Connect with us
banner epikhirisis

ΕΛΛΑΔΑ

“Κομφούζιο” στα ΕΛΤΑ: Πολίτες φτάνουν στα κλειστά καταστήματα

Published

on

elta komfouzio kleisimo.jpg
«Κομφούζιο» επικρατεί από νωρίς το πρωί της Δευτέρας έξω από αρκετά καταστήματα των ΕΛΤΑ τα οποία από σήμερα, 3 Νοεμβρίου, παύουν να λειτουργούν. Αρκετοί πολίτες, εργαζόμενοι και επαγγελματίες, δεν είχαν ενημερωθεί έγκαιρα, ενώ κάποιοι από αυτούς αναφέρουν ότι τους προκάλεσε σύγχυση η τελευταία ανακοίνωση της εταιρείας που ανέφερε τρίμηνη αναστολή της απόφασης για «λουκέτο», αλλά μόνο για συγκεκριμένα υποκαταστήματα -η συντριπτική πλειονότητα αυτών στην επαρχία.

Ένα από τα 46 σημεία που κλείνουν από σήμερα είναι το μέχρι πρότινος πολυσύχναστο κατάστημα των ΕΛΤΑ στον αριθμό 164 της Ιπποκράτους, όπου από το πρωί καταφθάνουν πολίτες για να εξυπηρετηθούν. Μάταια, σπρώχνουν την πόρτα, προτού δουν το φυλλάδιο που έχει τοιχοκολληθεί, το οποίο τους καλεί να εξυπηρετούνται, στο εξής, από το κατάστημα της Αιόλου, αριθμός 100. Πρόκειται για ένα υποκατάστημα το οποίο είναι σε απόσταση σχεδόν δύο χιλιομέτρων (1,8 χλμ), καθιστώντας αδύνατη την πρόσβαση για ηλικιωμένους ή άτομα με κινητικά προβλήματα.

Διαβάστε: ΕΛΤΑ: Αυτά είναι τα 46 καταστήματα που κλείνουν από σήμερα, Δευτέρα 3 Νοεμβρίου



Οι πολίτες, μιλώντας στο Orange Press Agency, εξέφρασαν την έκπληξη και τη δυσαρέσκειά τους.

Advertisement

Κλείσιμο υποκαταστημάτων ΕΛΤΑ: «Δεν το γνωρίζαμε, θα γίνεται χαμός στο άλλο κατάστημα»

«Δεν το γνωρίζαμε, γιατί δεν ακούσαμε κάτι. Δεν παρακολουθήσαμε Σαββατοκύριακο τηλεόραση, οπότε δεν το γνωρίζαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά μία επαγγελματίας της περιοχής. Η ίδια εξήγησε το πρόβλημα που της δημιουργεί το κλείσιμο: «Πολύ σημαντικό, γιατί εξυπηρετεί πολύ κόσμο για πολλές υπηρεσίες που είχε. Λάθος, πιστεύω, γιατί εξυπηρετεί πολύ κόσμο. Και εμάς μας εξυπηρετούσε γιατί έχουν και επιχειρήσεις, οπότε έχουμε και μεταφορές που συνεργαζόμαστε και στέλνουμε στους πελάτες μας που στα νησιά. Ό,τι προέκυπτε, ερχόμασταν στο κατάστημα».

«Είναι δυσκολία, ταλαιπωρία, γιατί πρέπει να πάμε σε άλλο κατάστημα που είναι πολύ πιο μακριά και θα γίνεται χαμός, πολύς κόσμος» προσέθεσε ο συνεταίρος της.

Την άποψη ότι η κίνηση έγινε χωρίς προετοιμασία εξέφρασε ένας κάτοικος: «Νομίζω έγινε πρόχειρα, χωρίς κάποιο σοβαρό σχεδιασμό. Χωρίς να έχει αναγγελθεί εκ των προτέρων, ώστε να προετοιμαστούν οι άνθρωποι». Ο ίδιος συνέδεσε το κλείσιμο με μια ευρύτερη τάση υποβάθμισης των υπηρεσιών: «Είναι μια πορεία των ΕΛΤΑ εδώ και χρόνια. Στο δικό μου χωριό έχει κλείσει εδώ και χρόνια το ΕΛΤΑ, όπως και το αστυνομικό κέντρο, όπως και το κοινοτικό κατάστημα, όπως και το ΑΤΜ που υπήρχε κάποτε. Για να πάει οποιοσδήποτε να πάρει ένα 50άρικο, πρέπει να πάει στον Αλμυρό, μισή ώρα αργότερα, και να περάσει και μια ραχούλα που συνήθως το χειμώνα είναι παγωμένη. Είναι η απόγνωση για τους ανθρώπους της περιοχής. Συνέβη και αυτό. Προφανώς θα συμβούν κι άλλα».



Πηγή: Orange Press Agency

Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο