Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Κινητικότητες Erasmus+ του 2ου Γυμνασίου Καρδίτσας στα Σκόπια και στη Ρουμανία

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Με επιτυχία διεκπεραιώθηκαν δύο ακόμη κινητικότητες του 2ου Γυμνασίου Καρδίτσας στο πλαίσιο προγραμμάτων Erasmus+, στα οποία το σχολείο συμμετέχει, μία στα Σκόπια της Βόρειας Μακεδονίας και μία στο Ιάσιο-Βασλούι-Κονταέστι της Ρουμανίας.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η πρώτη κινητικότητα πραγματοποιήθηκε την περίοδο 8-14 Μαΐου 2022 στα Σκόπια της Βόρειας Μακεδονίας στο πλαίσιο του σχεδίου ΚΑ229 με τίτλο: «Generative Application to Manage Education (GAME)», όπου συμμετείχαν επίσης ως εταίροι του σχεδίου μαθητές και καθηγητές από την Τουρκία, Λετονία, Πορτογαλία και Κροατία. Στην κινητικότητα πήραν μέρος οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου του σχολείου Μητσάκης Εμμανουήλ και Σταμούλης Δημήτριος και διαδικτυακά οι μαθήτριες Ματσουκά Φρειδερίκη-Ευαγγελία και Παππά Ελένη, με συνοδούς τις κ. Ρόπη Γεωργία και κ. Τσιαντή Αναστασία.  Η φιλοξενία από τους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου Shkolla Fillore Komunale “IMRI ELEZI” Shkup Cair υπήρξε εξαιρετική. Οι μαθητές παρουσίασαν τις εργασίες και το θεατρικό δρώμενο για τη σημασία της επιστήμης που είχαν ετοιμάσει στο ενδιάμεσο διάστημα. Επιπλέον, μαθητές και καθηγητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το ιδιαίτερο πολυπολιτισμικό περιβάλλον της περιοχής με περιηγήσεις στην πόλη των Σκοπίων και τα μνημεία της και εκπαιδευτικές-περιηγητικές εκδρομές στη γραφική Οχρίδα και στην τουριστική Στρούγκα, στο εντυπωσιακό φαράγγι Μάτκα  και στο σπήλαιο Βρέλο.


Η δεύτερη κινητικότητα πραγματοποιήθηκε την περίοδο 22-28 Μαΐου 2022 στα  Βασλούι-Κονταέστι-Ιάσιο της Ρουμανίας στο πλαίσιο του σχεδίου ΚΑ229 με τίτλο: «A creative student in the service of the local society and natural environment. Young European – aware of the needs of the community and environment», όπου συμμετείχαν επίσης ως εταίροι του σχεδίου μαθητές και καθηγητές από την Πολωνία, τη Βουλγαρία και την Πορτογαλία. Στην κινητικότητα πήραν μέρος οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου του σχολείου Βασιλείου Αννέτα-Γλυκερία, Γιαννακού Ευδοκία, Καραθάνου Ελισάβετ και Τεταγιώτης Ηλίας, με συνοδούς καθηγητές τον διευθυντή του σχολείου κ. Ζαχαρή Κωνσταντίνο  και την καθηγήτρια κ. Ρόπη Γεωργία. Το σχολείο υποδοχής, το Liceul “Stefan cel Mare”, στο Codaesti, υποδέχτηκε θερμά τους εταίρους όλων των χωρών και τους προσέφερε υποδειγματική φιλοξενία, μαζί με την υπόλοιπη κοινότητα του Codaesti. Με βάση το εκπαιδευτικό μέρος του προγράμματος, παρουσιάστηκαν οι εργασίες που εκπόνησαν οι μαθητές της κάθε χώρας στο προηγούμενο χρονικό διάστημα – σχετικά με τις σημαντικότερες ιατρικές εφευρέσεις, κατασκευές από άχρηστα υλικά και πόστερ για την διάφορους τρόπους προστασίας του περιβάλλοντος. Ταυτόχρονα, μαθητές και καθηγητές είχαν την ευκαιρία να διευρύνουν τις γνώσεις τους βιωματικά και να γνωρίσουν το εξαιρετικό φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της περιοχής με εκπαιδευτικές επισκέψεις και περιηγήσεις σε ερευνητικά κέντρα του Πανεπιστημίου του Ιασίου και σε αξιοθέατα των πόλεων Ιασίου και Βασλούι, στο κάστρο Neamt, στο φαράγγι Bicaz και στη λίμνη Lacu Rosu, καθώς και σε ιστορικά μοναστήρια της περιοχής.


Πέρα από τις γνώσεις και τις εμπειρίες που αποκόμισαν, οι μαθητές και οι καθηγητές είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν σχέσεις φιλίας και οικειότητας με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους συμμαθητές και συναδέλφους τους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, να ανταλλάξουν απροκατάληπτα απόψεις και ιδέες, να εξασκήσουν γλωσσικές δεξιότητες και να εφαρμόσουν βιωματικά τεχνικές συνεργασίας και σύσφιξης των σχέσεων με τους εταίρους, που αποτελούν επίσης βασικούς στόχους των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+. Η συνεργασία μαθητών και εκπαιδευτικών υπήρξε άψογη καθ’ όλη τη διάρκεια των κινητικοτήτων και όλοι επέστρεψαν στην Καρδίτσα με άριστες εντυπώσεις. Η διεύθυνση και το προσωπικό του σχολείου  συγχαίρουν τους παραπάνω μαθητές, αλλά και όλους τους υπόλοιπους που συνέβαλαν στην υλοποίηση των δράσεων και τους εύχονται να βάζουν πάντα ωραίους και υψηλούς στόχους και να τους πραγματοποιούν με δημιουργική διάθεση και φιλομάθεια.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Συνδιοργανώτης ο Δήμος Ελασσόνας στον Faethon Skyrace –

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών απ’ όλη τη χώρα και τον κόσμο θα διεξαχθεί και φέτος ο Faethon Skyrace «Απόστολος Τσουρέκας», την Κυριακή 10 Ιουλίου στην ορεινή κοινότητα Κοκκινοπηλού, του Δήμου Ελασσόνας, στους πρόποδες του Ολύμπου.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο αγώνας διεξάγεται και φέτος με συνδιοργανωτή τον Δήμο Ελασσόνας, σε 2 μοναδικές διαδρομές απόστασης 25km και 14km αντίστοιχα, για επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές ορεινού δρόμου, με αφετηρία όλων των διαδρομών από την Κεντρική Πλατεία Κοκκινοπηλού.

Με την ευκαιρία της διοργάνωσης ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που συμμετέχουμε σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση που συγκαταλέγεται δίκαια ανάμεσα στους σημαντικότερους αγώνες της χώρας. Πόλος έλξης αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό με συμμετοχές και φέτος από πολλές χώρες, αποτελεί ένα φεστιβάλ ορεινού τρεξίματος και ορόσημο για τον αθλητικό τουρισμό στην περιοχή μας. Οι αθλητές θα απολαύσουν 2 μαγευτικές διαδρομές σε υψόμετρο έως τα 2600 μέτρων, μέσα από ορεινά μονοπάτια απαράμιλλου κάλλους και φυσικής ομορφιάς».

Το πρόγραμμα των αγώνων :

Faethon Skyrace 25 km | 10 Ιουλίου 2022 | 08:00 πμ

Ο απόλυτος Skyrunning αγώνας στον Όλυμπο σε μια διαδρομή μεταξύ ουρανού και γης στις αέρινες κόψεις του θεσσαλικού Ολύμπου, τρέχοντας σε υψόμετρο πάνω από 2000μ για 12 χιλιόμετρα.

Ο αγώνας ξεκινά από την Κεντρική Πλατεία Κοκκινοπηλού στα 1115μ μέχρι το μονοπάτι Ε4 φτάνοντας στα 1350μ στο Ρέμα της Σταλαματιάς. Το μονοπάτι συνεχίζει πλέον στο δάσος μέχρι τα 1650μ, συνεχίζει στην πλαγιά του Σμέου σε υψόμετρο 2100μ. Φτάνοντας πλέον στην αλπική ράχη με απίστευτη θέα μέχρι τον Χότζα σε υψόμετρο 2586μ (το ψηλότερο σημείο του αγώνα όπου εκεί βρίσκεται ακόμα ένα σημείο ελέγχου), οι αθλητές συνεχίζουν απολαμβάνοντας τις αλπικές κόψεις του δυτικού Ολύμπου, ένα μοναδικό μονοπάτι που κινείται για τουλάχιστον 4χιλ στις κόψεις των κορυφών Καρδαράς στα 2420μ, Φλάμπουρο στα 2460μ, Κίτρος στα 2430μ.

Ακολουθεί η μεγάλη κατάβαση του αγώνα από τα 2400μ στα 1120μ μέχρι τον τερματισμό στα 23,3 χιλιόμετρα διαδρομής στην πλατεία του Κοκκινοπηλού.

Faethon Trail 14 km | 10 Ιουλίου 2022 | 08:30 πμ

Μια διαδρομή εισαγωγή στο ορεινό τρέξιμο, που διασχίζει το παρθένο δάσος του Κοκκινοπηλού. Ένα μονοπάτι απαράμιλλης ομορφιάς που βρίσκουμε μερικές από πιο ονομαστές Βρύσες του Ολύμπου.

Αφετηρία η κεντρική πλατεία Κοκκινοπηλού και για 1χλμ περίπου η διαδρομή ακολουθεί τους δρόμους και τα σοκάκια μέχρι το «Περιβόλι» όπου οι αθλητές οδηγούνται σε δασικό δρόμο. Ακολουθώντας το μονοπάτι, θα συναντήσουν τη Βρύση Τζανούλη και έπειτα την Βρύση Τσουρέκα όπου είναι και σταθμός τροφοδοσίας (νερό και check point). Έπειτα οι αθλητές θα συναντήσουν τη Βρύση Σιαφέτη ακολουθώντας τη διαδρομή για τον τερματισμό του αγώνα στην πλατεία του χωριού.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Faethon Skyrace «Απόστολος Τσουρεκας» το Σάββατο 9 Ιουλίου στην Πλατεία Κοκκινοπηλού η οργανωτική επιτροπή του αγώνα σε συνεργασία με τον Δήμο Ελασσόνας διοργανώνουν μια μοναδική συναυλία με τη γνωστή μουσική μπάντα ARGON Music Band με δωρεάν είσοδο για όλους στις 9:00 το βράδυ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Επίσκεψη κλιμακίου ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στον ΕΛΓΑ Λάρισας –

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Λάρισας Σπύρο Σπυρόπουλο είχε συνάντηση το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΣΑ – ΠΣ με επικεφαλής τους Φάνη Κουρεμπέ και Καρακώστα Δημήτρη.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το κλιμάκιο συνοδευόταν από τον συντονιστή της ΝΕ Ζωγράφο Βασίλη, το μέλος της γραμματείας της ΝΕ Γιώργο Κωσταρόπουλο και τον υπεύθυνο της θεματικής των αγροτών στη ΝΕ Βασίλης Μίγας.

Ενημερώθηκε για το εύρος τον ζημιών, την πορεία των εκτιμήσεων και την κατάσταση που επικρατεί στο υποκατάστημα από άποψη προσωπικού.

Ο πρώην πρόεδρος του ΕΛΓΑ Φάνης Κουρεμπές εξέφρασε την ανησυχία για την υποστελέχωση και την απαξίωση του οργανισμού από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Παρουσίασε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την ουσιαστική αναβάθμιση του οργανισμού προς όφελος των αγροτών.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΚΟΣΜΟΣ2 λεπτά ago

Le Figaro: Η Τουρκία δεν θέλει να ονομάζεται γαλοπούλα – Ο Ερντογάν κινδυνεύει να χάσει τον τουρκισμό του

LIFESTYLE6 λεπτά ago

Δείτε το νέο βίντεοκλιπ της Δέσποινας Βανδή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ12 λεπτά ago

Δένδιας στο Συνέδριο Economist: Όσα θεωρούσαμε δεδομένα έχουν χαθεί

ΕΛΛΑΔΑ13 λεπτά ago

Κοροναϊός: Συναγερμός από ΠΟΕΔΗΝ για τα παιδιά – «Νοσηλεύονται περισσότερα από ό,τι τον χειμώνα»

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ19 λεπτά ago

Εποχή Γκαλτιέ στο Παρίσι – www.ertsports.gr

ΚΟΣΜΟΣ22 λεπτά ago

Guardian: Ρωσικό πλοίο που μεταφέρει «κλεμμένα» ουκρανικά σιτηρά κρατείται και ερευνάται από τις τουρκικές αρχές

ΘΕΣΣΑΛΙΑ23 λεπτά ago

Συνδιοργανώτης ο Δήμος Ελασσόνας στον Faethon Skyrace –

ΠΟΛΙΤΙΚΗ33 λεπτά ago

Μητσοτάκης: Με πολύ έντονο κοινωνικό πρόσημο οι προτάσεις μας στο Ταμείο Ανάκαμψης

ΕΛΛΑΔΑ34 λεπτά ago

Πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα: Ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στο Πόρτο Γερμενό – Δύσκολη κατάσταση σε Κόρινθο και Άραξο

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ40 λεπτά ago

Επέστρεψε στους “Πολίτες” ο Μαρέσκα

Δημοφιλή