

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ: Όσοι σπεύδουν να συνδέσουν την εκεχειρία στη Γάζα με τον Τραμπ, σύντομα θα διαψευστούν
«Εύθραυστη» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ την συμφωνία για εκεχειρία στην Γάζα αφού, όπως υπογραμμίζει, δεν έχει εκλείψει κανένας από τους παράγοντες που οδήγησαν σε αυτή τη σύγκρουση.
Ο Περισσός προειδοποιεί, ακόμη, πως «όσοι σπεύδουν να συνδέσουν την εκεχειρία με την αλλαγή στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, δημιουργώντας προσδοκίες για θετικές εξελίξεις υπέρ των λαών με ένα ‘ειρηνικό’ ξαναμοίρασμα του κόσμου, σύντομα θα διαψευστούν».
Παράλληλα, κάνει λόγο για «ψευδεπίγραφη ειρήνη», σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως επιβάλλεται «με το πιστόλι στον κρόταφο των Παλαιστινίων», ενώ επιτίθεται εκ νέου στην κυβέρνηση της ΝΔ «που, μαζί με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις του ευρωατλαντισμού, υιοθετεί τα προσχήματα περί ‘αυτοάμυνας’ του Ισραήλ και προωθεί την αναβάθμιση των οικονομικών, πολιτικών και στρατιωτικών σχέσεων της χώρας με ένα κράτος – τρομοκράτη».
Η ανακοίνωση του ΚΚΕ για την εκεχειρία στην Γάζα
«Η συμφωνία εκεχειρίας Ισραήλ και Χαμάς είναι εκ των πραγμάτων μια εύθραυστη συμφωνία καθώς δεν έχει εκλείψει κανένας από τους παράγοντες που οδήγησαν σε αυτή τη σύγκρουση, από τη μια μεριά η επιθετικότητα του κράτους – τρομοκράτη του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού και από την άλλη οι ανταγωνισμοί, ιδιαίτερα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, που βρίσκονται σε πορεία κλιμάκωσης. Επιπλέον η συμφωνία εκεχειρίας δεν διαγραφεί κανένα από τα εγκλήματα του Ισραήλ που διεξάγονται στο πλαίσιο μιας πραγματικής εξόντωσης του Παλαιστινιακού λαού.
»Όσοι σπεύδουν να συνδέσουν την εκεχειρία με την αλλαγή στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, δημιουργώντας προσδοκίες για θετικές εξελίξεις υπέρ των λαών με ένα «ειρηνικό» ξαναμοίρασμα του κόσμου, σύντομα θα διαψευστούν.
»Παρά τις όποιες σκοπιμότητες για την επιβολή μιας ψευδεπίγραφης ειρήνης «με το πιστόλι στον κρόταφο των Παλαιστινίων», στη συμφωνία εκεχειρίας επέδρασε και η ηρωική αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού, ο αγώνας ενάντια στον πόλεμο μέσα στο ίδιο το Ισραήλ, αλλά και η διεθνιστική αλληλεγγύη από τους λαούς όλου του κόσμου. Αυτή η αλληλεγγύη πρέπει να δυναμώσει τώρα ακόμη περισσότερο, για να μπει ένα τέρμα στην ισραηλινή κατοχή και να αναγνωριστεί το δίκιο του λαού της Παλαιστίνης να έχει τη δική του πατρίδα.
»Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να δυναμώσει ακόμη περισσότερο αυτόν τον αγώνα, απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ που, μαζί με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις του ευρωατλαντισμού, υιοθετεί τα προσχήματα περί «αυτοάμυνας» του Ισραήλ και προωθεί την αναβάθμιση των οικονομικών, πολιτικών και στρατιωτικών σχέσεων της χώρας με ένα κράτος – τρομοκράτη. Να εφαρμοστεί άμεσα η απόφαση της ελληνικής βουλής για αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ».

-
ΕΛΛΑΔΑ21 ώρες ago
Λάρισα: Έρημο το χωριό Γόννοι μετά το διπλό φονικό – Το in στον τόπο του εγκλήματος
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ώρες ago
Πλημμύρισε η παραλία του Βόλου από το ύψος της οδού Αργοναυτών έως και το λιμάνι
-
ΕΛΛΑΔΑ11 ώρες ago
Λάρισα: «Ο καθένας έχει τις τοποθετήσεις του» – Τι ανέφερε συγγενής του 60χρονου δράστη
-
VIDEO3 ώρες ago
Βρέθηκε νεκρός στην γορίτσα ο 33χρονος – Βασίλης Ηλιόπουλος Μέλος ΛΕΩ
-
VIDEO2 ώρες ago
ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΡΙΚΤΟΥ ΦΟΝΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
-
ΕΛΛΑΔΑ7 ώρες ago
«Δεν θέλω να μιλάω άλλο για τον Δασκαλάκη» – Τι είπε για τους θανάτους των παιδιών της η Ρούλα Πισπιρίγκου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ14 ώρες ago
Το ηφαίστειο του Βόλου βρίσκεται 25 χιλιόμετρα από την πόλη
-
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ17 ώρες ago
Έρχεται το ψηφιακό πελατολόγιο: «Μάτι» στα αυτοκίνητα αποκτά η ΑΑΔΕ – Τι θα καταγράφεται