Connect with us

OIKONOMIA

Καθαρά Δευτέρα: Στο 100% η πληρότητα στους βασικούς Καρναβαλικούς προορισμούς

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Υψηλή καταγράφεται η πληρότητα στους βασικούς καρναβαλικούς προορισμούς της χώρας, όπως προκύπτει από τα δεδομένα που δημοσιοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ).

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΞ, Γρηγόρης Τάσιος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εικόνα στους μεγάλους καρναβαλικούς προορισμούς είναι εξαιρετική, καθώς η πληρότητα σε αυτούς φτάνει και το 100%.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Την ίδια στιγμή, θετική είναι η εικόνα και στις μεγάλες πόλεις της χώρας, όπως για παράδειγμα στην Θεσσαλονίκη, η οποία αν και δεν έχει μεγάλες καρναβαλικές εκδηλώσεις, εμφανίζει πληρότητα ικανοποιητική σε αφίξεις στα ξενοδοχεία.

Σε ό,τι αφορά τις τιμές των τουριστικών πακέτων, ο κ. Τάσιος σημείωσε ότι μπορεί να είναι αυξημένες κατά 10%, ωστόσο δεν έχουν αποτρέψει τους Έλληνες επισκέπτες από να κλείσουν μαζικά σε ξενοδοχεία για το τριήμερο της Kαθαράς Δευτέρας, όπως προκύπτει από τις κρατήσεις.

Tα στοιχεία της ΠΟΞ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΞ, οι κρατήσεις για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας (25 – 27 Φεβρουαρίου) σε δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς εξελίσσεται ικανοποιητικά, ενώ σε αστικά κέντρα, όπως είναι η Πάτρα, η γνωστή και ως «βασίλισσα» του Καρναβαλιού, οι προκρατήσεις που έχουν αρχίσει από τον περασμένο Νοέμβριο γέμισαν ήδη τα ξενοδοχεία της πόλης και πλέον η ζήτηση μεταφέρεται περιφερειακά, από το Αίγιο μέχρι την Κάτω Αχαΐα.

Υψηλές πληρότητες καταγράφουν όλοι οι προορισμοί που σχεδιάζουν αποκριάτικες εκδηλώσεις, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι το Σαββατοκύριακο (18-19 Φεβρουαρίου) η κίνηση είναι αυξημένη.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι προκρατήσεις για την Καθαρά Δευτέρα περιλαμβάνουν δύο διανυκτερεύσεις. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου οι πληρότητες αναμένεται να κυμανθούν από 80% έως και 100% στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, στα Ιωάννινα, τη Δράμα, τα Καλάβρυτα, το Ρέθυμνο, τα Λουτρά Πόζαρ, την Κορινθία, τη Δυτική Μακεδονία και ιδιαίτερα την Κοζάνη.

Παρόμοια είναι η εικόνα και στην Θεσσαλονίκη, όπου η κίνηση προβλέπεται αυξημένη για τα επόμενα δύο Σαββατοκύριακα.

Στην περιοχή της Θράκης (Κομοτηνή – Αλεξανδρούπολη) οι κρατήσεις για το τριήμερο κινούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα, αν και τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκαν ορισμένες ακυρώσεις Τούρκων, λόγω του φονικού σεισμού που έπληξε τη γειτονική χώρα.

Στην παρέμβασή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της ΠΟΞ ανέφερε ότι το επόμενο σημαντικό τριήμερο για τους ορεινούς προορισμούς της χώρας είναι της 25ης Μαρτίου.

Προς το παρόν, «πεσμένη» δείχνει να είναι η κίνηση τις καθημερινές, αλλά και τα Σαββατοκύριακα που ακολουθούν το εορταστικό τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, με τον ρυθμό των κρατήσεων να παραμένει υποτονικός.

Ειδικότερα, μετά την Καθαρά Δευτέρα και μέχρι την 25η Μαρτίου, η πληρότητα των ξενοδοχείων δεν ξεπερνά το 50% κατά μέσο όρο, τόσο στις επαρχιακές πόλεις, όσο και στις ορεινές περιοχές της χώρας.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή