Connect with us

OIKONOMIA

Κίνημα FIRE: H Gen Z θέλει να βγει σε πρόωρη συνταξιοδότηση, αλλά δεν μπορεί να αποταμιεύσει

Published

on

Spread the love

Περισσότεροι από τους μισούς της Generation Z, θεωρούν τους εαυτούς τους ευθυγραμμισμένους με το κίνημα FIRE (Financial Investment, Retire Early – Οικονομική ανεξαρτησία και πρόωρη συνταξιοδότηση). Ωστόσο, πολλοί της γενιάς αυτής δεν έχουν αποταμιευμένα χρήματα για τη σύνταξη.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το πενήντα τρία τοις εκατό των zoomers λέει ότι είναι μέρος του κινήματος FIRE, το οποίο υποστηρίζει την έντονη αποταμίευση και τις επενδύσεις με στόχο την συνταξιοδότηση δεκαετίες νωρίτερα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η φιλοσοφία FIRE παροτρύνει τους εργαζόμενους να αφαιρέσουν έως και το 70 τοις εκατό του εισοδήματός τους για πρόωρη συνταξιοδότηση. Αλλά οι περισσότεροι zoomers συνεισφέρουν λιγότερο από το 10 τοις εκατό των μισθών τους σε έναν λογαριασμό συνταξιοδότησης, σύμφωνα με την έρευνα. Και, το 32 τοις εκατό της Γενιάς Ζ δεν έχει καθόλου συνταξιοδοτικές αποταμιεύσεις.

Η έρευνα Credit Karma, η οποία έφτασε σε 1.006 ενήλικες τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, παρουσιάζει μια οδυνηρή εικόνα της νεότερης γενιάς Αμερικανών ενηλίκων, που γεννήθηκαν μετά το 1996, και των οικονομικών τους φιλοδοξιών.

Το 36 τοις εκατό της Generation Z αναμένει να συνταξιοδοτηθεί έως τα 50, σύμφωνα με την έρευνα. Το 66% αναμένει να συνταξιοδοτηθεί έως τα 60.

Μια αβάσιμη αισιοδοξία

Άλλες έρευνες έχουν επίσης βρει ότι η Generation Z εκφράζει αισιοδοξία, ίσως αβάσιμη, σχετικά με το σενάριο μιας πρόωρης εξόδου από την αγορά εργασίας.

Μια δημοσκόπηση της Harris διαπίστωσε ότι το 43 τοις εκατό των zoomers σχεδιάζει να συνταξιοδοτηθεί πριν από τα 65 , σε σύγκριση με το 37 τοις εκατό των millennials και το 24 τοις εκατό της Generation X, που γεννήθηκαν μεταξύ 1965 και 1981.

Οι έρευνες και οι μελέτες χωρίζονται σχετικά με το εάν η Generation Z τα πηγαίνει καλύτερα ή χειρότερα από άλλους Αμερικανούς στην προετοιμασία για την τελική συνταξιοδότηση.

Μια πρόσφατη έρευνα από την Bankrate, μια άλλη εταιρεία προσωπικής χρηματοδότησης, διαπίστωσε ότι ένα «εκπληκτικό» 31 τοις εκατό των εργαζομένων της Generation Z δεν είχε εξοικονομήσει τίποτα για τη συνταξιοδότηση τα τελευταία χρόνια, σε σύγκριση με το 23 τοις εκατό των millennials.

Οι zoomers που δεν αποταμιεύουν για συνταξιοδότηση προσπερνούν περισσότερα από 500.000 $ σε πιθανές αποταμιεύσεις, σύμφωνα με την ανάλυση Bankrate: δεν είναι μια ευοίωνη αρχή για μια γενιά που ελπίζει να συνταξιοδοτηθεί πρόωρα.

«Υπάρχει σίγουρα ένα θέμα που σχετίζεται με τον χρηματοοικονομικό γραμματισμό, και όχι μόνο με τις νεότερες ομάδες μας», δήλωσε ο Mark Hamrick, επικεφαλής του γραφείου της Ουάσιγκτον για το Bankrate.

Από την πιο φωτεινή πλευρά, αυτοί οι προληπτικοί zoomers που αποταμιεύουν για τη συνταξιοδότηση φαίνεται να κάνουν καλή δουλειά. Μια μελέτη από τη BlackRock διαπίστωσε ότι η Generation Z εξοικονομεί 14 τοις εκατό του εισοδήματός της , κατά μέσο όρο, σε σύγκριση με το 12 τοις εκατό για τους millennials.

Μια έκθεση της TransAmerica διαπίστωσε ότι ο μέσος zoomer έχει εξοικονομήσει 33.000 $ για τη συνταξιοδότηση , σε σύγκριση με 50.000 $ σε εξοικονόμηση συνταξιοδότησης για τους millennials και 87.000 $ για τη Gen Xers. Αυτή η έκθεση, επίσης, διαπίστωσε ότι οι zoomers εξοικονομούν υψηλότερο ποσοστό από τους μεγαλύτερους σε ηλικία εργαζόμενους.

Υψηλά χρέη

Γιατί, λοιπόν, η Generation Z υστερεί στις συνταξιοδοτικές αποταμιεύσεις; Επειδή οι zoomers είναι ως επί το πλείστον νέοι στην αγορά εργασίας, εργάζονται με χαμηλούς μισθούς και είναι γεμάτοι χρέη, συμπεριλαμβανομένων των φοιτητικών δανείων.

Αν οι zoomers δεν είναι αρκετά προετοιμασμένοι για τη μακρινή συνταξιοδότησή τους, δεν είναι μόνοι. Μια απογοητευτική έκθεση του 2022 από την απογραφή των ΗΠΑ διαπίστωσε ότι περισσότερα από τα δύο πέμπτα των Αμερικανών ηλικίας 55 έως 64 ετών, όσοι είναι πιο κοντά στην πραγματική συνταξιοδότηση, δεν έχουν συνταξιοδοτικές αποταμιεύσεις.

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι η γενιά Z έχει φοιτητικό χρέος που είναι 13% υψηλότερο από αυτό που αντιμετώπιζαν οι millennials στην ηλικία τους. Και ενώ ο νόμος CARD Act του 2009 μπορεί να τους βοήθησε να αποφύγουν το χρέος των πιστωτικών καρτών, στην μέγγενη των οποίων οι millennials έπεσαν από νωρίς, οι προσφορές Buy Now Pay Later τους έστησαν την τέλεια παγίδα μέσα στην πανδημία.

Τα συνολικά μέσα επίπεδα χρέους της γενιάς Z, αυξήθηκαν κατά 24,3% μεταξύ 2020 και 2022, σκαρφαλώνοντας από 16.043 δολάρια σε 25.851 δολάρια.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

loading...
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
VIDEO2 ημέρες ago

Βόλος: Η εικόνα της πόλης με το πρώτο φώς της ημέρας

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες ago

Κακοκαιρία Elias: Έσπασε ξανά ο Κραυσίδωνας – Πλημμυρίζουν σπίτια

VIDEO2 ημέρες ago

Βόλος: Ξεχείλισε ο κραυσίδωνας στη Ζάχου με Αναλήψεως

MEDIA6 ημέρες ago

«Μάγισσα» – Χαμός με τις βρισιές. «Θα μου κλάσεις τον π@@τσο» στις 22:00 στην τηλεόραση; – NassosBlog – Celebrity News | Exclusives

VIDEO2 ημέρες ago

H παραλιακή οδό της Άγριας πριν λίγη ώρα

VIDEO2 ημέρες ago

Αυτοψία Μπέου &συνομιλεί με πολίτη..65% του λέει..άστα αυτά απαντά ο Αχιλλέας…να καθαρίσουμε τη πόλη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Market Pass: Ποιοι πληρώνονται μέχρι την Παρασκευή

ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες ago

Σε ετοιμότητα για την κακοκαιρία Elias: Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες ago

Θεσσαλία: Πρώτος θάνατος από λεπτοσπείρωση στις πληγείσες περιοχές

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Η κακοκαιρία Elias τις επόμενες ώρες στη χώρα μας- Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν:

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλή