Όταν ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων δηλώνει: «Δίνεται η δυνατότητα στους καθηγητές να κάνουν το μάθημά τους με σύγχρονο και άρτιο τρόπο και στους μαθητές να απολαμβάνουν επιτέλους σύγχρονες συνθήκες μάθησης και εκπαίδευσης» σχεδόν 3 χρόνια μετά την εκλογή της νυν δημοτικής Αρχής μόνο για διθυραμβικές ανακοινώσεις δεν είναι

Ο εκσυγχρονισμός στα σχολεία όποτε και αν γίνεται είναι μια αναγκαία επένδυση. Στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, μέσω της σχολικής επιτροπής, ανακοίνωσαν πρόσφατα πως αναβάθμισαν τον τεχνολογικό εξοπλισμό κάποιων σχολείων και καλά έκαναν.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το ερώτημα βέβαια παραμένει για τον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής, που όπως προκύπτει από τα αναγραφόμενα στο δελτίο Τύπου, χρειάστηκε να περάσουν χρόνια από τον Σεπτέμβριο του 2019 όπου ανέλαβε την διακυβέρνηση του Δήμου, ώστε όπως δηλώνει και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής «…..στους μαθητές να απολαμβάνουν επιτέλους σύγχρονες συνθήκες μάθησης και εκπαίδευσης».

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δηλαδή μέχρι τώρα τα παιδιά δεν είχαν τον αναγκαίο εξοπλισμό και συνθήκες μάθησης για να έχουν ισάξιες ευκαιρίες εκπαιδευτικής ανάπτυξης σε σχέση με άλλα παιδιά της χώρας; Τουλάχιστον πλέον θα έχουν και αυτό κρατάμε.  

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου:

«Αναβαθμισμένο τεχνολογικό εξοπλισμό και οπτικοακουστικά μέσα ικανά να υποστηρίξουν κάθε μορφή διδασκαλίας ξεκινούν και έχουν τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με πρωτοβουλία της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Ήδη, έχει προχωρήσει η εγκατάσταση αναβαθμισμένου τεχνολογικού εξοπλισμού και οπτικοακουστικών μέσων σε όλες τις τάξεις των σχολείων Σκριπερού, Λιαπάδων και του Μουσικού Γυμνασίου.

Ειδικότερα, η Σχολική Επιτροπή προχώρησε σε όλες τις τάξεις των παραπάνω σχολείων σε τοποθέτηση υπολογιστών, ηχείων, προτζέκτορων προβολής και πινάκων μαρκαδόρου. Παράλληλα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία τοποθέτησης ενσύρματης καλωδίωσης internet. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στο Μουσικό Γυμνάσιο 12 αίθουσες διδασκαλίας εξοπλίστηκαν με φορητούς αλλά και σταθερούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ηχεία, με βιντεοπροβολείς αλλά και τηλεοράσεις.

Όπως δηλώνει ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Κώστας Κωστάλης, με την αναβάθμιση αυτή που ξεκίνησε από τα σχολεία της περιφέρειας του Δήμου και θα συνεχιστεί και σε αυτά της πόλης, η οποία γίνεται για πρώτη φορά, «δίνεται η δυνατότητα στους καθηγητές να κάνουν το μάθημά τους με σύγχρονο και άρτιο τρόπο και στους μαθητές να απολαμβάνουν επιτέλους σύγχρονες συνθήκες μάθησης και εκπαίδευσης.

Το συγκεκριμένο έργο δίνει άλλον αέρα στα σχολεία μας και ευχαριστούμε τη Δήμαρχο Μ. Υδραίου για τη χάραξη αυτής της πολιτικής στα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα. Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ οφείλουμε και στην εντεταλμένη Σύμβουλο Παιδείας του Δήμου μας, Μαρία Ζερβού για τη συνεργασία και τη στήριξη. Πλέον, οι τάξεις των σχολείων μας θα έχουν μέσα ικανά να υποστηρίξουν με σύγχρονο τρόπο κάθε μορφή διδασκαλίας. Internet σε κάθε τάξη, προτζέκτορες οροφής καθώς και σταθερός υπολογιστής με ηχεία συνθέτουν ένα σύγχρονο περιβάλλον μάθησης. Κάνουμε βήματα μπροστά, για τα παιδιά μας.»

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό, την ερχόμενη εβδομάδα ανάλογη εγκατάσταση τεχνολογικού εξοπλισμού θα πραγματοποιηθεί στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστελλάνων και Αγίου Ιωάννη.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι εκτός της συγκεκριμένης αναβάθμισης, έχει ήδη τοποθετηθεί ενσύρματο internet στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, έχουν αντικατασταθεί οι παλιοί λαμπτήρες με νέους οικονομικούς τύπου led και προχωρά και ο εκσυγχρονισμός των γηπέδων των αύλειων χώρων τόσο των Γυμνασίων όσο και των Λυκείων».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Σε αυτά τα σημεία θα γίνουν το Σάββατο δωρεάν rapid test