ΕΛΛΑΔΑ
“Κομφούζιο” στα ΕΛΤΑ: Πολίτες φτάνουν στα κλειστά καταστήματα
Ένα από τα 46 σημεία που κλείνουν από σήμερα είναι το μέχρι πρότινος πολυσύχναστο κατάστημα των ΕΛΤΑ στον αριθμό 164 της Ιπποκράτους, όπου από το πρωί καταφθάνουν πολίτες για να εξυπηρετηθούν. Μάταια, σπρώχνουν την πόρτα, προτού δουν το φυλλάδιο που έχει τοιχοκολληθεί, το οποίο τους καλεί να εξυπηρετούνται, στο εξής, από το κατάστημα της Αιόλου, αριθμός 100. Πρόκειται για ένα υποκατάστημα το οποίο είναι σε απόσταση σχεδόν δύο χιλιομέτρων (1,8 χλμ), καθιστώντας αδύνατη την πρόσβαση για ηλικιωμένους ή άτομα με κινητικά προβλήματα.
Διαβάστε: ΕΛΤΑ: Αυτά είναι τα 46 καταστήματα που κλείνουν από σήμερα, Δευτέρα 3 Νοεμβρίου
Οι πολίτες, μιλώντας στο Orange Press Agency, εξέφρασαν την έκπληξη και τη δυσαρέσκειά τους.
Κλείσιμο υποκαταστημάτων ΕΛΤΑ: «Δεν το γνωρίζαμε, θα γίνεται χαμός στο άλλο κατάστημα»
«Δεν το γνωρίζαμε, γιατί δεν ακούσαμε κάτι. Δεν παρακολουθήσαμε Σαββατοκύριακο τηλεόραση, οπότε δεν το γνωρίζαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά μία επαγγελματίας της περιοχής. Η ίδια εξήγησε το πρόβλημα που της δημιουργεί το κλείσιμο: «Πολύ σημαντικό, γιατί εξυπηρετεί πολύ κόσμο για πολλές υπηρεσίες που είχε. Λάθος, πιστεύω, γιατί εξυπηρετεί πολύ κόσμο. Και εμάς μας εξυπηρετούσε γιατί έχουν και επιχειρήσεις, οπότε έχουμε και μεταφορές που συνεργαζόμαστε και στέλνουμε στους πελάτες μας που στα νησιά. Ό,τι προέκυπτε, ερχόμασταν στο κατάστημα».
«Είναι δυσκολία, ταλαιπωρία, γιατί πρέπει να πάμε σε άλλο κατάστημα που είναι πολύ πιο μακριά και θα γίνεται χαμός, πολύς κόσμος» προσέθεσε ο συνεταίρος της.
Την άποψη ότι η κίνηση έγινε χωρίς προετοιμασία εξέφρασε ένας κάτοικος: «Νομίζω έγινε πρόχειρα, χωρίς κάποιο σοβαρό σχεδιασμό. Χωρίς να έχει αναγγελθεί εκ των προτέρων, ώστε να προετοιμαστούν οι άνθρωποι». Ο ίδιος συνέδεσε το κλείσιμο με μια ευρύτερη τάση υποβάθμισης των υπηρεσιών: «Είναι μια πορεία των ΕΛΤΑ εδώ και χρόνια. Στο δικό μου χωριό έχει κλείσει εδώ και χρόνια το ΕΛΤΑ, όπως και το αστυνομικό κέντρο, όπως και το κοινοτικό κατάστημα, όπως και το ΑΤΜ που υπήρχε κάποτε. Για να πάει οποιοσδήποτε να πάρει ένα 50άρικο, πρέπει να πάει στον Αλμυρό, μισή ώρα αργότερα, και να περάσει και μια ραχούλα που συνήθως το χειμώνα είναι παγωμένη. Είναι η απόγνωση για τους ανθρώπους της περιοχής. Συνέβη και αυτό. Προφανώς θα συμβούν κι άλλα».
Πηγή: Orange Press Agency
-
ΕΛΛΑΔΑ23 ώρες agoΨήφος εμπιστοσύνης από τους πολίτες στο Gov.gr
-
ΕΛΛΑΔΑ17 ώρες agoΑυτά είναι τα 46 καταστήματα που κλείνουν από τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου
-
ΚΟΣΜΟΣ11 ώρες agoΟυκρανία: Έξι νεκροί σε πλήγματα της Ρωσίας, οι δυνάμεις του Κιέβου πλήττουν πετρελαϊκό λιμάνι
-
ΕΛΛΑΔΑ14 ώρες ago“Θέλω να πάρω την κόρη μου και τα παιδιά της και να πάμε στη Λιθουανία” (Βίντεο)
-
ΚΟΣΜΟΣ17 ώρες agoΒρετανία: Αστυνομικοί χτυπούν με teaser έναν από τους συλληφθέντες της επίθεσης με μαχαίρι στο τρένο
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ10 ώρες agoIσοπεδωτικοί Θάντερ, συνέθλιψαν τους Πέλικανς με επιθετική πολυφωνία
-
ΚΟΣΜΟΣ17 ώρες agoΒρετανία: Αστυνομικοί χτυπούν με teaser έναν από τους συλληφθέντες της επίθεσης με μαχαίρι στο τρένο
-
ΕΛΛΑΔΑ16 ώρες agoΒορίζια Ηρακλείου: “Σήκω Φανούρη” σπάραξαν μάνα και αδερφές του 39χρονου




