Connect with us

OIKONOMIA

Κεντρικές τράπεζες: Σε ρυθμό αύξησης των επιτοκίων

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Γράφει η Ναταλία Δανδόλου

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο πληθωρισμός αναδεικνύεται σε μείζον πρόβλημα για την παγκόσμια οικονομία και οι κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο δηλώνουν αποφασισμένες να τον χαλιναγωγήσουν, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι οι οικονομίες θα χρειαστεί να βυθιστούν -προσωρινά- σε ύφεση.

Η λέξη παροδικός, που συνόδευε προ μηνών τις εκτιμήσεις των υπευθύνων χάραξης πολιτικής, όταν αναφέρονταν στον πληθωρισμό, έχει δώσει τη θέση της στο «επίμονος» και πλέον δεν βλέπουμε μετριοπαθείς σε ό,τι αφορά τα επιτόκια: θα μπορούσε να πει κανείς ότι στις κεντρικές τράπεζες υπάρχουν τα λιγότερο επιθετικά και τα πιο επιθετικά γεράκια.

Εξαίρεση αποτελούν η Τράπεζα της Ιαπωνίας, που διατηρεί αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική και η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας που επιμένει στην ανορθόδοξη πολιτική της μείωσης των επιτοκίων, προκειμένου να ρίξει τον πληθωρισμό. Αμφότερες είδαν το νόμισμά τους να βουτά σε νέα χαμηλά, με την Ιαπωνία να αναγκάζεται να παρέμβει στην αγορά συναλλάγματος για πρώτη φορά από το 1998.

To δεκαετές πείραμα της Ευρώπης

Η σημερινή ημέρα σηματοδότησε επί της ουσίας και το τέλος ενός 10ετούς «πειράματος» στην Ευρώπη με τα αρνητικά επιτόκια, με την επιστροφή και της Εθνικής Τράπεζας της Ελβετίας σε θετικό έδαφος. Αν και οι κεντρικοί τραπεζίτες επιμένουν στους ισχυρισμούς ότι η περίεργη αυτή πολιτική ενίσχυσε την ανάπτυξη των δανείων, είναι πια γνωστό ότι στην πράξη παράγει μερικά παράξενα αποτελέσματα.

Για χρόνια οι επενδυτές πλήρωναν για να δανείσουν χρήματα σε κυβερνήσεις, όπως στη γερμανική, ενώ οι αγοραστές κατοικιών σε ορισμένες χώρες, όπως στη Δανία, κέρδιζαν τόκους από τράπεζες για τα στεγαστικά τους δάνεια. Η πολιτική αυτή συγκέντρωσε επίσης σφοδρές επιθέσεις στην Ευρωζώνη μετά την εφαρμογή της από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) το 2014, με τους αποταμιευτές να εκφράζουν την απογοήτευσή τους στις τράπεζες που τους χρέωναν για να διατηρούν τις καταθέσεις τους.

Την Τετάρτη, μετά από μία διήμερη συνεδρίαση η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης, και ακολούθησαν λιγότερο από ένα 24ωρο αργότερα πολλές ακόμα από την Ινδονησία έως τη Νορβηγία.

Ο πληθωριστικός εφιάλτης

Στόχος η καταπολέμηση του πληθωρισμού που κυμαίνεται από το 3,5% στην Ελβετία έως σχεδόν 10% στη Βρετανία – αποτέλεσμα της ανάκαμψης της ζήτησης από τη στιγμή που η πανδημία υποχώρησε, συνοδευόμενη από υποτονική προσφορά, ειδικά από την Κίνα, και αύξηση των τιμών των καυσίμων και άλλων εμπορευμάτων στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας τον πληθωρισμό», είπε ο χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ: «Μακάρι να υπήρχε ένας ανώδυνος τρόπος για να γίνει αυτό. Αλλά δεν υπάρχει».

Η Fed είπε ότι αναμένει ότι η οικονομία θα επιβραδυνθεί και η ανεργία θα αυξηθεί σε βαθμό που συνδέεται ιστορικά με ύφεση – μια προοπτική που διαφαίνεται ολοένα και μεγαλύτερη και στη ζώνη του ευρώ και θεωρείται πολύ πιθανή στη Βρετανία.

Η Τράπεζα της Αγγλίας αύξησε τα επιτόκια και είπε ότι θα συνεχίσει να «ανταποκρίνεται δυναμικά, όπως είναι απαραίτητο» στον πληθωρισμό, παρά το γεγονός ότι η οικονομία εισέρχεται σε ύφεση.

Στον χορό των αυξήσεων οι κεντρικές τράπεζες

Σήμερα επίσης, κεντρική τράπεζα Ελβετίας (SNB), αύξησε το βασικό της επιτόκιο κατά 0,75% οδηγώντας το κόστος δανεισμού πάνω από το μηδέν για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν οκτώ χρόνια,

Η αύξηση ανεβάζει το βασικό επιτόκιο στο 0,5% και σηματοδοτεί την πιο επιθετική ενέργεια σύσφιγξης της κεντρικής τράπεζας εδώ και δύο δεκαετίες, εκπλήσσοντας, ωστόσο, μια μερίδα της αγοράς που περίμενε πιο γενναία αύξηση της τάξης της μιας μονάδας, όπως επισημαίνει το Bloomberg.

Η αντίδραση των αγορών μετά την ανακοίνωση της Κεντρική Τράπεζας Ελβετίας ήταν να ρίξουν την ισοτιμία του εθνικού νομίσματος, το οποίο υποχώρησε έως και 1,8% έναντι του ευρώ στα 96,79 εκατοστά.

Και η Νορβηγία

Σε αύξηση του βασικού επιτοκίου της κατά μισή μονάδα προχώρησε η κεντρική τράπεζα της Νορβηγίας στέλνοντας μήνυμα ότι η πολιτική σύσφιξης που ακολουθεί μπορεί να πλησιάζει στο τέλος. Κι αυτό διότι αξιωματούχοι εκτιμούν πως η νορβηγική οικονομία ανταποκρίνεται στα μέτρα που έχουν ληφθεί για την τιθάσευση του πληθωρισμού.

Τι θα κάνει η ΕΚΤ

Στο κλίμα αυτό οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει σε νέα αύξηση των επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίασή της τον Οκτώβριο . Και η Ιζαμπέλ Σνάμπελ το επιβεβαίωσε:

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να προχωρήσει σε αυξήσεις επιτοκίων παρά τις ζοφερές προοπτικές για την οικονομία της ευρωζώνης, δήλωσε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της τράπεζας. Σε συνέντευξή της στη γερμανική ιστοσελίδα t-online που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, η κ. Σνάμπελ θεωρεί πιθανότερο σενάριο για την οικονομία της ευρωζώνης να παραμείνει στάσιμη και όχι να διολισθήσει σε ύφεση. Ωστόσο, για τη Γερμανία αναφέρει ότι είναι λιγότερο πιθανό να αποφύγει τελικά τη συρρίκνωση.

Μάλιστα, σε μια ζοφερή πρόβλεψη αναφέρει ότι ο πληθωρισμός – ήδη ο ταχύτερος από την κυκλοφορία του ευρώ και σχεδόν πενταπλάσιος του στόχου 2% της ΕΚΤ – μπορεί να μην έχει κορυφωθεί ακόμη.

«Μια αναδυόμενη ύφεση θα είχε περιοριστική επίδραση στον πληθωρισμό», είπε η Σνάμπελ. «Φυσικά το λαμβάνουμε αυτό υπόψη κατά την ευθυγράμμιση της νομισματικής μας πολιτικής. Ωστόσο, η βάση για τα επιτόκια είναι πολύ χαμηλή, επομένως είναι σαφές ότι πρέπει να συνεχίσουμε να αυξάνουμε τα επιτόκια».

Η συνεδρίαση του Οκτωβρίου

Επίσης, υπογράμμισε ότι δεδομένης της ανησυχίας ότι όλο και περισσότεροι αναμένουν ότι ο πληθωρισμός θα διατηρηθεί μεσοπρόθεσμα πάνω από τον στόχο , είναι «ακόμη πιο σημαντικό» να σταλούν σαφή μηνύματα από την ΕΚΤ.

Κόντρα στο ρεύμα η Ιαπωνία

Σε άλλο μήκος κύματος η Τράπεζα της Ιαπωνίας αποφάσισε να διατηρήσει σε ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο τα επιτόκια , διαβεβαιώνοντας τις αγορές ότι εξακολουθεί να «κολυμπάει» αντίθετα στο παγκόσμιο ρεύμα των τραπεζών που ακολουθούν σφιχτή νομισματική πολιτική, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον υψηλό πληθωρισμό.

Η απόφαση προκάλεσε περαιτέρω μείωση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ιαπωνικού νομίσματος από τα χαμηλά 24 ετών που καταγράφηκαν κατά τις πρόσφατες εβδομάδες, καθώς οι επενδυτές επικεντρώνουν την προσοχή τους, στην απόσταση που χωρίζει τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια στην Ιαπωνία από τη μια μεριά και από την άλλη μεριά, τα σχέδια επιθετικών αυξήσεων των επιτοκίων που έχει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed).

Συγκεκριμένα, το γιεν υποχώρησε για λίγο σε νέο χαμηλό, πάνω από τα 145 έναντι του δολαρίου, μετά την ανακοίνωση της BOJ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την παρέμβαση της κυβέρνησης για πρώτη φορά μετά τα τέλη της δεκαετίας του ’90 προκειμένου να στηρίξει το γιεν, το οποίο υποχώρησε σε χαμηλό 24 ετών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Μασάτο Κάντα δήλωσε ότι η κυβέρνηση «έλαβε αποφασιστικά μέτρα» για να αντιμετωπίσει μια «ταχεία και μονόπλευρη» κίνηση στην αγορά συναλλάγματος. Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, ήταν η πρώτη φορά που η Ιαπωνία πούλησε δολάρια από το 1998.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Σουνίτσι Σουζούκι, αρνήθηκε να σχολιάσει την κλίμακα της παρέμβασης.

Η κίνηση πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 5 μ.μ. τοπική ώρα στο Τόκιο και είχε ως αποτέλεσμα την ανάκαμψη του ιαπωνικού νομίσματος.

Μέχρι στιγμής φέτος, το γεν έχει χάσει περίπου το ένα πέμπτο της αξίας του έναντι του δολαρίου.

Επιμένει η Τουρκία

Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας εξέπληξε για άλλη μια φορά τις αγορές με την απόφασή της την Πέμπτη να μειώσει το βασικό της επιτόκιο, παρά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός στη χώρα ξεπέρασε το 80%.

Οι υπεύθυνοι χάραξης νομισματικής πολιτικής της χώρας επέλεξαν μια περικοπή κατά 100 μονάδες βάσης, ανεβάζοντας το βασικό επιτόκιο επαναγοράς μίας εβδομάδας από 13% σε 12%. Τον Αύγουστο, ο τουρκικός πληθωρισμός καταγράφηκε στο 80,2%, επιταχυνόμενος για 15ο συνεχόμενο μήνα και στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 24 ετών.

Η ανορθόδοξη πολιτική του Ερντογάν

Η κατεύθυνση της πολιτικής έχει εκπλήξει εδώ και καιρό επενδυτές και οικονομολόγους, οι οποίοι λένε ότι η άρνηση να γίνει αυστηρότερη πολιτική είναι αποτέλεσμα της πολιτικής πίεσης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εδώ και πολύ καιρό επιμένει ότι η μείωση των επιτοκίων είναι ο μόνος τρόπος προκειμένου να μειώσει τον πληθωρισμό.

Η πολύμηνη εκστρατεία για συνεχή μείωση των επιτοκίων καθώς το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου και του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της Τουρκίας μειώνεται και τα συναλλαγματικά της αποθέματα εξαντλούνται, αντίθετα, οδήγησε το νόμισμα της Τουρκίας, τη λίρα, σε πολυετή ύφεση. Η λίρα έχει χάσει περισσότερο από το 27% της αξίας της σε σχέση με το δολάριο μέχρι σήμερα και 80% τα τελευταία πέντε χρόνια. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης της τράπεζας για τα επιτόκια, το νόμισμα υποχώρησε κατά ένα τέταρτο της εκατοστιαίας μονάδας και πλέον διαπραγματεύεται στο νέο ιστορικό χαμηλό των 18,376 ανά δολάριο.

Πηγή: ot.gr

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

OIKONOMIA

ΟΠΕΚ+: Συμφωνία για μείωση της παραγωγής κατά 2 εκατ. βαρέλια ημερησίως

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Τη μεγαλύτερη μείωση της παραγωγής από το 2020 συμφώνησαν οι αντιπρόσωποι των χωρών του ΟΠΕΚ+ στη Βιέννη.

Σε συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής κατά 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα ήρθαν οι υπουργοί Ενέργειας των χωρών του ΟΠΕΚ+.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Όπως αναφέρει το Reuters, το μέγεθος της περικοπής είναι τελικά διπλάσιο από αυτό που είχε προαναγγελθεί τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μείωση που συμφωνήθηκε στον ΟΠΕΚ+ θα έχει μικρότερο αντίκτυπο στην παγκόσμια προσφορά, καθώς ήδη αρκετές χώρες ήδη αντλούν πολύ κάτω από τις ποσοστώσεις τους.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

OIKONOMIA

ΕΔΟΦ: Σε κίνδυνο ο «λευκός χρυσός» η φέτα

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Την τιμή του γάλακτος θα την καθορίσει η αγορά με συμβιβασμούς και από τις δύο πλευρές, τονίζει η ΕΔΟΦ

Τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον της κτηνοτροφίας αλλά και του εθνικού προϊόντος της φέτας κρούει η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας (ΕΔΟΦ), δια του προέδρου της κ. Ιωάννης Βιτάλης.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Όπως επισημαίνεται ο τομέας της κτηνοτροφίας πλήττεται από την υπέρογκη αύξηση του κόστους ζωοτροφών ταυτόχρονα με την αύξηση του ενεργειακού κόστους, «κάτι που κάνει τους κτηνοτρόφους φτωχότερους και  τους αποτρέπει από τη συνέχιση της δραστηριότητάς τους και την διατήρηση του κοπαδιού τους αφού δεν μπορούν να το ταΐσουν σωστά, και τους μεταποιητές να έχουν από οριακή (στην καλύτερη περίπτωση) έως μηδενική κερδοφορία, κάτι που σημαίνει λιγότερες επενδύσεις και στασιμότητα στον κλάδο».

Διαβάστε επίσης: Φέτα: Έγινε είδος πολυτελείας – Φτηνότερη στην… Αγγλία παρά στην Ελλάδα

Μάλιστα, όπως εξηγεί ο πρόεδρος της ΕΔΟΦ, η κατανάλωση της φέτας κάθε μήνα είναι χαμηλότερη με αποτέλεσμα η ζήτηση για γάλα να μειώνεται. «Δικαιολογημένα απαιτείται αύξηση της τιμής του γάλακτος, σε τιμή που θα καθορίσει η αγορά με συμβιβασμούς και από τις δύο πλευρές», τονίζεται.

Εν όψει νόμου που έχει προγραμματιστεί προς ψήφιση την 15η Οκτωβρίου, η ΕΔΟΦ παραθέτει στα αιτήματα των κτηνοτρόφων και των μεταποιητών:

  •  Άμεση χρηματοδότηση της ΕΔΟΦ, όμως προσέξτε κάτι σημαντικό, από μέρος του παρακρατήματος των εισφορών κτηνοτρόφων και μεταποιητών που έχει συσσωρευτεί στην Τράπεζα της Ελλάδος (κοντά στα 60.000.000 ευρώ) τα οποία αποδίδουμε  στον ΕΛΓΟ για ανταποδοτικό σκποό. Για να πραγματοποιηθεί αυτή, η αυτονόητη απαίτηση, πρέπει να υπάρξει αντίστοιχη πρόβλεψη στον Νέο Νόμο προς τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. Σημειωτέων ότι με τον διπλασιασμό σχεδόν της τιμής του γάλακτος διπλασιάζεται αυτόματα το ποσό και της ετήσιας εισφοράς κτηνοτρόφων και μεταποιητών στον ΕΛΓΟ.
  •  Συνεχής και σε βάθος έλεγχος στον τρόπο παραγωγής Φέτας εκτός προδιαγραφών ΠΟΠ π.χ με υπερδιήθηση, εμπλουτισμό με πρωτεΐνες κλπ. και θεσμοθέτηση αποδεκτής απόδοσης τυροκόμησης.
  • Καθορισμός νέων αυστηροποιημένων ποινών, άμεση αναγγελία των αποτελεσμάτων από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και άμεση εφαρμογή ποινών από τον οργανισμό αντί του μη ικανού ως έχει αποδείξει μέχρι σήμερα Υπουργείου.
  • Ενίσχυση του ελεγκτικού μηχανισμού του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και ΕΦΕΤ με προσωπικό ακόμα και με την  συμμετοχή πιστοποιημένης ομάδας ελέγχου εκ μέρους της ΕΔΟΦ για τον συνεχή έλεγχο στα εργοστάσια, στα Super Market της Ελλάδος και του Εξωτερικού. Στο εξωτερικό οι έλεγχοι γίνονται από πιστοποιημένες εταιρείες ελέγχου ή  όπως πχ στην Ιταλία που αυτοελέγχονται οι παραγωγοί από την Διεπαγγελματική των προϊόντων ΠΟΠ με επιτυχία. Από όλα αυτά απέχουμε παρασάγγας.
  • Άμεση εκκαθάριση  όλων των παλιών υποθέσεων (υπερβαίνουν τις 100) που αναμένουν την κρίση της επιτροπής παρατυπιών του Υπουργείου. Εντατικοποίηση των ελέγχων για τους ενεχόμενους στις εκκρεμούσες κρίσεις της επιτροπής (παρατυπίες καθ’ υποτροπήν).
  • Άμεση εφαρμογή της ψηφιακής μεθόδου του προγράμματος ΑΡΤΕΜΙΣ 2 για τον έλεγχο διακίνησης γάλακτος εντός και εκτός Ελλάδος με σκοπό την καταστολή της εισαγωγής από το εξωτερικό αιγοπρόβειου γάλακτος.
  • Τοποθέτηση τουλάχιστον 2 μελών (κτηνοτρόφοι-μεταποιητές) του ΔΣ της ΕΔΟΦ στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. Στον ιδρυτικό νόμο του ΕΛΓΟ (ΕΛΟΓ τότε)  προβλέπονταν 3 μέλη του κλάδου σε σύνολο 5μελούς Δ.Σ. του οργανισμού.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ANAΓ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ23 δευτερόλεπτα ago

Πανάξια πρόκριση στην παράταση… – KarditsaSport

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ3 λεπτά ago

Ανατροπή πρόκρισης ο Πανσερραϊκός | Στον έξτρα χρόνο η Αναγέννηση Καρδίτσας

LIFESTYLE10 λεπτά ago

Η τηλεοπτική Μαρίνα γιόρτασε τα γενέθλιά της στα γυρίσματα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ17 λεπτά ago

PES: Η ατζέντα Τσίπρα στη σύνοδο των σοσιαλιστών στην Πράγα

ΕΛΛΑΔΑ18 λεπτά ago

Η δράση του κυκλώματος απατεώνων στην Κρήτη: Αγγελίες, λογαριασμοί και φιλανθρωπικά σωματεία

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ23 λεπτά ago

Προπονήθηκε κανονικά ο Τζου στον ΟΦΗ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ24 λεπτά ago

Επιμόρφωση Erasmus – Το Πρότυπο 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων στο Όσλο

ΚΟΣΜΟΣ26 λεπτά ago

Ζαπορίζια: Είναι επίσημο – Ο πυρηνικός σταθμός ανήκει πλέον στη Ρωσία

LIFESTYLE30 λεπτά ago

«Δεν θα αναζητήσουμε ηθοποιό για κάποιο διάστημα»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ36 λεπτά ago

ΝΔ: Ο Βαρουφάκης θέλει συγκυβέρνηση με Τσίπρα για να ξαναπιάσουν το νήμα από το 2015 – Η απάντηση του ΜέΡΑ25

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Φωτιά σε πλοίο στον Παγασητικό άμεση επέμβαση λιμεναρχείου και σκαφών

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες ago

Χαμός στον «αέρα» εκπομπής: Έφυγαν οι παρουσιαστές και εκείνοι ακόμη τσακωνόντουσαν

ΘΕΣΣΑΛΙΑ6 ημέρες ago

Καρδίτσα: Τραγωδία – 16χρονος που «έσβησε» στην άσφαλτο!

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Ανάκληση της μήνυσης κατά του Βολιώτη επιχειρηματία έκανε η ηθοποιός Άβα Γαλανοπούλου

Νοσοκομείου Βόλου
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Ξαφνικός θάνατος 45 Χρονης στο Βόλο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ4 ημέρες ago

«Η χώρα των πουλιών» στο θέατρο Κνωσός – Μια εκπαιδευτική παράσταση για όλη την οικογένεια

MEDIA5 ημέρες ago

Φουλ ερωτευμένη η Χριστίνα Βραχάλη | Ο πρωταγωνιστής του ΑΝΤ1 που της έκλεψε την καρδιά (Pics)

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες ago

Αλιβέρι: Απίστευτη «τελετή διαζυγίου» οικογενειών Ρομά με… αποζημίωση 50.000 ευρώ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ5 ημέρες ago

Πρώτη προβολή για «τα Ηρωικά Βουρλά της Μικράς Ασίας» του ΙΔΙΣΜΕ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Διαρρήκτες εισέβαλαν τα ξημερώματα στο κατάστημα του προέδρου του Γηροκομείου Βόλου στην οδό Πολυμέρη στον Βόλο

Δημοφιλή