Connect with us

OIKONOMIA

Κίνα: Tελειώνει ο κύκλος της εκρηκτικής ανάπτυξης;

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Εάν κανείς παρατηρήσει τον δυτικό Τύπο, θα διαπιστώσει ότι έχουν πυκνώσει τα δημοσιεύματα, οι αναλύσεις και οι εκτιμήσεις ότι η Κίνα έχει φτάσει σε ένα ιδιότυπο «τέλος του δρόμου» ως προς τη δυναμική της οικονομικής της ανάπτυξης.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τα «αρνητικά» σημάδια περιλαμβάνουν μια σειρά από στοιχεία της συγκυρίας: την αποτυχία της πολιτικής zero-covid που έφερε την κινεζική οικονομία στα πρόθυρα της ύφεσης. Την εγκατάλειψη της πολιτικής zero-covid που θα οδηγήσει σε εκτίναξη των κρουσμάτων και σε κατάρρευση του κινεζικού συστήματος υγείας. Τη γήρανση του πληθυσμού σε συνδυασμό με την για πρώτη φορά μείωση του πληθυσμού. Τη χαμηλή άνοδο της παραγωγικότητας που έχει έναν ορίζοντα παραγωγικής στασιμότητας. Τη φούσκα στεγαστικού χρέους που απειλεί να παρασύρει προς τα κάτω το σύνολο της κινεζικής οικονομίας. Τις διαρκείς αμφισβητήσεις και την κρίση νομιμοποίησης του ηγετικού ρόλου του Σι Τζινπίνγκ.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Είναι, όμως, αυτή η πραγματική εικόνα της κινεζικής οικονομίας; Όπως συμβαίνει συχνά με την κάλυψη των διεθνών εξελίξεων σε εποχές μεγάλων γεωπολιτικών διαιρέσεων και αντιπαραθέσεων, οι εκτιμήσεις αυτές αποτυπώνουν μια ορισμένη φόρτιση που ως ένα βαθμό είναι και προσδοκία.

Με αυτό δεν θέλουμε να υποστηρίξουμε ότι αυτά τα στοιχεία δεν στέκουν. Αλλά ότι κανείς πρέπει να δει τη διασύνδεσή του με άλλα δεδομένα και τελικά τη συνολική δυναμική που διαμορφώνεται για να μπορεί να έχει την πλήρη εικόνα.

Η κατάσταση της Κίνας σε σχέση με την πανδημία

Παρότι εξακολουθεί να υπάρχει το πρόβλημα με τα πλήρη στοιχεία για την πραγματική κατάσταση για την πανδημία, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η εικόνα ότι η Κίνα βρίσκεται σε μια συνθήκη υγειονομικής κατάρρευσης παρά την άρση των περιοριστικών μέτρων.  Προφανώς και είχε ένα μεγάλο επιδημικό κύμα και αναμένει και περισσότερα κρούσματα μετά το τέλος της εν εξελίξει σημαντικής περιόδου διακοπών και ταξιδιών γύρω από την σεληνιακή πρωτοχρονιά, αλλά δεν φαίνεται να «καταρρέει».

Σημασία έχει επίσης ότι η Κίνα είχε φτάσε σε ένα όριο με την πολιτική zero-covid που μπορεί να φάνηκε αποτελεσματική σε προηγούμενες φάσεις της πανδημίας, όταν η Κίνα κατάφερε να έχει ακόμη και αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης σε αντίθεση π.χ. με τις ΗΠΑ, πλέον είχε αρχίσει να αποτελεί παράγοντα σημαντικής κοινωνικής δυσαρέσκειας. Σε αυτό το φόντο η άρση των μέτρων δείχνει να έχει βελτιώσει το κοινωνικό κλίμα και προφανώς τροφοδοτεί και την οικονομική ανάπτυξη.

Ούτως ή άλλως, η στροφή και προς την ιδιωτική κατανάλωση εντός Κίνα είναι μια κομβική επιλογή της τρέχουσας κινεζικής ηγεσίας. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή τη στιγμή έχει ήδη αρχίσει ένας κύκλος αναθεωρήσεων προς τα πάνω των προοπτικών ανάπτυξης της Κίνας. Κατά συνέπεια μπορεί το 2022, όπου κυριάρχησε η πολιτική zero-covid, που συχνά ότι αρκετά συχνά «έκλειναν» ολόκληρες περιοχές και οι αντίστοιχες παραγωγικές μονάδες, η ανάπτυξη να έφτασε μόλις το 3%, πολύ κάτω από τις αρχικές προβλέψεις, όμως οι προοπτικές για φέτος είναι καλύτερες. Μάλιστα, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ακόμη και οι χαμηλές προβλέψεις των διεθνών οργανισμών για ανάπτυξη στην Κίνα το 2023 λίγο πάνω από το 4% δεν παύουν να σημαίνουν πολύ μεγαλύτερη ανάπτυξη από τις χώρες του G7 οι περισσότερες αναμένεται να μείνουν στάσιμες ή ακόμη και να περάσουν σε ύφεση. Την ίδια στιγμή ήδη έχουν διατυπωθεί οι πρώτες εκτιμήσεις που θέλουν την κινεζική ανάπτυξη το 2023 να ξεπερνά το 5%.

Το ερώτημα της μείωσης του πληθυσμού

Μεγάλη συζήτηση έγινε για την ανακοίνωση ότι για πρώτη φορά μειώθηκε ο πληθυσμός της Κίνας. Αυτό είχε να κάνει κυρίως με την εντυπωσιακή μείωση των γεννήσεων το 2022 (6,77 γεννήσεις ανά 1000 άτομα, ενώ το 2019 ήταν 10.41), όμως δεν είναι δεδομένο ότι θα συνεχιστεί. Προφανώς η Κίνα, ως αποτέλεσμα και της πολιτικής του ενός παιδιού που υπήρχε για αρκετά χρόνια, αντιμετωπίζει δημογραφικές δυναμικές «αναπτυγμένης» χώρας και στον «αναπτυγμένο κόσμο» ιστορικά καταγράφεται μείωση των γεννήσεων. Όμως, αυτό δεν σημαίνει άμεσα μια μείωση της οικονομικής δυναμικής. Και αυτή δεν έχει να κάνει μόνο με τους απόλυτους αριθμούς αλλά και τον βαθμό αστικοποίησης του πληθυσμού. Για παράδειγμα η Ινδία στο επόμενο διάστημα θα ξεπεράσει την Κίνα σε απόλυτο αριθμό πληθυσμού, όμως έχει έναν πληθυσμό σε σημαντικό βαθμό αγροτικό, σε αντίθεση με τον ιδιαίτερα αστικοποιημένο πληθυσμό της Κίνας. Αυτό σημαίνει ότι σε πρώτη φάση η Κίνα δεν κινδυνεύει από υποχώρηση παραγωγικότητας εξαιτίας αρνητικών δημογραφικών τάσεων.

Πάντως τα στοιχεία δείχνουν ότι η Κίνα εξακολουθεί να έχει μεγαλύτερους ρυθμούς αύξησης της παραγωγικότητας από τις ΗΠΑ. Εμφανίζει τάσεις επιβράδυνσης των ρυθμών, στοιχείο που καταγράφεται παγκοσμίως, αλλά σε απόλυτους αριθμούς παραμένει πολύ πιο ψηλά από τις ΗΠΑ ως προς τους ρυθμούς αύξησης.

Επιπλέον η Κίνα έχει μπροστά ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα εγκατάστασης ρομπότ στη βιομηχανία, που αναμένεται να έχει μια σημαντική συμβολή στην παραγωγικότητα, σε μια χώρα που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει ισχυρό μεταποιητικό τομέα και σχετικά μικρότερη βαρύτητα των υπηρεσιών, όπου οι ρυθμοί αύξησης της παραγωγικότητας είναι μικρότεροι.

Η σχέση επένδυσης και κατανάλωσης

Την ίδια στιγμή η Κίνα έχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα και ως το πώς είναι διαμορφωμένη η σχέση επένδυσης και κατανάλωσης. Και αυτό γιατί παραμένει μια χώρα υψηλής επένδυσης, ακόμη και όταν προφανώς μπορεί να στηρίζεται στο βάθος της κινεζικής αγοράς και τη δυνατότητα να αυξηθεί η κατανάλωση. Μάλιστα, υπάρχει μια θετική σχέση ανάμεσα σε επένδυση και κατανάλωση. Αυτό αποτυπώνεται και στο ότι την τελευταία από το 2000 και μετά η Κίνα πέραν από την πολύ μεγάλη επένδυση έχει και πολύ υψηλότερους ρυθμούς αύξησης της ιδιωτικής κατανάλωσης σε σχέση με άλλες αναπτυγμένες οικονομίες, την ώρα που ακριβώς ο χώρος της κοινωνικής κατανάλωσης, στον οποίο είχε υστέρηση, μπορεί και αυτός να συμβάλει στην αύξηση της συνολικής κατανάλωσης. Κάτι που αναμένεται να ενταθεί καθώς ολοένα και περισσότερο ο στόχος της «κοινής ευημερίας» σημαίνει και ανάγκη για περισσότερες δαπάνες και παροχές «κοινωνικού κράτους».

Τα πολιτικά ερωτήματα

Προφανώς και η Κίνα έχει ενεργές αντιφάσεις στην οικονομία της που όμως δεν είναι αυτές που συνήθως εντοπίζονται στη σχετική συζήτηση.

Το βασικότερο πρόβλημα είναι ακριβώς ο κίνδυνος να αποκτήσει διάφορες «φούσκες». Αυτό εν μέρει έχει ήδη φανεί στο στεγαστικό τομέα, όπου έχει σκάσει ουσιαστικά μια «φούσκα ακινήτων». Αντίστοιχα, υπάρχει πάντα το ερώτημα για τους κινδύνους από την υπερδιόγκωση των μεγάλων τεχνολογικών επιχειρήσεων, ιδίως όταν θέλουν να επεκταθούν και στον χρηματοικονομικό τομέα. Ερωτήματα που αποκτούν μια επιπλέον σημασία ιδίως τώρα που φαίνεται ότι η κινεζική ηγεσία επιδιώκει να δώσει ξανά περιθώριο στην «ιδιωτική πρωτοβουλία».

Και βέβαια υπάρχει το ερώτημα εάν και σε ποιο βαθμό το Κομμουνιστικό Κόμμα μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί ως «ηγεμονική» δύναμη μέσα στην κινεζική κοινωνία. Κινήσεις όπως η «αλλαγή γραμμής» για την πανδημία δείχνουν ότι ακόμη μπορεί να είναι αρκούντως ευέλικτο και να ανταποκρίνεται στην πίεση «από κάτω».

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

OIKONOMIA

Ενοίκια: Αύξηση από 3% έως 7% στις τιμές φέτος

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Ανοδική αναμένεται ότι θα είναι η πορεία των τιμών στα ενοίκια κατά τη διάρκεια του 2023.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ραγδαία αύξηση των ενοικίων αποτελεί «μείζον» θέμα για χιλιάδες Έλληνες πολίτες οι οποίοι σκέφτονται είτε να κάνουν το επόμενο βήμα στη ζωή τους δημιουργώντας οικογένεια και αναζητούν ένα ακίνητο με ένα επιπλέον δωμάτιο είτε για όσους έχει λήξει το μισθωτήριο συμβόλαιο και αναμένουν να ενημερωθούν για τις νέες «απαιτήσεις» του ιδιοκτήτη.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η πορεία των ενοικίων φέτος  αναμένεται να είναι σταθεροποιητική, όχι όμως παντού. Δηλαδή είναι πιθανό σε ορισμένες περιοχές το κόστος ενοικίασης να συνεχίσει να κινείται προς τα επάνω.

Έτσι, το κόστος της στέγασης γίνεται ασήκωτο βάρος για ένα στα τέσσερα νοικοκυριά στην Ελλάδα.

Ιδιαίτερα για τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους κοντά στον κατώτατο μισθό και τα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα, η αναλογία ενοικίου/μισθού είναι απαγορευτική.

Τι θα γίνει με τα ενοίκια;

Μιλώντας στον ΟΤ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεσιτών Ελλάδας, Γιάννης Ρεβύθης αποκαλύπτει πώς θα κινηθεί η αγορά ενοικίασης το 2023.

Ο κ. Ρεβύθης αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική κτηματαγορά και τόνισε ότι «κύρια αιτία αύξησης των τιμών των ενοικίων είναι η αύξηση του κόστους κατασκευής».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεσιτών Ελλάδας εκτίμησε ότι οι τιμές των ενοικίων το 2023 θα αυξηθούν από 3% έως και 7%. Ιδιαίτερα θα αυξηθούν οι τιμές των ενοικίων σε περιοχές κοντά σε σταθμούς μέσων σταθερής τροχιάς, όπως για παράδειγμα, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, λεωφορεία και τραμ.

Αύξηση στις τιμές των ενοικίων θα υπάρξει και σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στο κέντρο, στα νότια και δυτικά προάστια.

Την ίδια στιγμή, με βάση πρόσφατα στοιχεία της Potamianos Real Estate Group οι μέσες τιμές ενοικίων στην Αττική, που βασίζονται σε πραγματικές μισθώσεις, αυξήθηκαν 6,03% το 2022 συγκριτικά με το 2021. Η έρευνα αφορά μια μέση τυπική κατοικία στο 2ο όροφο 20 ετών, η οποία διαθέτει θέση στάθμευσης.

Είναι εντυπωσιακό δε πως οι υψηλότερες αυξήσεις – άνω του 10% – παρουσιάστηκαν στις λεγόμενες «λαϊκές» περιοχές, όπως η Κυψέλη, ο Κολωνός, το Γαλάτσι και τα Πατήσια.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι οι τιμές των ενοικίων το 2022 σε κάποιες περιοχές πλησίασαν εκείνες του 2009 που είχε καταγραφεί ιστορικό υψηλό. Τέτοιες περιοχές είναι το Παγκράτι και τα Εξάρχεια όπου τόσο τα προηγούμενα όσο και σήμερα η ζήτηση έχει εκτοξευτεί λόγω των βραχυχρόνιων μισθώσεων και της «Χρυσής Βίζας».

Η απειλή της… έξωσης

Σημαντικό παράδειγμα αύξησης των τιμών στα ενοίκια θα αποτελέσει και ο πληθωρισμός.

Αν ο πληθωρισμός συνεχίζει «καλπάζει» και το 2023, τότε η αύξηση των μισθωμάτων, δεν θα είναι άμεσα συναρτώμενη με την ζήτηση και τη προσφορά που αποτελεί τον βασικό κανόνα οποιουδήποτε κλάδου, αλλά θα είναι απόρροια μη υγιούς οικονομικού περιβάλλοντος που αντί να αποδυναμώσει τις αυξητικές τάσεις, λειτουργεί αντιστρόφως ανάλογα με την πραγματική οικονομία.

Το γεγονός αυτό ενδεχομένως να «πυροδοτήσει» και ένα κύμα μη εμπρόθεσμης καταβολής του ενοικίου. Και τότε έρχεται η… έξωση.

Το 2022 αυξήθηκε ραγδαία ο αριθμός των ιδιοκτητών οι οποίοι απειλούν με έξωση τους μισθωτές εάν δεν συμφωνήσουν στην καταβολή υψηλότερου ενοικίου.

Η πρακτική αυτή ακολουθείται συνήθως όταν η μισθωτήρια σύμβαση είναι κοντά στη λήξη της και προκειμένου να ανανεωθεί ο ενοικιαστής πρέπει να πληρώσει αδρά.

Πηγή: OT.GR

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

OIKONOMIA

ΕΔΟΑΟ: Εκσυγχρονίζεται το σύστημα ελέγχου των οίνων ΠΟΠ

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Νέο ψηφιακό σύστημα σήμανσης

Ιδιαίτερα σημαντική για τον κλάδο, καθώς αναβαθμίζει την θέση των υψηλής ποιότητας κρασιών στην αγορά, χαρακτηρίζει η ΕΔΟΑΟ την απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τον εκσυγχρονισμό των ταινιών ελέγχου των οίνων ΠΟΠ με το νέο ψηφιακό σύστημα σήμανσης (QR).

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η γνωστοποίηση της απόφασης έγινε από την γενική γραμματέα του ΥπΑΑΤ κ. Χριστιάνα Καλογήρου σε εκδήλωση – συνέντευξη της οργάνωσης για τις δράσεις ενημέρωσης (καμπάνια ENOS) των οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ σε Ελλάδα και Γερμανία και την λελογισμένη κατανάλωση οίνου.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Όπως ανέφερε η κ. Καλογήρου, ο εκσυγχρονισμός του συστήματος ελέγχου των ΠΟΠ σηματοδοτεί την μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, αφήνοντας πίσω το χειρόγραφο σύστημα της χάρτινης ταινίας, ενώ αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη. Μείωση διαχειριστικού κόστους, διευκόλυνση ελέγχων και πρόσβαση του καταναλωτή σε εξειδικευμένες πληροφορίες για το προϊόν (στοιχεία της εμφιάλωσης, του οινοποιείου και της περιοχής από την οποία προέρχεται).

Την απόφαση χαιρέτισε ο πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Αμπέλου και Οίνου κ. Κωνσταντίνος Ευσταθίου, σημειώνοντας ότι θα συμβάλει στην περαιτέρω βελτίωση της πορείας του ελληνικού κρασιού στις αγορές και εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του καθώς ένα πάγιο αίτημα της οργάνωσης αλλά και του κλάδου συνολικά ικανοποιείται.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Ευσταθίου και η διευθύντρια της οργάνωσης κ. Μαρία Τριανταφύλλου αναφέρθηκαν στις προβλεπόμενες δράσεις (ημερίδες, webinars, σεμινάρια στο χώρο εστίασης κλπ) κατά την δεύτερη χρονιά εφαρμογής του προγράμματος, αλλά και στα θετικά αποτελέσματα που διαπιστώνονται από την πρώτη χρονιά εφαρμογής του. Επίσης, έγινε αναλυτική παρουσίαση των βασικών χαρακτηριστικών της καμπάνιας «Enos» από τον CEO της Amuse κ. Βασίλη Μεντζελόπουλο, ενώ ο MW Κωνσταντίνος Λαζαράκης αναφέρθηκε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Greek Wine Academy που έχει στόχο την οινική εκπαίδευση του τουριστικού κλάδου.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
ΜΠΑΣΚΕΤ1 λεπτό ago

Παπανικολάου: «Τα κάναμε όλα σωστά στο ματς»

OIKONOMIA4 λεπτά ago

Ενοίκια: Αύξηση από 3% έως 7% στις τιμές φέτος

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ5 λεπτά ago

ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ 2023: Η ΤΗΝΟΣ ΓΙΟΡΤΑΣΕ τα 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΕΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ – ΤΑ «ΦΑΝΑΡΑΚΙΑ» ΕΛΑΜΨΑΝ !!

ΚΟΣΜΟΣ6 λεπτά ago

Ισπανία: Στέλνει έξι άρματα μάχης τύπου Leopard στην Ουκρανία

ΘΕΣΣΑΛΙΑ7 λεπτά ago

Τριήμερη εκδρομή της Τοπικής Διοίκησης Λάρισας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών στην Βουλγαρία

LIFESTYLE10 λεπτά ago

«Ήταν ο πιο δύσκολος σωματικά ρόλος που είχα στην καριέρα μου»

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ14 λεπτά ago

ΤΗΝΟΣ : ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΩΝ 200 ΧΡΟΝΩΝ ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ

ΕΛΛΑΔΑ17 λεπτά ago

Άγιο Όρος: Τον Μάρτιο στη Μητρόπολη Αθηνών η ιστορική εικόνα «Άξιον Εστί»

ΜΠΑΣΚΕΤ22 λεπτά ago

Σ. Ροντρίγκεθ: «Ο Παναθηναϊκός έχει ταλέντο σε όλες τις θέσεις»

OIKONOMIA25 λεπτά ago

ΕΔΟΑΟ: Εκσυγχρονίζεται το σύστημα ελέγχου των οίνων ΠΟΠ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Έφυγε από τη ζωή η Χρυσούλα Καρμπά- Κάϊρα από Βόλο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ6 ημέρες ago

«Tο Αγρίμι» με τη Δήμητρα Παπαδήμα στο Θέατρο Αμαλία

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ5 ημέρες ago

Εργαλείο εξωστρέφειας ο πολιτισμός – Ο Έλληνας πρόξενος στη Ν. Υόρκη μιλά για την παράσταση «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις»

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ6 ημέρες ago

Η παράσταση «Ντίνος Χριστιανόπουλος-Το ταγκαλάκι» στο θέατρο Αμαλία

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ5 ημέρες ago

Η Βελανιδιά του Tim Crouch στο Bios: Μία τολμηρή θεατρική πρόκληση με εκλεκτούς καλεσμένους

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ6 ημέρες ago

«Φιλιά εις τα παιδιά»: Δείτε στο ERTFLIX και στην ERT World το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ του Βασίλη Λουλέ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ6 ημέρες ago

“Τριγωνοψαρούλης The Musical” στο θέατρο Κολοσσαίον

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

«Πάγωσε» ο Βόλος το πρωί του Σαββάτου- Πέθανε ο 62χρονος Σωτήρης Καπατσέλος

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ6 ημέρες ago

«Πεταμένα βιβλία, ξεχασμένοι άνθρωποι»: Οι +άνθρωποι στο παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ3 ημέρες ago

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της ιστορικής διοργάνωσης

Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή