ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Κινητικότητες Erasmus+ στην Πορτογαλία του 2ου Γυμνασίου Καρδίτσας


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Με επιτυχία διεκπεραιώθηκαν δύο κινητικότητες του 2ου Γυμνασίου Καρδίτσας στην Πορτογαλία στο πλαίσιοπρογραμμάτων Erasmus+, στα οποία το σχολείο συμμετέχει.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η πρώτη κινητικότητα πραγματοποιήθηκε την περίοδο 13-19 Μαρτίου 2022 στο Peniche της Πορτογαλίας στο πλαίσιο του σχεδίου ΚΑ229 με τίτλο: «A creative student in the service of the local society and natural environment. YoungEuropean – aware of the needs of the community and environment», όπου συμμετείχαν επίσης ως εταίροι του σχεδίου μαθητές και καθηγητές από την Πολωνία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Στην κινητικότητα συμμετείχαν οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου του σχολείου Καλαμάρας Απόστολος, Παπαδούλης Φώτιος, Γκαβαλέκα Αλεξάνδρα και Μητσιάκη Σοφία-Νεκταρία, με συνοδούς καθηγητές την υποδιευθύντρια του σχολείου κ. Τσατσαρώνη Βασιλική και τις καθηγήτριες κ. Ρόπη Γεωργία και κ. Γαρίτου Αντιγόνη. Η φιλοξενία από τους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου AgrupamentodeEscolasD. LuisdeAtaide υπήρξε εξαιρετική. Οι μαθητές παρουσίασαν τις εργασίες, τις συνεντεύξεις επαγγελματιών και το θεατρικό δρώμενο που είχαν ετοιμάσει στο ενδιάμεσο διάστημα και στην περίοδο της καραντίνας, με θέματα σχετικά με τους εθνικούς εφευρέτες, τα επαγγέλματα και τη μέριμνα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, καθώς και το προσχέδιο της εφαρμογής για ΑΜΕΑ, που αποτελεί το τελικό προϊόν του σχεδίου. Επίσης, συμμετείχαν σε δράσεις σχετικά με τον καθαρισμό της παραλίας και την προστασία του ωκεανού, με επισκέψεις και σε σχετικά επιστημονικά κέντρα. Επιπλέον, μαθητές και καθηγητές συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές-περιηγητικές εκδρομές στην πρωτεύουσα Λισαβόνα, στο καστροχωριόObidos και στην παρωκεάνια ακτογραμμή.
Η δεύτερη κινητικότηταπραγματοποιήθηκε την περίοδο 20-26 Μαρτίου 2022 στην Μπράγκα της Πορτογαλίας στο πλαίσιο του σχεδίου ΚΑ229 με τίτλο:«GenerativeApplicationtoManageEducation (GAME)», όπου συμμετείχαν επίσης ως εταίροι του σχεδίου μαθητές και καθηγητές από την Τουρκία, Λετονία, Βόρεια Μακεδονία και Κροατία.Στην κινητικότητα συμμετείχαν οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου του σχολείου Παπακωνσταντίνου Μυρσίνη, Πετρινιώτη Αικατερίνη, Κουτσουκιός Κωνσταντίνοςκαι Χριστοδούλου Κωνσταντίνος, με συνοδούς καθηγητέςτον διευθυντή του σχολείου κ. Ζαχαρή Κωνσταντίνο και τις καθηγήτριες Ρόπη Γεωργία και Τσιαντή Αναστασία. Τοσχολείουποδοχής, τοEscolaProfissionalAmarTerraVerde, στηVilaVerde, υποδέχτηκε θερμά τους εταίρους όλων των χωρών, τους ξενάγησε στους χώρους του, όπου παρέχεται προηγμένη επαγγελματική εκπαίδευση, και οργάνωσε υποδειγματικά τις παρουσιάσεις των εργασιών που εκπόνησαν οι μαθητές της κάθε χώρας στο προηγούμενο χρονικό διάστημα -σχετικές με γεωμετρικά σχήματα στη φύση και εκπαιδευτικά παιχνίδια τύπου «Guess what IaminBiology», καθώς και με πνευματικά και μαθηματικά παιχνίδια. Οι μαθητές του σχολείου μας διακρίθηκαν, μάλιστα, σε διακρατικούς διαγωνισμούς σκακιού και αναζήτησης γεωμετρικών σχημάτων στη φύση στο πλαίσιο της κινητικότητας. Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές επισκέψεις και ξεναγήσεις σε επιστημονικά κέντρα και αξιοθέατα της VilaVerde, του ArcosdeValdevez, της Μπράγκα και του Πόρτο, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την κουλτούρα και τις φυσικές ομορφιές και ιδιαιτερότητες της Πορτογαλίας.
Πέρα από τις γνώσεις και τις εμπειρίες που αποκόμισαν, οι μαθητές και οι καθηγητές είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν φιλικές σχέσεις με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους συμμαθητές και συναδέλφους τους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες, να εξασκήσουν τις δεξιότητές τους στη γλωσσομάθεια και να ενστερνιστούν απόψεις και προοπτικές απροκατάληπτης συνεργασίας και σύσφιξης των σχέσεων με τους εταίρους, που αποτελούν επίσης βασικούς στόχους των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+.Η συνεργασία μαθητών και εκπαιδευτικών υπήρξε άψογη καθ’ όλη τη διάρκεια της κινητικότητας και όλοι επέστρεψαν στην Καρδίτσα με άριστες εντυπώσεις.Η διεύθυνση και το προσωπικό του σχολείου συγχαίρουν τους παραπάνω μαθητές, αλλά και όλους τους υπόλοιπους που συνέβαλαν στην υλοποίηση των δράσεων και τους εύχονται πάντα να είναι δημιουργικοί και να αναζητούν ευκαιρίες πνευματικής αναβάθμισης και διεύρυνσης των οριζόντων τους.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Προσδοκίες για την ανάπτυξη των μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα –


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
«Η Ακαδημία Αθηνών υποδέχεται ως τακτικό μέλος της έναν από τους κορυφαίους χειρουργούς στον κόσμο και ιδιαίτερα αγαπητό συνάδελφο, τον καθηγητή Ανδρέα Τζάκη, ο οποίος έχει σώσει χιλιάδες ζωές και συμβάλει στην ανάπτυξη του κλάδου των μεταμοσχεύσεων στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου μεγαλουργεί επί δεκαετίες.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η παρουσία του στην Ελλάδα, μέσω της Ακαδημίας Αθηνών, αποτελεί προτέρημα για την ιατρική κοινότητα της πατρίδας μας και προσφέρει πολύτιμη δυναμική στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την ανάπτυξη της μεταμοσχευτικής δραστηριότητας στη χώρα.»
Τα παραπάνω δήλωσε ο ιατρός και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, από τηνΑκαδημία Αθηνών, όπου παρέστη σε δημόσια συνεδρία υποδοχής, ως τακτικού μέλους,του Ελληνοαμερικανού καθηγητή Χειρουργικής Μεταμοσχεύσεωνδρ.Ανδρέα Τζάκη.Μαζί με τον Λαρισαίο πολιτικό,τον οποίο υποδέχθηκε στην Ακαδημία, η Λαρισαία, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Εθιμοτυπίας, κ. Θέκλα Παρασκευούδη, στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων,ο τ. πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος,ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ομητροπολίτηςΜεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Αντώνιος Ρεγκάκος και ο Γενικός Γραμματέας κ. Χρήστος Ζερεφός, οκαθηγητής Νεφρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, δρ.Γιάννης Μπολέτης,ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων του Πανεπιστημίου Αθηνών,δρ.ΣωτήρηςΤσιόδρας, και ο πρόεδρος του ΔΣ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Γρηγόρης Βλαχάκης.
Ο Λαρισαίος πολιτικός, συνεχάρη τον κ. Τζάκη για την αναγόρευσή του αλλά και για την ομιλία που εκφώνησε με θέμα «Μεταμοσχεύσεις στην Ελλάδα, 2022», κατά την οποία επισημάνθηκε ότι η χώρα μας κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις των κρατών της Ευρώπης σε αριθμό μεταμοσχεύσεων και παρουσιάστηκε μηχανισμός ανάπτυξής τους. Ο Χρήστος Κέλλας τόνισε, από πλευράς του, ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας είναι στη διάθεση της Ακαδημίας και του κ. Τζάκη, προκειμένου να προαγάγει στη εθνική αντιπροσωπεία ένα βιώσιμο σχέδιο ανάπτυξης των μεταμοσχεύσεων, το οποίο θα υποστηρίζεται από τακτικές ενημερωτικές δράσεις.
Ο Λαρισαίος ιατρός και ο διακεκριμένος χειρουργός συμφώνησαν να είναι σε επαφή και να εξετάσουν τις προοπτικές συνεργασίας και συνεργειών μεταξύ της Βουλής των Ελλήνων και της Ακαδημίας Αθηνών. Αποχωρώντας από το μέγαρο της Ακαδημίας, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, σημείωσε:
«Η ομιλία του καθηγητή για την ανάγκη ανάπτυξης των μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα αποτελεί μία πρόταση,την οποία η Πολιτεία οφείλει να λάβει υπόψη της, ώστε να βελτιώσουμε τη θέση της χώρας μας σε αριθμούς δωρητών και μεταμοσχεύσεων τόσο στην ΕΕ όσο και στον ΟΟΣΑ. Σχετική συνάντηση είχαμε πρόσφατα και με τον Σύλλογο Νεφροπαθών Λάρισας, τα αιτήματα του οποίου μετέφερα στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Ως ιατρός, γνωρίζω από πρώτο χέρι την αγωνία των συμπολιτών μας, που μάχονται να ζήσουν ελπίζοντας να βρουν εγκαίρως μόσχευμα. Είμαι πάντα στο πλευρό τους και ευελπιστώ ότι η δραστηριοποίηση του κ. Τζάκη μέσω της Ακαδημίας Αθηνών και η ειλικρινής διάθεση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου πεδίου στην πατρίδα μας θα έχουν θετικό αποτέλεσμα».

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Θρησκευτικές και Πολιτιστικές εκδηλώσεις σε τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ προς τιμήν των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης (φωτο)


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Θρησκευτικές και Πολιτιστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Αρμένιο, στον Κάμπο και στα Άνω Βούναινα του Δήμου Κιλελέρ προς τιμήν των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Στην πλατεία του Αρμενίου μετά τις θρησκευτικές τελετές έγιναν και πολιτιστικές εκδηλώσεις όπου εμφανίστηκαν τα παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρμενίου «Άνθιμος Γαζής», του Αγίου Γεωργίου Βόλου και του Πολιτιστικού Συλλόγου της Νέας Αγχιάλου. Η περιφορά της εικόνας έγινε συνοδεία της φιλαρμονικής ορχήστρας της συνοικίας του Αγίου Γεωργίου Λαρίσης.
Στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος τόνισε ότι «ο Δήμος Κιλελέρ αναδεικνύει με τις ενέργειες του τις θρησκευτικές εορτές που τονώνουν το χριστιανικό αίσθημα των κατοίκων των τοπικών κοινοτήτων και στηρίζει με κάθε τρόπο τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι κατά τόπους πολιτιστικοί σύλλογοι. Κι αυτό γιατί στη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα μας είναι αναγκαίο οι δημότες να στηριχθούν, εκτός των άλλων, τόσο στη χριστιανική πίστη όσο και στην παράδοση της πατρίδας μας».
Στις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού το Δήμου Κιλελέρ και της τοπικής κοινότητας του Αρμενίου παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σωτήρης Νταφόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Ιωάννα Πινάκα και Κώστας Φιλιππούλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ελένη Ζωιοπούλου και Γιώργος Καρυούδης, οι Πρόεδροι και μέλη των ΤΣ των κοινοτήτων Αρμενίου και Κιλελέρ Δημήτρης Καραμήτρος και Θάνος Ζιόμπουρας και πλήθος πιστών της ενορίας.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Ληστεία σε καφετέρια της Ν. Ιωνίας- Όσα είπε ο ιδιοκτήτης στο ASTRA
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
‘Βόμβα’: Μπαίνει στο Survivor ο Γιώργος Αγγελόπουλος (Ντάνος)
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Σκιάθος: Συνελήφθη στο αεροδρόμιο με πιστόλια και φυσίγγια
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Στο πένθος η 111 Πτέρυγα Μάχης: Έφυγε 47χρονος μοίραρχος
-
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ5 ημέρες ago
Στοίχημα: Με την ποιότητα και την έδρα της Χάντερσφιλντ
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Πέθανε σε ηλικία 106 ετών ο Δημήτρης Κάλμπαρης από Βόλο- Ο τελευταίος επιζών ήρωας του έπους του ‘40
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Θλίψη για τον θάνατο του Δημήτρη Παυλίδη από Βόλο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Ο Αχιλλέας Μπέος στη Σκιάθο