Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Κομοτηνή: Ένα μεγάλο δίκτυο εθελοντισμού δημιουργεί το Δ.Π.Θ.

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Προβληματισμένη ακόμη από την πτώση των βάσεων η αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, κα Ζωή Γαβριηλίδου, αλλά και αποφασισμένη να συνεχίσει με δράσεις εξωστρέφειας και προσφοράς ξεκινά την νέα εκπαιδευτική χρονιά συγκροτώντας άμεσα μια ομάδα εργασίας στη ΜΟΔΙΠ για να εξετάσει τα αίτια αυτής της πτώσης και στα Τμήματα του ΔΠΘ.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η αντιπρύτανης του ΔΠΘ κα Ζωή Γαβριηλίδου

Συνεχίζεται η προσπάθεια ίδρυσης του Συλλόγου Αποφοίτων
«Ο βασικός λόγος είναι το καινούργιο πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση» δηλώνει η έμπειρη αντιπρυτάνισσα. Παράλληλα, αποκαλύπτει πως βαρύτητα επίσης δίνεται στη συλλογή υπογραφών για την ίδρυση του Συλλόγου Αποφοίτων, βήμα που θεωρείται πολύ σημαντικό, καθώς θα επιτρέψει και τους αποφοίτους να διασυνδεθούν μεταξύ τους και το ΔΠΘ να έχει πολύτιμα στοιχεία. «Στοιχεία που αφορούν πρώτον το επίπεδο σπουδών, όταν ήταν φοιτητές και άρα να δούμε σε ποιες δράσεις μπορούμε να προβούμε για να βελτιώσουμε το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης και να γίνουμε πιο ελκυστικοί. Και δεύτερον να δούμε το επίπεδο της ανεργίας για να βοηθήσουμε το Πανεπιστήμιο να έχει τμήματα τα οποία θα έχουν ζήτηση και διέξοδο στην αγορά εργασίας.»

Είναι ένα εγχείρημα κι αυτό, όπως και όλα τα άλλα στο χώρο της εκπαίδευσης, που απαιτεί στρατηγική και συνέχεια. «Ξεκινάμε τώρα, αλλά συνεχίζει και ο επομένως αν θέλουμε να έχουμε αποτέλεσμα. Όπως μια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη, απαιτεί βάθος χρόνο. Και γι αυτό δεν πετυχαίνει καμία εκπαιδευτική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα γιατί έρχεται ο επόμενος υπουργός και βάζει άλλα στοιχεία. Θέλει να υπάρχει μια συνέχεια ώστε να μπορέσει να αποδώσει.»

Η Εξωστρέφεια συνεχής στόχος
Η εξωστρέφεια θα είναι στόχος και στη νέα εκπαιδευτική χρονιά. «Πάντα το προσπαθούμε αυτό» δηλώνει η κα Γραβριηλίδου και αναφέρει ως παράδειγμα την παρουσίαση του βιβλίου του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ξάνθη αμέσως μετά την παρέλαση , από δύο καθηγητές του Πανεπιστημίου κι έναν διδάσκοντα σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα. Οι δράσεις εξωστρέφειας θα συνεχιστούν με τη διοργάνωση τεσσάρων ενημερωτικών ημερίδων για την πρακτική άσκηση. «Δίνουμε μεγάλη έμφαση στα εφόδια που παίρνουν από την πρακτική άσκηση οι φοιτητές και μέσα στον Οκτώβρη θα υλοποιηθούν οι δράσεις αυτές.»
Τέλος, ένα εξίσου σημαντικό εγχείρημα για το ΔΠΘ θα είναι η δημιουργία ενός πολύ μεγάλου δικτύου εθελοντισμού. « Είχε ήδη ξεκινήσει μια δουλειά, θα «πατήσουμε» σ’ αυτή και θα δούμε πεδία που μπορούν να προσφέρουν εθελοντισμό οι φοιτητές μας.» δηλώνει η κα Γαβριηλίδου και σημειώνει πως « θα δίνονται πληροφορίες από αυτή τη φόρμα ότι: «Αυτές είναι οι ομάδες εθελοντισμού, αυτές είναι οι ώρες διαθεσιμότητάς σου, πες μας πού θέλεις να συνεισφέρεις» . Δημιουργείται έτσι μια πολύ μεγάλη ομάδα εθελοντισμού , και παράγεται ανθρώπινο κεφάλαιο που αφήνει το αποτύπωμά του στην πόλη.»
Όσον αφορά στη σχέση με την τοπική κοινωνία η κα αντιπρύτανης είναι ξεκάθαρη: «Θέλω κάποια στιγμή να πιαστούμε χέρι –χέρι τοπική κοινωνία και πανεπιστήμιο και ό,τι κάνουμε , να το κάνουμε από κοινού όχι μόνο για τους φοιτητές, αλλά και για τον τόπο. Το Πανεπιστήμιο μπορεί να συνεισφέρει στην αύξηση όλων των πόρων της περιφέρειας αλλά και αντίστροφα.»
Φώτο: Ζωή Γαβριηλίδου, αντιπρύτανης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: 10χρονη θύμα βιασμού αναγκάστηκε να ταξιδέψει από το Οχάιο στην Ιντιάνα για να κάνει άμβλωση

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ένα 10χρονο κορίτσι, θύμα βιασμού στο Οχάιο, το οποίο ήταν έγκυος έξι εβδομάδων, αναγκάστηκε να ταξιδέψει από το Οχάιο στην Ιντιάνα για να κάνει έκτρωση, μιας και ο νόμος που ψηφίστηκε για απαγόρευση των αμβλώσεων δεν της επέτρεπε να τερματίσει την εγκυμοσύνη στην πολιτεία που μένει.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ιστορία της έγινε γνωστή τρεις ημέρες μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να απαγορεύσει τις αμβλώσεις μετά την 6η εβδομάδα κύησης.

Η μαιευτήρας-γυναικολόγος με έδρα την Ιντιανάπολη, Δρ. Caitlin Bernard, είπε ότι έλαβε μια κλήση από έναν συνάδελφό της στο Οχάιο, ο οποίος αναλαμβάνει την περίθαλψη θυμάτων κακοποίησης και ο οποίος της ζήτησε βοήθεια. Στην Ιντιάνα δεν έχουν ακόμη απαγορευτεί ή περιοριστεί οι αμβλώσεις, αλλά είναι πιθανό να συμβεί όταν συγκληθεί ειδική συνεδρίαση της πολιτειακής συνέλευσης αργότερα αυτόν τον μήνα.

Η γιατρός επισημαίνει ότι ο αριθμός ασθενών που επιθυμούν να κάνουν άμβλωση έχει αυξηθεί κατακόρυφα μετά την απαγόρευση των αμβλώσεων σε όμορες πολιτείες.

«Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι σε λίγες μόνο εβδομάδες δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να παρέχουμε αυτή τη φροντίδα», δήλωσε στο Columbus Dispatch.

Η φρικτή υπόθεση έκανε ακόμα και πολιτικούς, υπέρμαχους των αμβλώσεων να συζητήσουν μια στάση πιο κοντά στα δικαιώματα γυναικών και κοριτσιών.

«Κανείς δεν μιλάει για το διεστραμμένο άτομο που βίασε μια 10χρονη»

Στην περίπτωση της 10χρονης αναφέρθηκε η Ρεπουμπλικανή κυβερνήτης της Νότιας Ντακότα, Kristi Noem, η οποία είπε στο CNN ότι θεωρεί «απίστευτο» το γεγονός ότι «κανείς δεν μιλάει για το διεστραμμένο, φρικτό και διαταραγμένο άτομο που βίασε μια 10χρονη».

Στη Νότια Ντακότα, οι αμβλώσεις θεωρούνται πλέον εγκληματικές πράξεις «εκτός εάν υπάρχει κατάλληλη και εύλογη ιατρική γνωμάτευση ότι η διενέργεια άμβλωσης είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ζωής της εγκύου». Οι περιπτώσεις αιμομιξίας και βιασμού δεν αποτελούν εξαίρεση σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Όταν η πολιτικός ρωτήθηκε για την υπόθεση της 10χρονης που έμεινε έγκυος από βιασμό, για το κατά πόσο θα έπρεπε να πρέπει να περάσει τα όρια της Πολιτείας για μια νόμιμη άμβλωση, εκείνη απάντησε: «Ο βιασμός παιδιών είναι ένα ζήτημα για το οποίο το ανώτατο δικαστήριο έχει πάρει θέση. Οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται σε αυτά τα άρρωστα άτομα που το κάνουν αυτό στα παιδιά μας».

Σε ερώτηση για το εάν θα επιδίωκε να αλλάξει ο νόμος εάν συνέβαινε κάτι παρόμοιο στην πολιτεία της, η Νόεμ απάντησε: «Δεν πιστεύω ότι μια τραγική κατάσταση πρέπει να διαιωνίζεται από μια άλλη τραγωδία. Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να βεβαιωθούμε ότι ζούμε πραγματικά μια ζωή που λέει ότι κάθε ζωή είναι πολύτιμη, ειδικά αθώες ζωές που έχουν διαλυθεί, όπως αυτή της 10χρονης».

Η δημοσιογράφος του CNN Dana Bash, δεν σταμάτησε και ρώτησε την πολιτικό αν, κατά τη γνώμη της, το κοριτσάκι θα έπρεπε να γεννήσει το μωρό. «Κάθε ζωή είναι πολύτιμη. Αυτή η τραγωδία είναι φρικτή. Όμως, στη Νότια Ντακότα, ο νόμος σήμερα είναι ότι οι αμβλώσεις είναι παράνομες, με εξαίρεση αν πρέπει να σωθεί η ζωή της μητέρας».

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

Πτήση της easyJet αναχαιτίστηκε από μαχητικά αεροσκάφη – Επιβάτης απειλούσε ότι θα τους ανατινάξει

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Μια πτήση της easyJet προς τη Μινόρκα αναχαιτίστηκε από ισπανικά μαχητικά αεροσκάφη, αφού ένας 18χρονος Βρετανός παραθεριστής φέρεται να απείλησε ότι θα ανατινάξει το αεροσκάφος, σύμφωνα με τη «Daily Mail».

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο έφηβος συνελήφθη κατά την προσγείωσή του στο νησί της Μεσογείου και ειδικοί αξιωματικοί και σκύλοι ανιχνευτές επιβιβάστηκαν στο αεροσκάφος για ελέγχους ασφαλείας.

Ο τουρίστας, ο οποίος πιστεύεται ότι ανήκε σε μια ομάδα φίλων που επιβιβάστηκαν στην πτήση Gatwick, αντιμετωπίζει τώρα πιθανό πρόστιμο ύψους χιλιάδων λιρών μετά τις υποτιθέμενες απειλές.

Ο συναγερμός σήμανε στην πτήση EZY8303 όταν πλησίαζε στην προσγείωση λίγο πριν από τις 17:00 χθες, 3 Ιουνίου, το απόγευμα. «Χθες ο πύργος ελέγχου του αεροδρομίου της Μινόρκα ειδοποιήθηκε για απειλή βόμβας σε αεροπλάνο που κατευθυνόταν από το Λονδίνο προς την πρωτεύουσα του νησιού Μαχόν, το οποίο βρισκόταν ακόμη στον αέρα και πλησίαζε στο αεροδρόμιο. Η απειλή λέγεται ότι είχε σταλεί σε μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Μόλις το αεροπλάνο προσγειώθηκε, μεταφέρθηκε σε μια περιοχή μακριά από τον κεντρικό τερματικό σταθμό και τα άλλα αεροσκάφη», ανέφεραν αξιωματούχοι.

Η Μενόρκα ή αλλιώς Μινόρκα είναι ένα μικρό νησί των Βαλεαρίδων νήσων, όχι τόσο γνωστό όσο η Μαγιόρκα και η Ίμπιζα. Οι λάτρεις, όμως, της φύσης και των όμορφων τοπίων έχουν συμπεριλάβει τη Μινόρκα στη λίστα των πιο αγαπημένων τους προορισμών τα τελευταία χρόνια.

Οι επιβάτες παρέμειναν στην πίστα επί τέσσερις ώρες, ενώ το αεροπλάνο ελεγχόταν. Εκπρόσωπος της easyJet δήλωσε ότι όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν, προσθέτοντας: «Η ασφάλεια και η προστασία των επιβατών και του πληρώματος είναι πάντα η ύψιστη προτεραιότητα της easyJet και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους επιβάτες για την κατανόησή τους».

https://platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή