Η Χαριλάου Τρικούπη ζητά από την κυβέρνηση να υιοθετήσει μέτρα που έχει προτείνει, όπως μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και άλλα 

«Αν η σημερινή εσπευσμένη τηλεοπτική εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη είχε στόχο να καθησυχάσει τους πολίτες, που μαστίζονται από την τρομακτική αύξηση του κόστους ζωής και παραγωγής, απέτυχε», σχολιάζει το ΚΙΝΑΛ, αναφορικά με τα όσα είπε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του, ειδικά για το θέμα της ακρίβειας.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Είναι πλέον εμφανές ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να αντιμετωπίζει το κύμα ακρίβειας και την ενεργειακή κρίση «χωρίς κάποιο ολοκληρωμένο σχέδιο, στη λογική τού ‘βλέποντας και κάνοντας’», τονίζει η Χαριλάου Τρικούπη και καλεί τον πρωθυπουργό «να σταματήσει να κρατάει ίσες αποστάσεις (σ.σ. μπηχτή για τις κυβερνητικές αναφορές στη στάση του ΚΙΝΑΛ απέναντι σε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ) από την ακρίβεια και τα προβλήματα των πολιτών» και να υιοθετήσει τις προτάσεις του ΚΙΝΑΛ

Το Κίνημα Αλλαγής έχει προτείνει τα εξής μέτρα:

• Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά.

• Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.

• Αύξηση του κατώτατου μισθού σύμφωνα με τις προτάσεις των κοινωνικών εταίρων.

• Επαναφορά μίας μορφής του ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους.

• Ρυθμιστικές παρεμβάσεις στην αγορά ενέργειας και επενδύσεις στις ΑΠΕ, ώστε να μην έχουμε το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη.

Έτσι, καταλήγει το ΚΙΝΑΛ, θα ανακουφιστούν άμεσα οι οικογένειες και οι επιχειρήσεις, που όλο και πιο δύσκολα ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Η Κίνα εγκρίνει το χάπι της Pfizer κατά του κοροναϊού