Ο Περισσός σημειώνει, μάλιστα, ότι «πρόκειται για την ίδια κυβέρνηση, που προωθεί το απαράδεκτο ‘καθεστώς υπό ανοχή παραμονής’ (δηλαδή άμεση απέλαση μετά από την ενηλικίωση), με τη νέα Εθνική Στρατηγική για την Προστασία των Ασυνόδευτων Ανηλίκων».

Τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον 17χρονο μαθητή Σαϊντού Καμαρά, ο οποίος διεκδικεί την παραμονή του στη χώρα μας, σχολίασε με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο Περισσός χαιρετίζει το κίνημα αλληλεγγύης και συμπαράστασης, που ξεδιπλώθηκε από τους ίδιους τους συμμαθητές και τους δασκάλους του Σαϊντού για τα δικαιώματά του, «όπως και για τα δικαιώματα όλων των Σαϊντού αυτού του κόσμου, κόντρα στο ρατσιστικό δηλητήριο και τις ξενοφοβικές αντιλήψεις».

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Όπως υποστηρίζει, «το όψιμο ενδιαφέρον του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, όπως και του υπουργείου Παιδείας, για το δίκαιο αίτημα της χορήγησης ασύλου στο ασυνόδευτο προσφυγόπουλο Σαϊντού Καμαρά, είναι υποκριτικό. Προσπαθούν να παρουσιάσουν την ιστορία του Σαϊντού σαν ένα μεμονωμένο περιστατικό και μεταθέτουν την ευθύνη στην Αρχή Προσφυγών, ‘με την ευχή’ να εκδώσει απόφαση ‘τέτοια που θα επιτρέψει στον Σαϊντού Καμαρά να κάνει την Ελλάδα τη δεύτερη πατρίδα του’!»

Σημειώνει, μάλιστα, ότι «πρόκειται για την ίδια κυβέρνηση, που προωθεί το απαράδεκτο ‘καθεστώς υπό ανοχή παραμονής’ (δηλαδή άμεση απέλαση μετά από την ενηλικίωση), με τη νέα Εθνική Στρατηγική για την Προστασία των Ασυνόδευτων Ανηλίκων».

Και προσθέτει: «Καμιά κουβέντα βέβαια δεν ακούστηκε για τα συνολικότερα προβλήματα της προστασίας των ασυνόδευτων ανηλίκων, για την έλλειψη ουσιαστικής προστασίας τους με την ευθύνη του κράτους, για μέτρα ουσιαστικής ένταξής τους στην εκπαιδευτική διαδικασία, τάξεις υποδοχής, βιβλία κ.ά., για αποτελεσματικούς μηχανισμούς για την οικογενειακή επανένωση και την επιτροπεία, για τον συχνό εγκλωβισμό τους σε ακατάλληλες δομές, για την υποστελέχωση όλων των σχετικών κρατικών υπηρεσιών και την ανάθεση της προστασίας των προσφύγων και των παιδιών σε ΜΚΟ με τις κάθε είδους παχυλές χρηματοδοτήσεις. Καμιά κουβέντα δηλαδή, για τη συνολικότερη κατάσταση, που φέρει τη σφραγίδα τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ».

Το ΚΚΕ απαιτεί να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα του Σαϊντού Καμαρά για την απόδοση ασύλου και διεκδικεί «την προστασία όλων των ασυνόδευτων ανηλίκων, τη στήριξη για την ουσιαστική ένταξη τους μετά από την ενηλικίωση σε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, με πρόσβαση σε αξιοπρεπή στέγαση, εργασία, παιδεία, κοινωνική πρόνοια, με ευθύνη του κράτους, χωρίς την εμπλοκή των ΜΚΟ», καθώς και να δοθεί άσυλο σε όλους τους ασυνόδευτους ανήλικους και να σταματήσουν οι απελάσεις λόγω της ενηλικίωσής τους.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Ναόμι Οσάκα για Τσιτσιπά: «Αυτός ο τύπος είναι τόσο αστείος, θέλει να παίζει ο ίδιος εννιά σετ;»