 ημέρες ago

H παραλιακή οδό της Άγριας πριν λίγη ώρα

VIDEO2 ημέρες ago

Βόλος: Στον Εισαγγελέα κάτοικοι της Άλλης Μεριάς για τον χείμαρρο που τους έπνιξε

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες ago

Λίμνη Κάρλα: Δείτε πως έγινε μετά την κακοκαιρία

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες ago

Θεσσαλία: Πρώτος θάνατος από λεπτοσπείρωση στις πληγείσες περιοχές

ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago

Αυτό είναι το ολλανδικό «σχέδιο Δέλτα» που ετοιμάζουν για την Θεσσαλία μετά τις πλημμύρες

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλή