Η εφευρετικότητα μαθητών στο Κιλκίς αποτέλεσε αντικείμενο θαυμασμού του Δημάρχου αλλά και του έντονου ενδιαφέροντος των προέδρων του ΕΒΕΑ και της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων

Εντυπωσίασαν με την εφευρετικότητα τους μαθητές του Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς που κατόρθωσαν αξιοποιώντας παλαιά αντικείμενα να τα μετατρέψουν σε θερμοκήπια, παράγοντας μάλιστα αγροτικά προϊόντα που θεωρούνται Υπερτροφές.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο Δήμαρχος του Κιλκίς αναγνώρισε την καινοτομία σκέψης και υλοποίησης κάνοντας την ακόλουθη ανάρτηση: «Τα παιδιά μας προοδεύουν, βάζουν υψηλούς στόχους, τους πετυχαίνουν και η δική τους ικανοποίηση είναι η δική μας χαρά!

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στη σημερινή επίσκεψή μου στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς μαζί με τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ Ιωάννη Μπρατάκο και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων Χάρη Λαμπρόπουλο νιώσαμε απέραντα περήφανοι για το πρωτοποριακό εγχείρημα των μαθητών να οργανώσουν μια εικονική επιχείρηση στηριγμένη στην καλλιέργεια των μικρολαχανικών, μιας κουζίνας με γεύση από το μέλλον.

Υπό την φωτεινή καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους τα παιδιά εφηύραν τρόπους και προσέγγισαν την κυκλική οικονομία με εντυπωσιακές ιδέες που υπηρετούν την καινοτομία, την συλλογικότητα και την υπεύθυνη συμμετοχή σε δημόσια κοινωνικά αγαθά στοιχισμένοι πίσω από τις σύγχρονες απόψεις για την υγιεινή διατροφή.

Με την εικονική επιχείρηση που έχουν αναπτύξει συμβάλλουν στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων που θεωρούνται υπερτροφές και μπορούν να απορροφηθούν με σχετική άνεση στην αγορά.

Με πολύ απλά υλικά, με εξαρτήματα παλιών υπολογιστών, καλλιεργούν σε αυτοματοποιημένο περιβάλλον και συγκομίζουν ποικιλίες μικρολαχανικών.

Το παράδειγμα του Ομίλου Δημιουργικότητας και Καινοτομίας του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς μας διδάσκει ότι η δύναμη των ριζοσπαστικών ιδεών και του ενθουσιασμού που βάζουν σ΄ αυτές τα παιδιά μας μπορεί να αλλάξει θετικά την καθημερινότητά αλλά και τη συνολική αντίληψή μας για τον τον κόσμο. Θερμά συγχαρητήρια»!

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Καταγγελία: Κακομεταχειρίστηκαν ζωόφιλη στο ταξίδι της από τη Σκόπελο στον Βόλο