Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Νέα στοιχεία για τα απειλητικά SMS του Ελλάδιου

Published

on

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τα όσα δήλωσε ο Ελλάδιος, ο 23χρονος πρώην τρόφιμος στη δομή «Κιβωτός του Κόσμου», ο οποίος μέσα σε δύο μήνες από «καταπέλτης» για όσα συνέβαιναν, έγινε υποστηρικτής του πατρός Αντωνίου και ανασκεύασε τους ισχυρισμούς του.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Ελλάδιος προσέγγισε αυτοβούλως τη δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής του , «LIVE NEWS» και είχε κάνει τρομερές καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης στη δομή, λέγοντας πως θα ήταν καλύτερα να ήταν στη φυλακή.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο Ελλάδιος λοιπόν μετά από δύο μήνες έκανε στροφή 180 μοιρών και έφτασε στο σημείο μέσω του site «EKKLISIA ONLINE» να πει πως χρηματίστηκε για να πει όσα είπε.

«Είχα ανάγκη και το έκανα. Αυτές οι δηλώσεις είναι ψέματα όλες», δήλωσε.

Η εκπομπή «LIVE NEWS», δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια και δημοσίευσε SMS στα οποία ο Ελλάδιος ζητάει χρήματα και απειλεί τους δημοσιογράφους.

Τα συγκεκριμένα ντοκουμέντα αποδεικνύουν, με τον πιο καταφατικό τρόπο ότι οι ισχυρισμοί του Ελλάδιου ήταν παντελώς ψευδείς και συκοφαντικοί, μιας και όπως αποδεικνύεται, αυτός εκβίαζε την εκπομπή και τους δημοσιογράφους με απειλητικά μηνύματα.

Τα απειλητικά SMS

«Έχω μεγάλο πρόβλημα. Τσακώθηκα με αυτόν που έμενα. Δεν έχω ούτε λεφτά, ούτε σπίτι. Δεν έχω ούτε να φάω. Ζητάω βοήθεια», ανέφερε ένα SMS.

Στη συνέχεια όλο και πιο πιεστικά:

«Εγώ με τον καινούργιο χρόνο θα βγω σε άλλη εκπομπή και μην το παίρνεις ότι σε απειλώ. Θα με ακούσεις στην άλλη εκπομπή και τα λέμε».

Ώσπου έφτασε στο σημείο να διατυπώσει ακόμη και απειλές:

«Κι όποιος με ενοχλήσει, έχω μπει και πάλι σε συμμορία. Κι άμα τύχει να συναντηθούμε στον δρόμο… θα τα «πούμε».

Μεtά τη δημοσιοποίηση των SMS και το γεγονός πως το «LIVE NEWS» ανακοίνωσε ότι θα κινηθεί νομικά κατά του Ελλάδιου αλλά και του συγκεκριμένου ιστότοπου, ο εκδότης του site «EKKLISIA ONLINE», Ανδρέας Καραγιάννης, ανασκεύασε και προχώρησε στην αναγκαία αποκατάσταση της αλήθειας για την εκπομπή του και τη δημοσιογραφική της ομάδα.

«Μετά τις απαραίτητες διευκρινήσεις, μετά τα πειστήρια που όντως αποδεικνύουν το ποιόν αυτού του ανθρώπου και με δεδομένο ότι απειλούσε δημοσιογράφους από την εκπομπή ενός κορυφαίου και διακεκριμένου δημοσιογράφου όπως είναι ο Νίκος Ευαγγελάτος

θέλω να ζητήσω ειλικρινά συγγνώμη για την αναδημοσίευση των απόψεων του συγκεκριμένου ανθρώπου, τα οποία σβήστηκαν απευθείας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραγιάννης.

«Κάποιος τον έστησε»

Πάντως ο Νίκος Ευαγγελάτος αναφέρθηκε στο ζήτημα κάνοντας για στήσιμο του Ελλάδιου από κάποιους και όχι για λάθος. «Όταν γίνονται λάθη, η συγγνώμη είναι κάτι που τιμά αυτόν ο οποίος τη λέει. Λάθη έχουμε κάνει όλοι κι εμείς. Άλλο είναι το λάθος κι άλλο το στήσιμο. Δηλαδή το να κάνεις λάθος σε μία δημοσιογραφική έρευνα είναι άλλο πράγμα», είπε αρχικά.

«Ο άνθρωπος αυτός ο νεαρός στήθηκε από κάποιους κι αυτά που είπε τ πήρε το συγκεκριμένο site και τα έβαλε στην εκπομπή μας. Προχωρώ απ’ αυτό. Η Δικαιοσύνη θα έχει τα επόμενα βήματά της», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια ο παρουσιαστής του LIVE NEWS συσχέτισε την υπόθεση ενός ατόμου που είναι ανάμεσα στους κατηγορούμενους για όσα συνέβαιναν στη δομή «Κιβωτός του Κόσμου» και έκανε κάλεσμα σε πρώην τρόφιμους να καταθέσουν υπέρ του πατρός Αντωνίου.

«Κάποιος τον έβαλε αυτόν τον άνθρωπο να προσπαθήσει να ελαφρύνει υποτίθεται τη θέση του παπα-Αντώνη. Ένας από αυτούς που κατηγορούνται που τον ονομάτισε ο Ελλάδιος έκανε μία ανάρτηση και ανέφερε όποιος θέλει να έρθει να καταθέσει υπέρ του παπά. Ο Ελλάδιος έψαχνε για λεφτά το ξέρουμε γιατί μας έστελνε τα μηνύματα. Μετά από λίγες μέρες φέρεται ο Ελλάδιος να λέει αυτά που του ζητούσε ο ελεγχόμενος από τη Δικαιοσύνη», είπε ακόμα ο παρουσιαστής.

«Δικαιούμαι να αναρωτηθώ τη σχέση του. Δικαιούμαι να αναρωτηθώ αν κάποιοι ψάχνουν να παραποιήσουν στοιχεία. Δικαιούμαι να αναρωτηθώ αν αυτοί που προσπαθούν να παραποιήσουν τα στοιχεία, άνθρωποι της εκκλησίας, άνθρωποι που μεγάλωναν παιδιά σε ιδρύματα κάνουν αυτή τη διαβολική δουλειά. Αυτό θα το βρουν με τον Θέο. Εμείς θα κάνουμε τη δουλειά μας και θα πάμε και στη Δικαιοσύνη, όμως η ίδια η Δικαιοσύνη μήπως πρέπει να βρει αυτόν τον άνθρωπο, να πάρει και το κινητό του και να δει αυτές τις τελευταίες ημέρες που πήγε να στηθεί αυτή η ιστορία με ποιους μίλησε, σε ποιους έστειλε μηνύματα, τι συνομιλίες έκανε, τι παζάρια μπορεί να έκανε μαζί τους», κατέληξε.

Τι έλεγε ο Ελλάδιος τον περασμένο Δεκέμβριο

«Καλύτερα να ήμουν φυλακή παρά στην «Κιβωτό». Καλύτερα να ήμουν εκεί», έλεγε ο Ελλάδιος τον Δεκέμβριο. «Ήμασταν 14 ετών και δουλεύαμε μέσα στην «Κιβωτό». Δηλαδή καλύτερα στη φυλακή παρά στην «Κιβωτό» κύριε Ευαγγελάτε», υποστήριζε.

Μάλιστα τότε μιλώντας στο σε ζωντανή σύνδεση στο LIVE NEWS είχε καταγγείλει σωματική κακοποίηση και ξυλοδαρμό από ιθύνοντες της δομής φιλοξενίας ανηλίκων «Κιβωτός του Κόσμου».

«Εμένα με έχουν χτυπήσει δυο φορές μέσα στην «Κιβωτό». Εγώ λέω καθαρά με ονόματα γιατί δεν κρύβομαι», έλεγε τότε και είχε προθυμοποιηθεί να δείξει πού ήταν το γνωστό διαμέρισμα κολαστήριο της «Κιβωτού», στο οποίο είχαν αναφερθεί πολλοί πρώην τρόφιμοι.

«Εδώ είναι τα χειρότερα χρόνια που έχω ζήσει πραγματικά. Κι αν θέλετε να κατεβούμε γιατί αρχίζω και τα ενθυμούμαι και στεναχωριέμαι τζάμπα γι’ αυτούς τους ανθρώπους», είχε πει ακόμα.

Τέλος, υποστήριξε ότι οι κάδοι που έδειχνε στην εκπομπή ήταν το μέρος που κατέληγαν οι δωρεές στην «Κιβωτό».

«Βλέπετε δύο κάδους. Αυτοί γεμίζανε μαύρες σακούλες. Όλα ρούχα».

Κι ως μια τελευταία πινελιά, στον αέρα, ο ίδιος αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά ακόμη και για την παραβατική του συμπεριφορά πριν από μερικά χρόνια που τον οδήγησε στη φυλακή.

«Έκατσα σε μια φυλακή για τρία χρόνια. Πήρα τον πατέρα Αντώνιο μέσα από τη φυλακή του λέω «έχω μπλέξει». Θέλω να με βοηθήσετε, να μου δώσετε μια ευκαιρία σαν παιδί να βγω. Να σταθώ στα πόδια μου και μου απάντησε… «μη με πάρεις τηλέφωνο και δεν σε ξέρω».Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
OIKONOMIA6 ημέρες ago

Τρόφιμα με αλεύρι από γρύλο, αλευροσκουλήκι και ακρίδα με την «βούλα» της ΕΕ

ΕΛΛΑΔΑ23 ώρες ago

Μάκης Καψάλης: Στο νοσοκομείο ο τραγουδιστής – Υπέστη έμφραγμα

ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα ago

Οδηγός αυτοκινήτου πέρασε με κόκκινο και σκότωσε πατέρα τριών παιδιών στο Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Πέθανε ο 69χρονος επιχειρηματίας Στάθης Μόκας από Βόλο

ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες ago

Αμβρόσιος: Νέο παραλήρημα μετά τις εμετικές δηλώσεις για τα Τέμπη – Ποιον ηθοποιό αποκαλεί «διαβολόπαιδο»

LIFESTYLE6 ημέρες ago

Ελισάβετ Μουτάφη: Το περιστατικό που έζησε σε εκκλησία στην Αχαρνών

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

ΣΚΙΑΘΟΣ-ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΩΤΑ ΜΑΝΤΑΛΑΡΑ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ2 ημέρες ago

Αραχωβα -Το Λαογραφικο Μουσειο Ανακοινωνει Την Εναρξη Των Εργασιων Ψηφιοποιησης Του Ιστορικου Αρχειου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ3 ημέρες ago

Τα ιδιαίτερα γλυπτά του Ν. Μάνεση στα Λευκά Όρη – Ξυλογλυπτική στα… 1.200 μέτρα

ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες ago

Τέμπη: «Δεν ήταν ποτέ σε κώμα» λέει ο πατέρας της 25χρονης Ανυσίας

Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή