Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κέρκυρα: Tο Π.Σ για τις επιπτώσεις από την πτώχευση της Thomas Cook. Προσεχώς σύσκεψη υπό τον Μ. Κόνσολα

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Κατά πλειοψηφία το περιφερειακό συμβούλιο Ιονίων Νήσων στη συνεδρίαση του Σαββάτου, ενέκρινε την εισήγηση του επικεφαλής της παράταξης ΑΝΑΣΑ Θ. Γαλιατσάτου, με τις αναγκαίες τροποποιήσεις που έγιναν και από τις άλλες παρατάξεις κατά τη διάρκεια της συζήτησης,  αναφορικά με τις  επιπτώσεις στην τοπική οικονομία και κοινωνία από την πτώχευση της Thomas Cook, το ρόλο της ΠΙΝ και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο κος Γαλιατσάτος μεταξύ άλλων στην εισήγησή του επεσήμανε ότι  «σε επίπεδο Περιφέρειας Ιονίων Νήσων οι επιπτώσεις της πτώχευσης παρουσιάζονται κυρίως σε Ζάκυνθο, Κέρκυρα και δευτερευόντως στην Κεφαλονιά και τα υπόλοιπα νησιά, όπως φαίνεται στους πίνακες μελέτης του ΙΤΕΠ. Η  αντίδραση  της  περιφερειακής  αρχής, είπε ο επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ, εξαντλήθηκε  σε  επικοινωνιακού χαρακτήρα κινήσεις, χωρίς να προκύπτει ένας οποιοσδήποτε σχεδιασμός ενεργειών για την ανάσχεση των αρνητικών συνεπειών στην τοπική οικονομία. Θεωρούμε ότι η ΠΙΝ πρέπει ΑΜΕΣΑ να ενεργοποιήσει τους διατιθέμενους πόρους για τουριστική προβολή υλοποιώντας συγκεκριμένο σχέδιο και σε στοχευμένο κοινό.»

Μετά από πολύωρη συζήτηση του θέματος η αρχική εισήγηση τροποποιήθηκε με τις προτάσεις και άλλων παρατάξεων ενώ η ΛΑΣΥ κατέθεσε δική της πρότασης ζητώντας μεταξύ άλλων να στηριχθούν στο μέγιστο βαθμό οι εργαζόμενοι στις πληγείσες τουριστικές μονάδες αλλά και να διατεθούν τα κονδύλια που προορίζονται για την τουριστική προβολή στις υποδομές των νησιών.

Το τελικό κείμενο της απόφασης είναι το εξής:

Το Π.Σ. Ιονίων Νήσων εκτιμώντας την ιδιαίτερά αρνητική επίδραση της πτώχευσης της Thomas Cook  στην οικονομία της χώρας και εν προκειμένω στην τοπική οικονομία και έχοντας υπόψιν  τις θέσεις των φορέων που τέθηκαν σε σχετικές  συσκέψεις με την περιφερειακή αρχή ζητά:

  • Πρόσθετα μέτρα στήριξη από την κυβέρνηση, ήτοι, μη καταβολή του ΦΠΑ για το μέρος που αφορά στην Thomas Cook και μη φορολόγηση για ανείσπρακτα εισοδήματα
  • Αναγνώριση της ζημιάς στο τρέχον φορολογικό έτος με επαναφορά σχετικών ΠΟΛ που ίσχυσαν αναλογικά το 2015
  • Κατάργηση του ορίου του 25% και ένταξη όλων των επιχειρήσεων σε ευεργετική διάταξη
  • Μέτρα για την διευκόλυνση όσων έχουν δανειακές υποχρεώσεις καθώς και όσων είναι ενταγμένοι σε ρυθμίσεις εξόφλησης χρεών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία
  • Μέσω του ειδικού προγράμματος διαχείρισης θέσεων εργασίας να εξασφαλιστεί η επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που επλήγησαν
  • Ισόποση με τη ζημιά δανειοδότηση των επιχειρήσεων με χαμηλό επιτόκιο
  • Να ζητηθεί από τους δήμους της ΠΙΝ η δική τους συμβολή για την ανακούφιση των πληγέντων
  • Η ΠΙΝ να αναλάβει κάθε δυνατή πρωτοβουλία στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της για την στήριξη της τουριστικής οικονομίας και την μείωση των αναμενόμενων αρνητικών συνεπειών από την πτώχευσή της  Thomas Cook    ιδιαίτερα με τη στρατηγική του 2020
  • Την έκπτωση του λογαριασμού της ΔΕΥΑΚ κατά 15%την αντίστοιχη περίοδο για την τουριστικές μονάδες που επλήγησαν από την πτώχευση

Σύσκεψη με τον υφυπουργό τουρισμού και την πρόεδρο του ΕΟΤ

Κατά την τοποθέτηση της για το θέμα η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα υπογράμμισε ότι έχει ζητηθεί επίσης από το αρμόδιο υπουργείο η αύξηση της χρηματοδότησης για την τουριστική προβολή των Ιονίων ενώ τις επόμενές ημέρες  θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Κέρκυρα με την παρουσία του υφυπουργού τουρισμού Μάνου Κόνσολα και την πρόεδρο του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου για το θέμα. Μάλιστα η κα Κράτσα είπε ότι η σύσκεψη είχε αρχικά προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 7 του μηνός αλλά τελικά αναβλήθηκε και θα γίνει εντός των προσεχών ημερών.

Παράλληλα η κα Κράτσα αναφέρθηκε στις προσπάθειες της περιφερειακής αρχής για την αναβάθμιση της παρουσίας της ΠΙΝ με δικό της αυτόνομο περίπτερο στη διεθνή τουριστική έκθεση του Λονδίνου WTM κάτι το οποίο τελικά δεν προχώρησε λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόσοβο: Υπέγραψε συμφωνία με την Τουρκία για την προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ο υπουργός Αμυνας του Κοσόβου, Αρμέντ Μεχάι, βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία, όπου χθες Τρίτη υπέγραψε συμφωνία, η οποία, όπως υποστήριξε, θα παίξει εξαιρετικό ρόλο στην οικοδόμηση της ικανότητας των Δυνάμεων Ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου (KSF), αναφέρει η κοσοβάρικη ιστοσελίδα Kossev.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ένταξη… στο ΝΑΤΟ

Χθες, ο Μεχάι συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας, Ισμαήλ Ντεμίρ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Αμυνας του Κοσσυφοπεδίου, οι δύο άνδρες υπέγραψαν συμφωνία για την «προμήθεια ειδών και προϊόντων αμυντικών υπηρεσιών» (φωτογραφία, επάνω, από το υπουργείο Αμυνας του Κοσόβου).

«Αυτή η συμφωνία θα παίξει εξαιρετικό ρόλο στην οικοδόμηση της ικανότητας των Δυνάμεων Ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου», ανέφερε το υπουργείο.

Σημείωσε επίσης ότι ο Μεχάι ενημέρωσε τη διοίκηση της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας για τα σχέδια του Κοσσυφοπεδίου σχετικά με την ευρωατλαντική ενσωμάτωση και την ένταξή του στο ΝΑΤΟ.

Ο υπουργός επισήμανε ότι ζήτησε τη στήριξη της Τουρκίας καθώς είναι εξαιρετικά σημαντική σε αυτή τη διαδικασία, τονίζοντας ότι σύντομα θα υποβληθεί η αίτηση.

Ο εξοπλισμός

Από την άλλη, ο Ντεμίρ ευχαρίστησε για τη συνεργασία, η οποία επισημοποιήθηκε, όπως είπε, με την υπογραφή της συμφωνίας.

Το υπουργείο Αμυνας του Κοσσυφοπεδίου δεν διευκρίνισε το περιεχόμενο αυτής της συμφωνίας ούτε ανέφερε ποια είναι τα «είδη και προϊόντα» που θα παίξουν «εξαιρετικό ρόλο» στην άμυνα του Κοσσυφοπεδίου και την ενίσχυση των KSF, γράφει η Kossev.

Ωσότο, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες που μετέδωσε η σερβική politika, η προμήθεια θα αφορά drones, αντιαρματικά συστήματα, στολές και κράνη.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα κέρδη από την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ – Μηνύματα σε Άγκυρα και ΝΑΤΟ

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Για απόλυτα επιτυχημένη επίσκεψη κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές σε ό,τι αφορά στην επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον: τη συνάντηση με τον αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, και την ομιλία στο Κογκρέσο.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Η Ελλάδα επέστρεψε δυναμικά στο παγκόσμιο και περιφερειακό γίγνεσθαι, ως ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Μια χώρα πόλος σταθερότητας, δικαίου, ασφάλειας και ανάπτυξης. Μια χώρα που κρατάει τα κλειδιά της ειρήνης και της ενεργειακής σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Μια χώρα της οποίας η κληρονομιά, σε αξίες και αρχές, αναγνωρίζεται ως η πηγή του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού» σημειώνουν οι κυβερνητικές πηγές.

Επισημαίνουν, δε, ότι «η Ελλάδα είναι ο ηθικός θεματοφύλακας της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ, πέρα από ιστορική φιλία, σήμερα έχουν αμοιβαία συμφέροντα και κοινές καταστατικές αρχές».

Προσθέτουν ότι «η Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια δυναμώνει με την πρόοδο που εξασφαλίζει η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της και του ανθρώπινου δυναμικού της, χάρη στο σχέδιο της Κυβέρνησης. Ο λαός είδε τα αποτελέσματα των μεγάλων πολιτικών μας επιλογών και της εργώδους προσπάθειάς μας. Είμαστε πια στο επίπεδο που μας αξίζει και αυτό είναι αφετηρία για να πάμε ακόμα καλύτερα».

Η ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο

«Δεν θα ανεχθούμε παραβιάσεις της κυριαρχίας μας»

Με τη δύναμη των λέξεων «δημοκρατία» και «αναθεωρητισμός» συνδυασμένες με μια καλά μελετημένη και ιστορική -όπως χαρακτηρίστηκε- ομιλία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε να κλείσει τη διήμερή επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον με διθυραμβικά σχόλια, έχοντας αναδείξει μέσα από το Κογκρέσο την Ελλάδα ως ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Χωρίς καν να κατονομάσει την Τουρκία, επιλέγοντας την πίστη στο Διεθνές Δίκαιο και αξιοποιώντας τη ρωσική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο πρωθυπουργός  χρησιμοποίησε τον πιο εύστοχο και εντέλει αποτελεσματικό τρόπο για το κοινό που απευθυνόταν, ώστε να θέσει όλα τα φλέγοντα εθνικά θέματα.

Από τις τουρκικές υπερπτήσεις στο Αιγαίο, τον αναθεωρητισμό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με το χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας και το Κυπριακό για την απόρριψη μίας δήθεν λύσης δύο κρατών.

Αναφερόμενος στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, σημείωσε πως «αγνοήσαμε με αφέλεια τα προειδοποιητικά σημάδια και τις ρωσικές πράξεις με την προσάρτηση της Κριμαίας» και πρόσθεσε: «Εμείς οι Έλληνες βλέπουμε με φρίκη τι γίνεται 500 μίλια προς τον βορρά, στο Κίεβο, την Οδησσό, όπου γεννήθηκε η ιδέα της επανάστασης, και τη Μαριούπολη. Βλέπουμε επίσης ένα λαό που αγωνίζεται για την ελευθερία του. Το λέω με σαφήνεια δεν έχουμε καμία εχθρότητα προς το ρωσικό λαό αλλά δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς σε έναν αγώνα που μας θυμίζει τον δικό μας αγώνα για την ελευθερία».

«Οι Έλληνες γνωρίζουν τι σημαίνει να πρέπει να αντιμετωπίσεις μία εισβολή, τι σημαίνει ο ηρωισμός του αδύναμου για τον οποίο η πρώτη νίκη είναι να μην υποταχθεί στη μοίρα του, κατανοούν την αξία των συμμάχων», τόνισε και συμπλήρωσε: «Χωρίς αυτούς οι Έλληνες, παρά τον ηρωισμό τους, δεν θα είχαν καταφέρει να κερδίσουν την ελευθερία τους. Και αυτό κάνουμε, είμαστε με την Ουκρανία και κατά της εισβολής του Πούτιν».

«Παραδώσαμε ανθρωπιστική βοήθεια, δώσαμε όπλα στους Ουκρανούς για να υπερασπιστούν την χώρα τους και υποδεχθήκαμε πρόσφυγες. Δεν πρέπει να τα καταφέρει ο Πούτιν, φαντασιώνεται έναν κόσμο στρατών. Όχι μόνο για το καλό της Ουκρανίας αλλά και για να σταλεί ένα μήνυμα προς όλους τους άλλους ηγέτες ότι καμία άλλη αναθεωρητική συμπεριφορά δεν θα γίνει ανεκτή από την οικογένεια των δημοκρατικών κρατών», προσέθεσε και υπογράμμισε:

«Δεν μπορεί να υπερισχύσει ο αναθεωρητισμός. Να μην ξεχνάτε, σας παρακαλώ, μία ανοιχτή πληγή που προκαλεί πόνο, την παράνομη κατοχή της Κύπρου – αυτό το ζήτημα πρέπει να επιλυθεί βάσει του διεθνούς δικαίου όπως είπα και χθες στον πρόεδρο Μπάιντεν κανείς ποτέ δεν θα αποδεχθεί τη λύση δύο κρατών στην Κύπρο».

«Η Ελλάδα πάντα τείνει χείρα φιλίας στους γείτονες της, όμως μόνο ένα πλαίσιο υπάρχει για την επίλυση των διαφορών μας με τους γείτονες, αυτό του διεθνούς δικαίου. Δεν θα ανεχθούμε παραβιάσεις της κυριαρχίας μας και τις υπερπτήσεις πάνω από τα κατοικημένα νησιά, οι οποίες πρέπει να πάψουν άμεσα. Σας ζητώ να λάβετε υπόψη σας τον κίνδυνο αστάθειας στη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ όταν λαμβάνετε αποφάσεις για την προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού στην περιοχή», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΚΟΣΜΟΣ41 δευτερόλεπτα ago

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι θα κάνει ο Πούτιν με τους παραδομένους του Azovstal

ΠΟΛΙΤΙΚΗ11 λεπτά ago

Κόσοβο: Υπέγραψε συμφωνία με την Τουρκία για την προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού

ΕΛΛΑΔΑ12 λεπτά ago

Καιρός: Ψυχρό μέτωπο φέρνει καταιγίδες, χαλάζι και πτώση θερμοκρασίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ30 λεπτά ago

Τα κέρδη από την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ – Μηνύματα σε Άγκυρα και ΝΑΤΟ

OIKONOMIA38 λεπτά ago

Εφορία: 8 μυστικά για ελαφρύτερο εκκαθαριστικό

OIKONOMIA58 λεπτά ago

Διπλό bonus στις νέες συντάξεις

ΚΟΣΜΟΣ59 λεπτά ago

Το Μπάφαλο και ο ακροδεξιός εξτρεμισμός των Ρεπουμπλικανών

OIKONOMIA1 ώρα ago

Θαλάσσιο εμπόριο: Ανατροπές και από την ηλεκτροκίνηση

ΚΟΣΜΟΣ1 ώρα ago

Λονδίνο: Διαδήλωση κατά της έκδοσης του Τζούλιαν Ασάνζ – «Αυτή η πολιτική δίωξη»

ΚΟΣΜΟΣ3 ώρες ago

Ρώσος αναλυτής: Η Ρωσία είναι στρατιωτική αυτοκρατορία – Κληρονόμος της Ρώμης και του Βυζαντίου

Δημοφιλή