Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κέλλυ Σταμούλη: «Το ΠΑΣΟΚ έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα και ισχυρό δυναμικό»

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Η Κέλλυ Σταμούλη είναι δικηγόρος και ζωγράφος, κόρη του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ και νομάρχη, Γιάννη Σταμούλη. Στις επόμενες εκλογές αποφάσισε να πολιτευθεί με το κόμμα που υπηρέτησε και ο πατέρας της και να είναι μια από τις γυναίκες που θα απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Α’ Αθηνών. «Ζούμε κάτω από την Ακρόπολη, στην πόλη  όπου ίπταται το αριστούργημα του Πολιτισμού, πόσο οξύμωρο να ζούμε με πολιτιστικό, κοινωνικό και οικονομικό έλλειμα», αναφέρει, σημειώνοντας πως τα τρία μεγαλύτερα προβλήματα των πολιτών είναι οικονομικής φύσης: η ακρίβεια, η ανεργία και οι χαμηλοί μισθοί. Σχολιάζοντας ένα από τα ζητήματα που ο πατέρα της ανακίνησε την δεκαετία του ’80, την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, σημειώνει πως «Ο Πρωθυπουργός που θα ορθώσει ανάστημα και θα απαιτήσει όσα έχουν αμετακλήτως επιδικαστεί στους Διστομίτες θα μείνει δια παντός στην Ιστορία».

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Παράλληλα, μιλάει για την «αυτοπεποίθηση» που έχει αποκτήσει το κόμμα της το τελευταίο διάστημα, με τις προσθήκες της νέας γενιάς και τις «παλιές καραβάνες» να συνυπάρχουν -«το μαγικό διψήφιο θα είναι πολύ πιο ισχυρό, από αυτό που οι αντίπαλοι του ΠΑΣΟΚ έχουν κατά νου». Η γνώμη της για τις μετεκλογικές συνεργασίες; «Τις μέλλουσες συνέργειες και συνεργασίες η κάλπη θα τις αποφασίσει (…) Το ΠΑΣΟΚ, ως κατ΄ εξοχήν κόμμα ευθύνης, έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα και ισχυρό δυναμικό για τη διακυβέρνηση της χώρας».

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αποφασίσατε να είστε υποψήφια στις επόμενες εκλογές με το ΠΑΣΟΚ. Ποιος ήταν ο λόγος που σας ώθησε να ασχοληθείτε με τα κοινά; 

Με ωθεί η ματαιοδοξία της αποδοχής. Η συνεχής και επίπονη ανάγκη μου για επιβεβαίωση. Ένα ατέρμονο έλλειμμα με το οποίο, φαντάζομαι, είμαστε διαρκώς όλοι μας αντιμέτωποι. Με επιλέγεις άρα υπάρχω. Αλλά και το πρότυπό μου αναπόφευκτα με επηρέασε. Ένας πατέρας ολοκληρωτικά δοσμένος στην πολιτική, στα όρια του τυφλού έρωτα.

Απόδειξη το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων. Δικαστικά μιλώντας  το τερμάτισε. Θεωρητικά μιλώντας κατάφερε η αγωγή του Διστόμου να διδάσκεται σε ξένα Πανεπιστήμια. Τέλος, με κολακεύει που επελέγην από τους επικεφαλής του Κινήματος. Αποφάσισαν δεν αποφάσισα.  Δεσμεύτηκα δεν δεσμεύτηκαν.

Ποια είναι τα τρία ζητήματα που απασχολούν περισσότερο τους ψηφοφόρους της περιφέρειάς σας στην Α΄ Αθήνας; 

Στις προεκλογικές μου εξορμήσεις ελπίζω να ακούσω μόνο τρία και όχι δεκατρία. Η ακρίβεια κινείται πλέον εκτός ορίων και οι κάτοικοι είμαστε σε μία πρωτόγνωρη, ανήμπορη θέση. Η ανεργία και οι χαμηλοί μισθοί, έχουν παροπλίσει τους νέους και σε συνδυασμό με την απίστευτη αύξηση του κόστους στέγης (ενοίκια)  τους έχουν περιθωριοποιήσει. Τα σκουπίδια, η εγκληματικότητα… Οι  ψηφοφόροι, από την άλλη, οφείλουμε να έχουμε υψηλές απαιτήσεις από τους κυβερνώντες. Εχουμε νομική υποχρέωση να διεκδικήσουμε ιδεατές συνθήκες και όχι να συμβιβαστούμε με το ελάχιστο.  Ζούμε κάτω από την Ακρόπολη, στην πόλη  όπου ίπταται το αριστούργημα του Πολιτισμού, πόσο οξύμωρο να ζούμε με πολιτιστικό, κοινωνικό και οικονομικό έλλειμμα.

Ο πατέρας σας, ως δικηγόρος και ως πολιτικός, ανακίνησε πριν δεκαετίες το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων με το οποίο ασχολείστε κι εσείς.  Πόσο εφικτό είναι το όποιο ελληνικό αίτημα με δεδομένες τις διαχρονικές αρνήσεις από την γερμανική πλευρά και την συνθήκη «δύο-συν-τέσσερα»; 

Η άρνηση πηγάζει ανέκαθεν από την ελληνική πλευρά.  Μην ξεχνάμε ότι αρκεί αποκλειστικά η υπογραφή του Υπουργού Δικαιοσύνης για να εκτελεστεί η απόφαση. Ο Πρωθυπουργός που θα ορθώσει ανάστημα και θα απαιτήσει όσα έχουν αμετακλήτως επιδικαστεί στους Διστομίτες θα μείνει δια παντός στην Ιστορία.

Αναφορικά με τις διαχρονικές τώρα γερμανικές αρνήσεις, όπως σωστά τις χαρακτηρίζετε, έχουν σχετικά λειανθεί.  Περάσαμε από το στείρο και αυταρχικό «NEIN» του 1995, σε μία πιο διαλλακτική, αλλά πάντα αρνητική, γερμανική κόκκινη γραμμή.  Είναι στο χέρι του Πρωθυπουργού να την πατάξει με όπλο την Διπλωματία και την επίκληση της αμετάκλητης απόφασης του Διστόμου.

Όσο για το επιχείρημα ότι δεσμευόμαστε από τη Συνθήκη 2+4, πρόκειται για μία πεπαλαιωμένη θέση της Γερμανίας, η οποία έχει πανηγυρικά ακυρωθεί από το Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Σχέσεις.

Πιστεύετε πως το ΠΑΣΟΚ μπορεί να πετύχει το ισχυρό διψήφιο που έχει βάλει στόχο; 

Η αυτοπεποίθηση που εκ νέου έχει ανακτήσει το ΠΑΣΟΚ θα φέρει τα πάνω κάτω.  Οι παλιές καραβάνες του Κινήματος σε συνδυασμό με τα λαμπερά φυντανάκια θα μεσουρανήσουν, τώρα που σχεδόν όλα δύουν. Το μαγικό διψήφιο θα είναι πολύ πιο ισχυρό, από αυτό που οι αντίπαλοι του ΠΑΣΟΚ έχουν κατά νου.

Τι άποψη έχετε για την συμμετοχή του σε μετεκλογικές συνεργασίες; 

Τις μέλλουσες συνέργειες και συνεργασίες η κάλπη θα τις αποφασίσει. Η πρώτη Κυριακή θα δημιουργήσει μία καθοριστική τάση. Το ΠΑΣΟΚ, ως κατ΄ εξοχήν κόμμα ευθύνης, έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα και ισχυρό δυναμικό για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Γιατί υπάρχει η ψευδαίσθηση ότι πολλές γυναίκες δεν ασχολούνται με την πολιτική; 

Ψευδαίσθηση ή πραγματικότητα;  Η Γυναίκα καλείται να συμβάλλει στο βιοπορισμό και την οικονομική στήριξη της οικογένειας, διατηρώντας παράλληλα, σχεδόν αποκλειστικά, τον κύριο ρόλο της Μητέρας, με το σύνολο του βάρους της ανατροφής και της φροντίδας των παιδιών στους ώμους της.  Ετσι το προσκήνιο, την κεντρική σκηνή, την καταλαμβάνουν ευκολότερα οι άντρες.  Η Πολιτεία λοιπόν οφείλει να διασφαλίσει την επί ίσοις όροις συμμετοχή των δύο φύλων στα κοινά.

Οι πρώτες πάντως μεταρρυθμίσεις, σε επίπεδο ποσοστώσεων, με στόχο την ισόνομη και ισότιμη εκπροσώπηση αντρών και γυναικών, αλλά και εν γένει η χειραφέτηση της γυναίκας, έγιναν από τον Αντρέα Παπανδρέου, εξ απαλών ονύχων της παρουσίας του ΠΑΣΟΚ, ήδη από τη δεκαετία του ’80. Σήμερα το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει τα ιδεατά ποσοστά  και συνεχίζουμε…

Θα έρθει η μέρα που και τα έδρανα της Βουλής θα καταλαμβάνονται εξίσου από τα δύο φύλα.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ7 ημέρες ago

«Ο γιος μου έπαθε σοκ, αηδίασε»: Οργισμένη η μητέρα του 12χρονου που έλαβε άσεμνο βίντεο από ιερέα

LIFESTYLE5 ημέρες ago

Άκρως αποκαλυπτική η Ματίνα Παγώνη: «Θα σας πω κάτι που δεν το ξέρει κανείς»

ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες ago

Αυτοκτονία στη Λάρισα: Άφησε λεφτά για την κηδεία του, ζήτησε συγγνώμη και έβαλε τέλος στη ζωή του

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Ευχάριστες μουσικές Βραδιές με Saxophone στο Restaurant Carnayo της Σκιάθου Ανταπόκριση :Γιάννης Αποστολίδης

LIFESTYLE6 ημέρες ago

«Η ζωή δεν είναι εύκολη για κανέναν»: Η Δέσποινα Βανδή δηλώνει προδομένη και καθηλώνει με την εξομολόγησή της

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες ago

Θρίλερ δίχως τέλος με το θάνατο της 68χρονης στην Καβάλα – Τι αποκάλυψε ο αδελφός της

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Θλίψη για την 37χρονη ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου από Βόλο

TOP3 ημέρες ago

Ο κοσμηματοπώλης Φώτης Πονηρός απεβίωσε -Θλίψη σε Αθήνα -Μύκονο -Σαντορίνη -Συντετριμμένος ο αδελφός του Γιώργος και οι οικείοι του με το ξαφνικό θάνατο του -Ανταπόκριση : Γιάννης Αποστολίδης

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Δεν είχε όρια το θράσος νεαρού κλέφτη- Γ. Καρτάλη και Κοραή «ξάφρισε» σε ιδιωτικό παρκινγκ ό,τι βρήκε μπροστά του

ΘΕΣΣΑΛΙΑ1 ημέρα ago

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο αντίο για την 26χρονη Παναγιώτα (φωτό) –

Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή