Μια μεγάλη και σοβαρή ζημιά ανακάλυψαν οι υπηρεσίες του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης στο Δημοτικό Κολυμβητήριο το οποίο όπως υποστηρίζει Δήμος χτίστηκε πάνω σε σαθρό έδαφος και περιμετρικά υποχωρεί μέρος του.

Γιγάντιες προσπάθειες καταβάλλονται για να αντιμετωπιστεί μια σοβαρή κακοτεχνία που έγινε στην αρχική κατασκευή της δημοτικής εγκατάστασης στο Κολυμβητήριο, προ δύο δεκαετιών, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Το Δημοτικό Κολυμβητήριο πριν από 22 χρόνια χτίστηκε πάνω σε σαθρό έδαφος δίχως να γίνει σωστά η επιχωμάτωση και η θεμελίωση του με σοβαρές παραλείψεις που δυστυχώς …..αναδεικνύονται τώρα! Αποτέλεσμα; Περιμετρικά να υποχωρεί μέρος του και να κινδυνεύει – μετά από τις τελευταίες χιονοπτώσεις και έντονες βροχοπτώσεις – να υποχωρήσει ακόμα περισσότερο, ενώ το υπόγειο μπάζει νερά.

Η Διοίκηση του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης κινητοποιήθηκε άμεσα. Ο εντοπισμός της ζημιάς δύναται να γίνει μόνο με ειδικούς και η αποκατάστασή της είναι εξαιρετικά δαπανηρή. Γι’ αυτό απευθύνθηκε σε ιδιωτική εταιρία, η οποία και ανταποκρίθηκε θετικά αναλαμβάνοντας την αποκατάσταση με την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, αφού έγινε η σχετική μελέτη από ειδική τεχνική ομάδα.

Παράλληλα, εργολαβία του Δήμου συνδράμει τις εργασίες μόνωσης στο Κολυμβητήριο προκειμένου να στεγανοποιηθεί.

Για το γεγονός, τις προσπάθειες που καταβάλλονται και τις δυνατότητες που παρέχει η εταιρεία για να επισκευαστεί άμεσα το δημοτικό κολυμβητήριο, ενημερώθηκαν από τον ίδιο το Δήμαρχο Ελληνικού Αργυρούπολης κ. Γιάννη Κωνσταντάτο, οι γονείς και το ΔΣ της ομάδας που αθλούνται στο χώρο. Δυστυχώς, ο Δήμος δεν έχει ούτε τα ανάλογα συνεργεία, ούτε και την οικονομική δυνατότητα για την άμεση αποκατάσταση αυτής της μεγάλης ζημιάς.

Το Κολυμβητήριο θα επισκευαστεί δίχως να κλείσει, τουλάχιστον μέχρι την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου. Το γεγονός αυτό είναι πολύ σημαντικό για την προετοιμασία των αθλητών, ενώ δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για όλους τους αθλούμενους.

«Μία ακόμα μεγάλη πρόκληση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε στην θητεία μας από χρέη του παρελθόντος και θα το κάνουμε με επιτυχία ώστε να λειτουργεί με ασφάλεια το κολυμβητήριο μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.

Γράψτε το σχόλιό σας

googletag.cmd.push(function() {
googletag.display(‘300x250_middle’)
})
Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
X Factor: Οι auditions συνεχίζονται με ταλαντούχους υποψηφίους

(function() {
var audio = document.getElementById(‘articleAudioPlayer’),
buttons = document.querySelectorAll(‘.playPauseButton’),
b = 0;
for (b; b < buttons.length; b++) {
var button = buttons[b];
button.parentElement.setAttribute('style', '');
button.addEventListener('click', function(e) {
var icon = this.querySelector('i');
e.preventDefault();
if (audio.paused) {
audio.play();
icon.setAttribute('class', 'grey-c fa fa-stop');
} else {
audio.pause();
icon.setAttribute('class', 'grey-c fa fa-headphones');
}
});
}
})();