Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Κατασκηνώσεις Κοινοτικής Ανάπτυξης στην Καλλιπεύκη του Δήμου Τεμπών (φώτο)

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

«Σε ανακοίνωση του Οδηγικού Προγράμματος επισημαίνονται τα παρακάτω:

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το Οδηγικό Παιδαγωγικό Πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες κάθε ηλικίας και ολοκληρώνεται το καλοκαίρι με την πραγματοποίηση των κατασκηνώσεων. Οι κατασκηνώσεις του Κλάδου Μεγάλων Οδηγών, που αφορά στους εφήβους ηλικίας 14-18 ετών, ονομάζονται Κατασκηνώσεις Κοινοτικής Ανάπτυξης. Η Κοινοτική Ανάπτυξη είναι ένα πρόγραμμα Κοινωνικής Προσφοράς, που αποβλέπει στην αλληλεπίδραση των κατασκηνωτών με τους ανθρώπους του τόπου και βρίσκεται υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μία από τις κατασκηνώσεις του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού πραγματοποιήθηκε φέτος στην Καλλιπεύκη του Δήμου Τεμπών από τις 31 Ιουλίου έως τις 12 Αυγούστου, υπό την Αρχηγό κ. Μυρτώ Βλαχοπούλου. Εξήντα συμμετέχοντες, παιδιά και ενήλικες χωρίστηκαν σε μικρότερες ομάδες και παρόλο που είχαν διαφορετικό έργο η κάθε μία, ο στόχος ήταν ένας: η προσφορά και η αλληλεπίδραση. Οι ομάδες που συγκροτήθηκαν κάλυπταν τόσο τις ανάγκες και τις δεξιότητες των κατασκηνωτών όσο και τις ανάγκες του χωριού.

Η ομάδα Θεάτρου ανέβασε στη γιορτή που πραγματοποιήθηκε στο τέλος της κατασκήνωσης το έργο «Οι Τρελοί της Βαλένθια». Η ομάδα Λευκώματος και Φωτογραφίας έφτιαξε ένα λεύκωμα με φωτογραφίες και ιστορίες των κατοίκων του χωριού και πραγματοποίησε στο τέλος μία έκθεση φωτογραφίας, που είχε ως στόχο να αναδείξει αφενός μεν το βίωμα μέσω της αλληλεπίδρασης κατασκήνωσης και χωριού, αφετέρου δε τη σχέση που αναπτύχθηκε μεταξύ τους. Η φροντίδα βασικών σημείων συνάντησης των κατοίκων αλλά και η ανάδειξη της ομορφιάς τους ήταν το έργο της ομάδας Ανάπλασης Χωριού, ενώ η ομάδα Τοιχογραφίας ασχολήθηκε με το να δώσει χρώμα και να ομορφύνει δύο σημεία του χωριού, την πλατεία και την κοινότητα, δημιουργώντας τοιχογραφίες.

Τέλος, η ομάδα Πολιτιστικών Δρώμενων σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλλιπεύκης: Μ.Ε.Σ.Α.Κ “Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ” ασχολήθηκε με τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων. Οργάνωσε θερινό σινεμά και διαγωνισμό γευσιγνωσίας, συμμετείχε σε δράσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου και γνώρισε τις παραδόσεις του χωριού.

Η Καλλιπεύκη από την πρώτη κιόλας στιγμή αγκάλιασε την κατασκήνωση και βοήθησε να γίνει πράξη το κοινό όραμα εξήντα διαφορετικών ανθρώπων, αποδεικνύοντας ότι στην εποχή της πανδημίας, η επαφή, το νοιάξιμο και ο σεβασμός μεταξύ των ανθρώπων δεν έχουν εξαφανιστεί, αλλά καλλιεργούνται και ακμάζουν στις πλατείες.

Για όλους τους παραπάνω σημαντικούς λόγους, ευχαριστούμε το Δήμο Τεμπών, τον Αντιδήμαρχο κ. Βασίλη Σίμο, τον Πρόεδρο του χωριού κ. Φάνη Γκουντουβά, την κα. Παρασκευή Παπαδόντα και τον κ. Παναγιώτη Παπαϊωάννου-Πρόεδρο και ταμία αντίστοιχα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιπεύκης: ‘’Μ.Ε.Σ.Α.Κ “Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ” , για την πολύτιμη βοήθεια και τη στήριξή τους, καθώς και τον κ. Κωνσταντίνο Λαμπρούλη για την παραχώρηση του Προσκοπικού Κέντρου «Ελευθερία», που φιλοξένησε την κατασκήνωσή μας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ1 λεπτό ago

Στο τιμόνι της Κάρντιφ ο Ερόλ Μπουλούτ!

OIKONOMIA4 λεπτά ago

Υδρογονάνθρακες: Ψάχνουν συνεταίρους Helleniq Energy και Energean για τις έρευνες φυσικού αερίου [χάρτης]

LIFESTYLE10 λεπτά ago

Ένα κόλπο για να ξαναγίνουν τα sneakers σας λευκά σαν καινούρια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ17 λεπτά ago

Ανδρουλάκης: «Ο κ. Μητσοτάκης νιώθει ότι βρήκε πραγματική αντιπολίτευση»

ΕΛΛΑΔΑ19 λεπτά ago

Θλίψη στη Μυτιλήνη: Αυτοκτόνησε ο 28χρονος που είχε εξαφανιστεί

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ25 λεπτά ago

Οι ενδεκάδες του τελικού! – www.ertsports.gr

OIKONOMIA29 λεπτά ago

Έλεγχοι: Φορο-σαφάρι σε νησιά και τουριστικούς προορισμούς

ΠΟΛΙΤΙΚΗ32 λεπτά ago

Σκιάθος : Συνάντηση στο ALKYON μεταξύ του Χρήστου Τριαντόπολου -Αρη Δερβένη και Πέτρου Καιμακάμη για τις εκλογές -Δείπνο στο Καρνάγιο -Ανταπόκριση : Γιάννης Αποστολίδης

LIFESTYLE34 λεπτά ago

Ξεκαθαρίζει τι συμβαίνει ανάμεσα σε εκείνη και τον Mente Fuerte

ΕΛΛΑΔΑ40 λεπτά ago

Σφοδρό χαλάζι στο κέντρο των Ιωαννίνων – Δείτε βίντεο

Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή