Ο Περισσός κάνει λόγο για «σιγή ιχθύος», που τηρεί η κυβέρνηση για τις συναντήσεις με την αμερικανίδα ΥΦΥΠΕΞ, σημειώνοντας πως «δεν θα την απαλλάξει από την υποχρέωση να δώσει σαφείς εξηγήσεις για το περιεχόμενο των συνομιλιών».

Τη συνάντηση του πρωθυπουργού, αλλά και υπουργών της κυβέρνησης, με την αμερικανίδα υφυπουργό Εξωτερικών, Βικτόρια Νούλαντ, σχολίασε το ΚΚΕ.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο Περισσός σημειώνει στην ανακοίνωσή του πως «όσο κι αν η κυβέρνηση – αρκούμενη σε ολιγόλογες ανακοινώσεις – επιχειρεί να κρύψει το ακριβές περιεχόμενο των συνομιλιών της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Β. Νούλαντ (γνωστής και για τη δράση της στην Ουκρανία), με τον πρωθυπουργό και υπουργούς της κυβέρνησης, είναι προφανές ότι οι συζητήσεις αφορούν την περαιτέρω εμπλοκή της Ελλάδας στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, στο πλαίσιο του ‘συντονισμού των επιχειρήσεων’ και του ανταγωνισμού με τη Ρωσία».

Και προσθέτει πως «αυτό επιβεβαιώνεται, άλλωστε, και από την πολύ επικίνδυνη απόφαση για την αποστολή τμημάτων των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, στο πλαίσιο ΝΑΤΟϊκών σχηματισμών».

Το ΚΚΕ επισημαίνει, μάλιστα, την επίσκεψη της αμερικανίδας υφυπουργού στην Τουρκία, που προηγήθηκε, καθώς και την επικείμενη επίσκεψή της στην Κύπρο.

«Το γεγονός ότι, πριν την Ελλάδα, η Β. Νούλαντ βρέθηκε στην Τουρκία, εγκαινιάζοντας τον Στρατηγικό Μηχανισμό ΗΠΑ-Τουρκίας, ενώ ακολουθεί επίσκεψή της στην Κύπρο, δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερες ανησυχίες και ερωτηματικά για το τι κομίζει το ‘ευρωπαϊκό τουρνέ’ της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ σχετικά και με τις επικίνδυνες διευθετήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ο Περισσός κάνει λόγο για «σιγή ιχθύος», που τηρεί η κυβέρνηση γι’ αυτές τις συναντήσεις, σημειώνοντας πως «δεν θα την απαλλάξει από την υποχρέωση να δώσει σαφείς εξηγήσεις για το περιεχόμενο των συνομιλιών».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Με αντίποινα απειλεί ο Πούτιν για την «εθνικοποίηση» ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό