Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Κίσινγκερ: Τον έβαλαν στη «λίστα των εχθρών της Ουκρανίας» ως «συνεργό στα εγκλήματα της Ρωσίας»

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Ο πρώην υπουργός των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ συμπεριελήφθη στην πλατφόρμα Миротворец (Mirotvorets), με τη λίστα των εχθρών της Ουκρανίας, αφότου ζήτησε να κάνει παραχωρήσεις το Κίεβο έναντι της Ρωσίας για να λήξει ο πόλεμος.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Συνεργός στα εγκλήματα»

Στη λίστα των εχθρών της Ουκρανίας, που δημοσιεύει η ουκρανική πλατφόρμα Миротворец (Mirotvorets, Ειρηνοποιός) κατέληξε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ, όπως μεταδίδει το διεθνές ρωσόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο RTVI στο Telegram.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η κάρτα του πολιτικού αναφέρει ότι «συμμετείχε στην ειδική επιχείρηση πληροφόρησης της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας» και είναι επίσης «συνεργός στα εγκλήματα των ρωσικών αρχών».

Οι συντάκτες της λίστας δημοσίευσαν επίσης σύντομη βιογραφία του Κίσινγκερ με παραπομπές σε συνδέσμους που περιέχουν τις δηλώσεις του, οι οποίες δημοσιεύτηκαν στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Κίσινγκερ, μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, είχε προτείνει στη Δύση να εγκαταλείψει τις προσπάθειές της να επιτύχει μια στρατιωτική ήττα της Ρωσίας στην Ουκρανία και στο Κίεβο να κάνει εδαφικές παραχωρήσεις.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των πλευρών της σύγκρουσης, όπως είπε, πρέπει να ξαναρχίσουν τους επόμενους δύο μήνες, διαφορετικά «θα προκληθεί ένταση, η οποία δεν θα είναι εύκολο να ξεπεραστεί».

Επίθεση από τον Ζελένσκι

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι αντέδρασε στα λόγια του πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ. Κατά τη γνώμη του, ο Κίσινγκερ πίστευε ότι δεν μιλούσε στο Νταβός, αλλά στο Μόναχο το 1938, όπου οι αρχηγοί των κυβερνήσεων της Μεγάλης Βρετανίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας υπέγραψαν συμφωνία για την προσάρτηση της Σουδητίας στη Γερμανία.

Το κέντρο Mirotvorets έχει έδρα το Κίεβο και δημοσιεύει στοιχεία για άτομα που θεωρεί εχθρούς της Ουκρανίας. Τα «στοιχεία» αφορούν ενέργειες που το κέντρο κρίνει ότι συνιστούν ενδείξεις εγκλημάτων κατά της εθνικής ασφάλειας της Ουκρανίας, την ειρήνη, την ανθρώπινη ασφάλεια και το διεθνές δίκαιο.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ2 λεπτά ago

Περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στο Ηράκλειο: Μαχαίρωσε τη σύντροφό του και πήγε να αυτοκτονήσει

ΜΠΑΣΚΕΤ5 λεπτά ago

Συντριβή για την Εθνική Γυναικών

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ8 λεπτά ago

Kυπελλούχος η Πόρτο – www.ertsports.gr

OIKONOMIA11 λεπτά ago

Ρωσία: Παρατείνει έως τέλη 2024 τις περικοπές πετρελαίου

ΚΟΣΜΟΣ14 λεπτά ago

Κίνα: 19 νεκροί μετά από κατολίσθηση σε κοντά σε ορυχείο

ΘΕΣΣΑΛΙΑ19 λεπτά ago

Ένα απέραντο θρακιώτικο γλέντι η πλατεία της Φιλιππούπολης για τον εορτασμό της Αγίας Τριάδος – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

LIFESTYLE23 λεπτά ago

Με ολόσωμη, διάφανη φόρμα που αναδεικνύει τα εσώρουχά της

ΕΛΛΑΔΑ29 λεπτά ago

Δολοφονία 68χρονης στην Καβάλα: «Παρ’ την, θα τη σκοτώσω» – Τι λέει ο αδερφός του θύματος

ΜΠΑΣΚΕΤ32 λεπτά ago

Στο ΣΕΦ για τον πρώτο τελικό οι Πρίντεζης και Μιλουτίνοφ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ35 λεπτά ago

Οι πιθανοί αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων

Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή