Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Κέλλας με Λιβανό – Μελά: Επιλύονται εκκρεμότητες με την πληρωμή της ενιαίας ενίχσυσης

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Την επίλυση εκκρεμοτήτων με την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης και την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων, βάσει βοσκοτόπων, ζήτησε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ.  Σπήλιο Λιβανό, και τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Δημήτρη Μελά.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο Λαρισαίος πολιτικός, μετά από επικοινωνία που είχε με αγρότες και κτηνοτρόφους, ιδιαίτερα της επαρχίας Ελασσόνας, αλλά και ενημέρωση από τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ένωση Ελασσόνας» Αθαν. Στούπα, μετέφερε στην ηγεσία του Υπ. ΑΑΤ, τα προβλήματα που προέκυψαν με την πληρωμή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης που πραγματοποίησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, τις μεταβιβάσεις δικαιωμάτων από το Εθνικό Απόθεμα, αλλά και την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων στους κτηνοτρόφους, βάσει βοσκοτόπων.

Επιπλέον, ο κ. Κέλλας, ζήτησε τη διεύρυνση των ωφελουμένων από την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο αγροτικό πετρέλαιο, στο πλαίσιο πάντα των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας.

Πρωτοβουλία για το πετρέλαιο

Αναλυτικότερα, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, αφού χαιρέτησε την πρωθυπουργική εξαγγελία για τη διάθεση ποσού 50 εκατομμυρίων ευρώ για την επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου σε μέλη Συνεταιρισμών και Νέους Αγρότες, συζήτησε με τον κ. Λιβανό την δυνατότητα διεύρυνσης των ωφελουμένων.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Λαρισαίος πολιτικός, “δεν είναι δίκαιο να εφαρμοστεί το μέτρο για μια μερίδα μόνο αγροτών, ενώ ταυτόχρονα τίθεται και ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού”.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, συμφώνησε προς αυτή την κατεύθυνση, λαμβάνοντας πάντοτε υπ’ όψιν και τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας.

Λύση με τα ιδιόκτητα αγροτεμάχια και τα δικαιώματα των βοσκοτόπων

Ακολούθως, ο κ. Κέλλας, αφού γνωστοποίησε σχετική επιστολή του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ένωση Ελασσόνας» Αθαν. Στούπα, αναφέρθηκε στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τους παραγωγούς που δήλωσαν ιδιόκτητα αγροτεμάχια, αλλά λόγω μη ταυτοποίησης των στρεμμάτων που δηλώθηκαν στο ΟΣΔΕ με τις αντίστοιχα καταχωρημένες εκτάσεις στο Ε9 του παραγωγού, αυτά “μπλοκαρίστηκαν”, με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι να μην πληρωθούν.

Ακόμη, αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, από την ΚΥΑ που εκδόθηκε τον Οκτώβριο, με αναδρομική ισχύ από τον Ιανουάριο του 2021, για την κατανομή βοσκοτόπων, που οδήγησε σε ορισμένες περιπτώσεις σε μείωση των δικαιωμάτων των κτηνοτρόφων, αλλά και σε αυτά που ανέκυψαν με τις μεταβιβάσεις δικαιωμάτων από το Εθνικό Απόθεμα.

Ο κ. Κέλλας ενημερώθηκε, ότι στις περιπτώσεις μη ταυτοποίησης εκτάσεων στα ιδιόκτητα αγροτεμάχια μεταξύ ΟΣΔΕ και Ε9, προέκυψαν εκκρεμότητες με τις πληρωμές των δικαιούχων. Όπου, δηλαδή, υπήρχε διαφορά πάνω από δύο στρέμματα, το σύστημα “μπλόκαρε” τις πληρωμές και δεν “επέτρεψε” να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία. Το πρόβλημα όμως, θα λυθεί το αμέσως προσεχές διάστημα, αφού ήδη διεξάγονται διασταυρωτικοί έλεγχοι και θα ακολουθήσουν οι πληρωμές τον Δεκέμβριο, λαμβάνοντας υπ’ όψιν, κυρίως, τις εκτάσεις που δηλώθηκαν στο ΟΣΔΕ.

Αναφορικά με την μεταβίβαση δικαιωμάτων από το Εθνικό Απόθεμα, διευκρινίστηκε ότι αυτή αντίκειται στο άρθρο 60 του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για το θεσμικό πλαίσιο για τη δημιουργία τεχνητών συνθηκών λήψης των ενισχύσεων.

Σχετικά με την ΚΥΑ για την κατανομή βοσκοτόπων στους κτηνοτρόφους της χώρας, ο κ. Κέλλας αναφέρθηκε στην αδικία που βίωσαν κτηνοτρόφοι, οι οποίοι δεν έλαβαν επιδοτήσεις, με βάση την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους στις δηλώσεις ΟΣΔΕ, επειδή το ζωικό τους κεφάλαιο μειώθηκε -νόμιμα- κι ας μην είχε παραβιαστεί το πλαφόν που ενεργοποιούσε δικαιώματα. Για τον λόγο αυτό, ζήτησε, όπως, σε ελέγχους χωρίς ευρήματα, στους οποίους το πλήθος των ζώων αρκεί για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων, η επιδότηση να δίνεται κανονικά. Το αίτημα του Λαρισαίου πολιτικού αντιμετωπίστηκε θετικά από την ηγεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ και αναμένεται οι αρμόδιες υπηρεσίες να δρομολογήσουν τις σχετικές διαδικασίες.

Χρ. Κέλλας

Εξερχόμενος από το Υπ. ΑΑΤ και μετά την συνάντηση που είχε με την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Κέλλας δήλωσε:

«Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λιβανό και τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Μελά, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στα αιτήματα που προώθησα και δεσμεύτηκαν να δώσουν άμεσα λύση στις όποιες εκκρεμότητες προέκυψαν, κυρίως με την πληρωμή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης.

Η ηγεσία του Υπ. ΑΑΤ και η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύουν καθημερινά ότι έχουν ευήκοα ώτα, πνεύμα συνεργασίας και διάθεση στήριξης του αγροτικού εισοδήματος».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Πρόσβαση στην Κουμαριά με οδικά έργα δίνει ο Δήμος Τρικκαίων

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Πρόσβαση στην αγαπημένη τους Κουμαριά θα έχουν πλέον οι καταγόμενοι από τον πρώην οικισμό της Αγρελιάς, που σταδιακά εξελίχθηκε σε χωριό, αλλά πλέον δεν κατοικείται. Ο Δήμος Τρικκαίων ξεκίνησε εργασίες βελτίωσης του δρόμου που οδηγεί στον πρώην οικισμό, καθώς οι καιρικές συνθήκες και η μη κίνηση οχημάτων, είχαν δημιουργήσει πλήθος προβλημάτων στο οδικό δίκτυο. Ετσι, ήταν αδύνατη η μετάβαση Κουμαριωτών στον αγαπημένο τους τόπο καταγωγής, ακόμη και σε μεγάλες θρησκευτικές εορτές. «Πλέον, θα μπορούν τους καλοκαιρινούς μήνες πολύ πιο εύκολα να μεταβαίνουν στο χωριό, να βρίσκονται στον τόπο καταγωγής τους», τονίζει ο αντιδήμαρχος Γιώργος Καταβούτας.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Από το γραφείο Τύπου

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Πανέτοιμη η Λάρισα να υποδεχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Κορασίδων γράφοντας ιστορία (φώτο-βίντεο)

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης κορασίδων Κ16 (Final Youth Women (U16) Water Polo World Championship) που θα διεξαχθεί στη Λάρισα από τις 21 έως και τις 27 Αυγούστου 2022, πραγματοποιήθηκε αυτοψία σήμερα το μεσημέρι της Τετάρτης στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας από τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη, στελέχη της δημοτικής αρχής και στελέχη της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάσος (ΚΟΕ).

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

“Από όσο βλέπω, δεν υπάρχουν προβλήματα. Η Λάρισα υποδέχεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κορασίδων, μια πάρα πολύ σημαντική διοργάνωση, είμαστε πανέτοιμοι να υποδεχτούμε 13 εθνικές ομάδες από ολόκληρο τον κόσμο. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου αυτό το πολύ μεγάλο αθλητικό γεγονός, το οποίο δίνει προστιθέμενη αξία στην πόλη, να μπορέσει να διεκπεραιωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να αφήσει μια σοβαρή σφραγίδα για μια Λάρισα που μπορεί με τις υποδομές της να δέχεται μεγάλες οργανώσεις”, δήλωσε ο δήμαρχος κ. Καλογιάννης.

Σε συνέχεια του λόγου του πρόσθεσε: “Αυτή η διοργάνωση δεν έχει σχέση μόνο με τον αθλητισμό αλλά και με την προβολή και την οικονομία της πόλης. Καλώ τους Λαρισαίους να γεμίσουν τις κερκίδες. Ευχαριστώ όσους συνεργάζονται και συμβάλουν στο να είναι η Λάρισα στο μεγάλο καλεντάρι των μεγάλων διοργανώσεων στη χώρα.”

Στο κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας παραβρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Βασίλης Πινακάς, ο οποίος τόνισε την άψογη συνεργασία μεταξύ των φορέων. Ειδικότερα ανέφερε τα εξής:

“Η καρδιά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πόλο χτυπά εδώ στη Λάρισα. Έχουμε μια άψογη συνεργασία με το δήμο Λαρισαίων και με την Κολυμβητική Ομοσπονδία, την οποία ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη της. Μπορούμε να φιλοξενούμε πολύ μεγάλες οργανώσεις. Καλούμε τον κόσμο να χαρεί και να δει από κοντά τους αγώνες. Η είσοδος είναι δωρεάν. Όλες οι ομάδες που θα συμμετάσχουν είναι υψηλού επιπέδου.”

Ο γενικός διευθυντής της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας της Ελλάδος κ. Γιάννης Γιαννούρης, κοντολογίς σημείωσε πως στη Λάρισα με το εν λόγω πρωτάθλημα γράφεται ιστορία:

“Γράφουμε ιστορία γιατί είναι η πρώτη φορά που διεξάγεται παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Περιφέρεια και συγκεκριμένα σε δύο πόλεις της Θεσσαλίας, στη Λάρισα και το Βόλο με 38 συνολικά συμμετοχές. Έχουμε εντυπωσιαστεί από τις προσπάθειες που έχουν γίνει. Το κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας έχει βάλει τα καλά του για να υποδεχτεί τους γονείς που θα έρθουν να καμαρώσουν τα παιδιά τους. Οι αγώνες θα καλύπτονται από το κανάλι της FINA από την αρχή μέχρι το τέλος. Η εικόνα θα προβάλλεται παντού…”

Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις:

Δείτε φωτογραφίες:

Ρεπορτάζ: Νικόλας Σελητσιανιώτης

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΕΛΛΑΔΑ4 λεπτά ago

Φεύγουν τα ΚΤΕΛ από τον Κηφισό: Ο νέος σταθμός θα θυμίζει αεροδρόμιο

ΜΠΑΣΚΕΤ9 λεπτά ago

ΑΕΚ: Νέος Σύμβουλος Εγκαταστάσεων στα Άνω Λιόσια

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ10 λεπτά ago

Κορμπεράν: «Στόχος μου να οδηγήσω τον Ολυμπιακό σε καλό δρόμο στην Ευρώπη»

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ19 λεπτά ago

Γιορτάζει 75 χρόνια λειτουργίας, δημοσιεύοντας 150 φωτογραφίες σε νέο τόμο

ΕΛΛΑΔΑ24 λεπτά ago

Ανώγεια: Προφυλακιστέος ο 33χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό 32χρονης

Α.Ο.ΤΡΙΚΑΛΑ25 λεπτά ago

Ο Νίκος Κουσκουνάς σε αριθμούς!!! (Βίντεο) – Sportrikala.gr

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ30 λεπτά ago

Βατσλίκ: «Νομίζω πως είμαστε έτοιμοι, να προσαρμοστούμε στον νέο προπονητή»

OIKONOMIA33 λεπτά ago

Κίνα: Κίνημα «δεν πληρώνω» στις δόσεις των δανείων – Τι σημαίνει για την κινεζική οικονομία

ΕΛΛΑΔΑ45 λεπτά ago

Βύρωνας: Αγωνία μετά την εξαφάνιση 22χρονου με σοβαρά προβλήματα υγείας

Α.Ο.ΤΡΙΚΑΛΑ46 λεπτά ago

Και επίσημα η επιστροφή Κουσκουνά στον ΑΟΤ – Sportrikala.gr

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Επεισόδιο στα κεντρικά καταστήματα της ΔΕΗ στον Βόλο μεταξύ δύο πολιτών

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Πέθανε η Μαριάνα Καρακίτσου Σαραφοπούλου από Βόλο σε ηλικία 64 ετών.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

58 χρόνος έπεσε σε χαράδρα και σκοτώθηκε στο σεσκλο

LIFESTYLE4 ημέρες ago

ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΜΑΡΙΝΑ ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΤΟ BARACOA ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Την Πέμπτη 4/8 στις 11 η απολογία του Υποδ.Πυροσβεστικής Δικηγόρος των ανηλίκων ο Σάκης Κοκκίνης

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Fuel Pass 2: Καθυστέρηση στην πληρωμή του επιδόματος

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Στη θλίψη βυθίστηκε ο Αλμυρός Μαγνησίας από τον θάνατο του Παναγιώτη Αναστασίου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago

Fuel Pass 2: Ξεκινά η καταβολή του στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Τραγωδία στα νερά του Παγασητικού- Στην παραλία Σάρες κοντά στις Νηές Μαγνησίας, εντοπίστηκε νεκρός 35χρονος ψαροντουφεκάς

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Πέθανε ο 50χρονος Αριστείδης Βογιατζής από το Βόλο- Εργαζόταν στο εργοστάσιο της ΕΥΡΗΚΑ

Δημοφιλή