Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καθολική συμμετοχή λιμενικών σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Μοιράσου το άρθρο:

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το λιμεναρχείο Βόλου πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι οι λιμενικοί διαμαρτυρόμενοι για την αποψίλωση των υπηρεσιών της περιοχής ευθύνης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου. Αφορμή νομοσχέδιο υπό διαβούλευση που οι διατάξεις του για τις μεταθέσεις θα είναι καταστροφικές για τις υπηρεσίες αλλά και τους λιμενικούς. Πέραν των κινητοποιήσεων οι λιμενικοί θα ενημερώσουν και τους τοπικούς βουλευτές ζητώντας να συμβάλλουν και να αλλάξουν σημεία του νομοσχεδίου.

Στο Λιμεναρχείο του Βόλου θα έπρεπε να υπηρετούν 70-80 άτομα και τώρα υπηρετούν 60 καθώς ήδη το 10% των λιμενικών έχουν αποχωρήσει με μεταθέσεις ενώ είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψει πίσω στο Βόλο λιμενικός, παρά μόνο σε περιπτώσεις σοβαρών ασθενειών. Από το 2014 δε μέχρι σήμερα η δύναμη του λιμενικού μειώθηκε κατά 50%.

Όπως επισήμανε ο Κώστας Κυράνης, πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδος, οι λιμενικοί για χρόνια δεν κινητοποιούνταν παρά τα όποια προβλήματα, συ λογιζόμενοι την κρίση που περνούν όλοι οι Έλληνες. Όμως από το το 2014 και μετά βιώνουν μια κατάσταση συνεχών μεταθέσεων και αποψίλωσης των υπηρεσιών της περιοχής που έχει προκληθεί από τη μείωση των οργανικών θέσεων το 2014 και τον Καλλικράτη, με αποτέλεσμα  να έχουν αποψιλωθεί τόσο η  κεντρική υπηρεσία του λιμεναρχείου Βόλου αλλά και οι υπόλοιπες υπηρεσίες τόσο στην περιοχή μας όσο και στις Β. Σποράδες, στη Λάρισα και στην Φθιώτιδα. «Και ενώ είχαμε διαβεβαιώσεις από την πλευρά της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας ότι θα αυξηθούν οι οργανικές θέσεις, τώρα στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας, υπάρχουν διατάξεις που αφορούν στις μεταθέσεις των στελεχών του λιμενικού σώματος, που θα είναι απόλυτα καταστροφικές τόσο για τις υπηρεσίες αλλά και για τους συναδέλφους»

Ο κ. Κυράνης παρατήρησε όμως ότι η συμπλήρωση των θέσεων αφορά μόνο το Ανατολικό Αιγαίο και ελάχιστες για την περιοχή ενώ συγχρόνως δημιουργείται ανισονομία καθώς οι περιοχές του Ανατολικού Αιγαίου  φαίνεται να παρουσιάζουν ποσοστό στελέχωσης κοντά στο 50%, οπότε αυτομάτως εμείς εδώ λογιστικά φαινόμαστε ως υπεράριθμοι.

«Ταυτόχρονα περνάνε διατάξεις στις οποίες προβλέπονται έκτακτες μεταθέσεις με άμεση μετακίνηση προς το ανατολικό Αιγαίο, χωρίς να υπάρχουν τα κριτήρια κοινωνικής φύσεως που προβλέπονται από το ΠΔ μεταθέσεων των λιμενικών. Δηλαδή  συνάδελφοι με οικογένειες, τρίτεκνοι, με μέλη οικογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας κλπ, θα αναγκαστούν να φύγουν την επόμενη μέρα. Και το χειρότερο είναι ότι άνθρωποι που κατάγονται από  την περιοχή μας δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν».

Τι ζητούν

Οι λιμενικοί ζητούν την απόσυρση των διατάξεων αυτών , να γίνουν ισότιμα και σύμφωνα με τις ανάκγες οι  νέες προσλήψεις, διότι ενώ αυξάνονται οι οργανικές θέσεις ταυτόχρονα δεν φαίνεται ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για νέες προσλήψεις, άρα μιλάμε για επίλυση του προβλήματος εκ των έσω.

«Επίσης επειδή το θέμα των μεταθέσεων έχει να κάνει με το ποιοι συμμετέχουν στη διαδικασία και δυστυχώς σε αυτή συμμετέχουν οι περιοχές του Βόλου, της Θεσσαλονίκης, της Ηπειρωτικής Ελλάδας που θεωρούνται υπεράριθμες, αλλά όχι οι υπηρεσίες της Αττικής, που λογιστικά φαίνονται το 2014 ότι δεν έχουν στελεχωθεί πλήρως. Οπότε καταλαβαίνετε όλο το βάρος πέφτει σε εμάς».

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγη:https://volos.ert.gr/blog/2020/02/20/katholiki-symmetochi-limenikon-se-sygkentrosi-diamartyrias/

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Η τρίτεκνη μάνα, σύγχρονο πρότυπο για την κοινωνία –

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

«Στεκόμαστε με σεβασμό, θαυμασμό κι ευγνωμοσύνη, μπροστά στην Τρίτεκνη Μητέρα, που σηκώνει αγόγγυστα οικογενειακά βάρη και υποχρεώσεις, σε μια ιδιαίτερα απαιτητική εποχή.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ανιδιοτελής αγάπη, πίστη, δύναμη, προσφορά, αποτελούν ορισμένες από τις αξίες που πρεσβεύει η τρίτεκνη μάνα, αποτελώντας σύγχρονο κοινωνικό πρότυπο».

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από τον χαιρετισμό του αν. Γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτή ν. Λάρισας, Χρήστου Κέλλα, στην εκδήλωση του Συλλόγου Τριτέκνων ν. Λάρισας, προς τιμή της Τρίτεκνης Μητέρας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού συνεχάρη την πρόεδρο Δήμητρα Αποστολοπούλου, τον Γραμματέα Δημήτρη Μπουλούμπαση και τα μέλη του Συλλόγου για την πλούσια δράση τους, αναφέρθηκε στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, χαρακτηρίζοντάς το ως “βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας”, τονίζοντας:

«Τα οικονομικά προβλήματα, που βαραίνουν τους σημερινούς οικογενειακούς προϋπολογισμούς, η δυσκολία ανταπόκρισης στο διπλό ρόλο της εργαζόμενης μητέρας και οι αλλαγές στον τρόπο ζωής των νέων, αποτελούν βασικές αιτίες της δημογραφικής κρίσης.

Ως πολιτεία, οφείλουμε να συμβάλλουμε στην άμβλυνση της οικονομικής και εργασιακής αβεβαιότητας για την εργαζόμενη μητέρα.

Σε μια περίοδο αλλεπάλληλων κρίσεων – οικονομική, μεταναστευτική, υγειονομική και τώρα, ενεργειακή – η κυβέρνησή μας, κατάφερε να απορροφήσει σε μεγάλο βαθμό τους κραδασμούς και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα οικονομικό περιβάλλον, που θα προσφέρει εργασία και αξιοπρεπείς μισθούς σε όλους, με ιδιαίτερη φροντίδα για τον θεσμό της οικογένειας».

Στη συνέχεια ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, θέλοντας να δώσει το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής, έκανε εκτενή αναφορά στα ενισχυτικά μέτρα, που έχει λάβει η κυβέρνηση της ΝΔ, σημειώνοντας:

«Η οικονομία μας βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης, η ανεργία για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια “έπεσε” σε προ – μνημονίων επίπεδα, ο κατώτερος μισθός αυξήθηκε στα 713 ευρώ, ενώ παράλληλα ξεκίνησε πιλοτικά το πρόγραμμα “Νταντάδες της Γειτονιάς”, που δίνει ανάσα στα σύγχρονα ζευγάρια.

Επίσης, από το 2019, κάνοντας πράξη τις υποσχέσεις μας για στήριξη του θεσμού της οικογένειας, προχωρήσαμε σε μια σειρά μέτρων, όπως:

· Την αύξηση του αφορολόγητου κατά 1000 ευρώ για κάθε παιδί.

· Την καθιέρωση επιδόματος τοκετού 2000 ευρώ για κάθε παιδί που έρχεται στον κόσμο.

· Την αύξηση των voucher, ώστε κανένα παιδί να μην μένει εκτός παιδικού σταθμού.

· Την μείωση του συντελεστή ΦΠΑ για βρεφικά είδη από το 24% στο 13%.

· Την διασφάλιση 1,5 μορίου για τις μετεγγραφές των μελών τρίτεκνων οικογενειών που φοιτούν σε ΑΕΙ προσαυξανόμενο κατά μισό (0,5) μόριο για κάθε άγαμο τέκνο κάτω των 25 ετών.

· Την αύξηση, μεταξύ άλλων, του ποσοστού κάλυψης από τρίτεκνους των προκηρυσσόμενων θέσεων του δημοσίου με πανελλήνιο διαγωνισμό σε 12%.

· Την αύξηση του προνοιακού προϋπολογισμού, του επιδόματος τέκνου, του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και του στεγαστικού επιδόματος».

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο κ. Κέλλας υπογράμμισε πως η έμπρακτη στήριξη των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών συνιστά υποχρέωση της πολιτείας, καθώς ορθώνεται ως ανάχωμα στον κατήφορο της υπογεννητικότητας, ώστε να διαψευσθούν οι δυσοίωνες προβλέψεις για το δημογραφικό μέλλον της χώρας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Δείτε φωτογραφίες: Πολυτελές αυτοκίνητο καρφώθηκε σε κολώνα στη Λάρισα

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Τροχαίο ατύχημα με εγκλωβισμό συνέβη νωρίς το βράδυ της Κυριακής στη Λάρισα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του onlarissa.gr, το τροχαίο ατύχημα έλαβε χώρα στη συμβολή των οδών Σαρίμβεη και Εχεκρατίδας, όταν το πολυτελές αυτοκίνητο μάρκας “Morgan” που οδηγούσε ένας άνδρας ηλικίας περίπου 50 ετών, καρφώθηκε σε κολόνα ηλεκτροφωτισμού κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί εντός του αυτοκινήτου του.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής που κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τον 50χρονο, και από κει τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, μεταφέροντας τον στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Δείτε φωτογραφίες:

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΕΛΛΑΔΑ21 λεπτά ago

Πάτρα: Αίτημα αποφυλάκισης από τη Ρούλα Πισπιρίγκου τις επόμενες ημέρες – Πιθανή εκταφή της Μαλένας

ΕΛΛΑΔΑ40 λεπτά ago

Θεσσαλονίκη: Ιατρικό λάθος και αμέλεια καταγγέλλει η οικογένεια του 43χρονου που ξεψύχησε καρέκλα νοσοκομείου – Δεν του έγινε καν αιμοληψία

ΚΟΣΜΟΣ48 λεπτά ago

Ιταλία: Άγριος ξυλοδαρμός για ένα κασκόλ με τα χρώματα του ουράνιου τόξου – «Δεν θέλουμε gay στην οικογένεια»

ΕΛΛΑΔΑ60 λεπτά ago

Ευλογιά των πιθήκων: Θα έχουμε πολλά κρούσματα – Μπορεί να εξελιχθεί σε πανδημία – Να επανέλθει η χρήση μάσκας

ΚΟΣΜΟΣ1 ώρα ago

Αφγανιστάν: Οι τηλεπαρουσιάστριες που είχαν αψηφήσει την εντολή των Ταλιμπάν, κάλυψαν τελικά τα πρόσωπά τους

ΕΛΛΑΔΑ1 ώρα ago

Θανάσιμος τραυματισμός πεζής γυναίκας στο Κιάτο Κορινθίας

ΚΟΣΜΟΣ1 ώρα ago

Μετρό Νέας Υόρκης: Η δολοφονία 48χρονου κρίκος σε αλυσσίδα τυχαίων επιθέσεων

ΕΛΛΑΔΑ2 ώρες ago

Πτολεμαΐδα: Στο νοσοκομείο οδηγός ΙΧ μετά από σοβαρό τροχαίο- Εικόνες σοκ από το διαλυμένο αυτοκίνητο

ΚΟΣΜΟΣ2 ώρες ago

Ο Πάπας Φραγκίσκος κατά των αμβλώσεων: Η ζωή είναι δώρο του Θεού

ΕΛΛΑΔΑ2 ώρες ago

Κοροναϊός: Στα 2.385 τα νέα κρούσματα – 11 νέοι θάνατοι και 156 διασωληνωμένοι

Δημοφιλή