Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Κομοτηνή: 5-6-2019 Ειδήσεις – ert.gr

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Πολιτική
Κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου
Νομοθετική πρωτοβουλία που αφορά στην κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου από 1/1/2020 θα φέρει η Κυβέρνηση προσεχώς στη Βουλή προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ΕΡΤ. Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, να αλλάξει γνώμη και να έρθει στη Βουλή προκειμένου να ψηφίσει τους ποινικούς κώδικες, αλλά και την παραπάνω τροπολογία για το αφορολόγητο. Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας είχε ξεκαθαρίσει ότι η κυβέρνηση δεν παραιτήθηκε και ότι η χώρα θα πάει συντεταγμένα σε εκλογές στις 7 Ιουλίου.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μητρόπολη
Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου για την παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος
«Το οικολογικό πρόβλημα είναι κατά βάσιν πνευματικό με τεράστιες ηθικές διαστάσεις.» αναφέρει σε μήνυμα του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος για την παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος. «Χωρίς την απαλλαγή του ανθρώπου από τον εγωκεντρισμό και τον ευδαιμονισμό του, χωρίς την ασκητική θεώρηση της δημιουργίας και την ορθολογική-συνετή χρήση των υλικών αγαθών και του πλούτου, το οικολογικό πρόβλημα αντί να περιορίζεται, θα εξαπλώνεται.» τονίζει και επισημαίνει ότι: « Γι’ αυτό και η βασική πρόκληση της σημερινής ημέρας προς όλους είναι η μετάνοια, η επιστροφή προς τον Θεό – Δημιουργό και ο επαναπροσδιορισμός μας μέσα στην προοπτική του θεϊκού σχεδίου για την κτίση και το περιβάλλον.»
Υγεία
Ενημέρωση για το νοσοκομείο Κομοτηνής
Ενημέρωση και μία πρώτη παρουσίαση αναφορικά με το «Νέο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)» το οποίο σχεδιάζεται, θα κατασκευαστεί και θα εξοπλιστεί πλήρως με δωρεά του κοινωφελούς Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος διοργανώνουν ο Δήμος Κομοτηνής και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Η δωρεά για την ανέγερση του νέου Νοσοκομείου εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης «Πρωτοβουλίας για την Υγεία», που έχει εκπονήσει το ΙΣΝ, με συνολικό προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα €300 εκατομμύρια και αφορά στην ανέγερση νέων υποδομών, την προμήθεια εξειδικευμένου εξοπλισμού και την υποστήριξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων, με στόχο την ενίσχυση της ιατρονοσηλευτικής φροντίδας σε όλη τη χώρα. Η παρουσίαση του «Νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019, ώρα 19:00, στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, στο Πολυλειτουργικό Κέντρο Κομοτηνής, στην οδό Μαρασλή 1. Στην παρουσίαση θα συμμετέχουν μέλη της Ομάδας Σχεδιασμού και Διαχείρισης του Έργου, εκπρόσωποι του ΙΣΝ, της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, καθώς και της Διοίκησης του Νοσοκομείου.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περιφέρεια
Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα
Συνάντηση με τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα κ. Burak Özügergin είχε χθες στο γραφείο του στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος. Ο κ. Μέτιος του ευχήθηκε για το Σεκέρ Μπαϊράμ ενώ ο κ. Πρέσβης συνεχάρη τον κ. Περιφερειάρχη για την εκλογή του. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα διασυνοριακής συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια ΑΜΘ και τις όμορες τουρκικές Νομαρχίες. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε ζητήματα τουρισμού και διευκόλυνσης των μετακινήσεων, στην ανάγκη συντονισμού για την αντιμετώπιση των πλημμυρών του ποταμού Έβρου και των ζωονόσων καθώς και στις δυνατότητες οικονομικών και εμπορικών συνεργασιών. Τον κ. Özügergin συνόδευε ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή κ. Μουράτ Ομέρογλου, ενώ στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Διοίκησης και Διαφάνειας της Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Μουλταζά Ταρκάν Μουλταζά και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ροδόπης κ. Μουσταφά Κατραντζή και Αχμέτ Ιμπράμ.
Οικονομία
Επιμελητήριο Διήμερο workshop
Διήμερο workshop ανοιχτό στο κοινό διοργανώνει σήμερα και αύριο το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης- στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος ERASMUS+ με εταίρους από την Βαλένθια της Ισπανίας και την Κύπρο, όπου θα γίνει παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου καθώς και της πρότασης για τη δημιουργία ενός νέου καινοτόμου θεματικού γαστρονομικού προιόντος .
Κόμματα – Κινήματα
Συγχαρητήριο μήνυμα στον κ. Χρήστο Μέτιο
Συγχαρητήριο μήνυμα στον κ. Χρήστο Μέτιο για την επανεκλογή του στη θέση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έδωσε στη δημοσιότητα η ΝΟΔΕ Ροδόπης. Στο μήνυμα σημειώνεται ότι: «Η ΝΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ κατάφερε να κρατήσει ψηλά τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας. Είμαστε βέβαιοι ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του θα ανταποκριθούν στο έπακρο, στο δύσκολο και απαιτητικό έργο τους.» και η ανακοίνωση καταλήγει: «Ο αγώνας για τα στελέχη και τους φίλους της παράταξης θα συνεχιστεί, προκειμένου να πετύχουμε την καθαρή και αυτοδύναμη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.»

Ευχές με αφορμή το Κουρμπάν
Τα μέλη της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Ξάνθης, με αφορμή τη  θρησκευτική εορτή του Σεκέρ Μπαϊράμ, εύχονται  στους μουσουλμάνους συμπολίτες μας Χρόνια Πολλά  με ειρήνη και κάθε ευτυχία, σε πνεύμα γενικής καλοσύνης και ευημερίας δίπλα σε αγαπημένους ανθρώπους.
Αντιπεριφέρεια
Ευχές του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης για το Μπαϊράμ
Με αφορμή τον εορτασμό της θρησκευτικής γιορτής του Μπαιράμ, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νικόλαος Τσαλικίδης εύχεται «Καλό Μπαϊράμ σε όλους τους συμπολίτες μας που γιορτάζουν. Υγεία, ευημερία και πρόοδο. Χρόνια πολλά».
Περιβάλλον
Εκδήλωση απονομής βραβείων του Παιδικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής
Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας και Θάσου πραγματοποίησε εκδήλωση απονομής βραβείων του Παιδικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής, για 7η συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού, έπειτα από απόφαση των μελών του ΔΣ του ΦΔ, ήταν: «Φωλιάσματα στο ΕΠ ΑΜΑΘ».

Πολιτισμός
Φεστιβάλ των Παιδικών Σταθμών
Φεστιβάλ των Παιδικών Σταθμών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 18:30 μ.μ στο Μικρό Παρκάκι- δίπλα στην Περιφέρεια. Το Φεστιβάλ  διοργανώνει το Κέντρο Μέριμνας και Αλληλεγγύης Δήμου Κομοτηνή. Τα παιδιά και οι παιδαγωγοί των Βρεφονηπιακών Παιδικών μας Σταθμών με μπογιές, χρώματα, χαρτιά, χρήσιμα και άχρηστα υλικά, μέσα σε ένα όμορφο και ζεστό περιβάλλον όλοι μαζί οργανώνουν παιχνίδια, κατασκευές, εργαστήρια και προσκαλούν όλα τα παιδιά να διασκεδάσουν δημιουργώντας και παίζοντας με έμπνευση και φαντασία.

Εκδήλωση στο αρχαιολογικό μουσείο Κομοτηνής
Η τρίτη εκδήλωση του 3ου Επιμορφωτικού Κύκλου Ομιλιών που διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης με κύριο άξονα την Προϊστορική Θράκη και στόχο την παρουσίαση στο ευρύ κοινό ενός περιγράμματος της απώτατης και απώτερης πολιτιστικής εξέλιξης της Αιγαιακής Θράκης, όπως μας είναι γνωστή σήμερα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Ιουνίου στις 19:30 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής. Ομιλήτρια θα είναι η κα Κωνσταντίνα Πειλίδου με θέμα εισήγησης: «Νεολιθικά ειδώλια από την περιοχή της Θράκης: εικόνες και στιγμιότυπα ενός μακρινού παρελθόντος».
Θεατρική παράσταση
Το έργο «Ο συνταγματάρχης πουλί» θα ανέβει από την Θεατρική Ομάδα «Παράβασις» το Σάββατο 8 & Κυριακή 9 Ιουνίου στις [21.00] στην καπνΑποθηκη της ΦΕΞ (Πλάτωνος 27)

Αστυνομικό δελτίο
Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός, ο οποίος επιχείρησε να προμηθεύσει κρατούμενο στο Κατάστημα Κράτησης Κομοτηνής με ναρκωτικά

Συνελήφθη, προχθές (3-6-2019) το μεσημέρι, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 22χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Η δικογραφία περιλαμβάνει επίσης έναν 25χρονο αλλοδαπό, έγκλειστο στο Κατάστημα Κράτησης Κομοτηνής. Αναλυτικότερα, ο 22χρονος, κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου στο Κατάστημα Κράτησης Κομοτηνής, επιχείρησε να προμηθεύσει τον 25χρονο κρατούμενο με ναρκωτικά, τα οποία είχε επιμελώς κρυμμένα σε υποδήματα, πλην όμως η πράξη του έγινε αντιληπτή από σωφρονιστικούς υπαλλήλους και συνελήφθη από ειδοποιηθέντες αστυνομικούς. Συγκεκριμένα, εντός υποδημάτων βρέθηκαν είκοσι τρεις (23) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 12,3 γραμμαρίων. Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών και ένα κινητό τηλέφωνο. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Αθλητικά
Διάσχιση του Κόζιακα από τα Λιβάδια Περτουλίου στην Ελάτη.
Διάσχιση του Κόζιακα από τα Λιβάδια Περτουλίου στην Ελάτη διοργανώνει ο Ορειβατικός Σύλλογος της Κομοτηνής. Η αναχώρηση θα γίνει το Σάββατο 15/6 και η διάσχιση την Κυριακή 16/6. Η επιστροφή θα γίνει τη Δευτέρα 17/6 που είναι αργία(Αγίου Πνεύματος). Η διαμονή θα γίνει σε ξενώνα με πρωϊνό και το κόστος είναι 25/άτομο/βραδιά. Είναι επιβεβλημένη η επικοινωνία με τους υπεύθυνους για την δήλωση συμμετοχής.
Καιρός
Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους και στη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στην υπόλοιπη χώρα από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
LIFESTYLE7 ημέρες ago

Σφίγγει ο κλοιός για την Άντζελα Γκερέκου: Η αυστηρή απαγόρευση από την κόρη της, Μαρία Βοσκοπούλου – Τι δεν την αφήνει να κάνει

MEDIA4 ημέρες ago

Τηλεθέαση στον ΣΚΑΙ – Το 3,8% που πόνεσε τη θεία από το Κιλκίς

LIFESTYLE7 ημέρες ago

Χαρές στο Χαλάνδρι – Παντρεύτηκε ο γιος του Θεόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου, Δημήτρης

ΘΕΣΣΑΛΙΑ6 ημέρες ago

Αυτό είναι το χωριό της Λάρισας όπου η Νέα Δημοκρατία έσπασε το… κοντέρ με 76,67%

ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες ago

Τραγωδία στα Τρίκαλα: Γονείς βρήκαν νεκρό τον γιο τους μέσα στο σπίτι τους

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Βόλος- Σοκ με τον θάνατο του Χρήστου Μπόκου σε ηλικία μόλις 42 ετών

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Νέο σοκ στη Μαγνησία – Πέθανε 45χρονος από τη Ζαγορά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 ημέρες ago

Πολυθεματικό πάρκο κατασκευάζεται στη Μυτιλήνη

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες ago

Σοβαρό τροχαίο στην Λεωφόρο Αθηνών: Νεκροί 37χρονος και 19χρονος

ΘΕΣΣΑΛΙΑ5 ημέρες ago

Fwd: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΕΒΑ-ΜΑΪΟΣ 2023

Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή