ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα κυβέρνησης – Ανδρουλάκη: «Εισηγείται δημοσιονομικό εκτροχιασμό» λέει το Μαξίμου – «Αλαζονεία και αμετροέπεια από το κόμμα που μας έβαλε στα μνημόνια» απαντά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Οι εξαγγελίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και η δριμεία επίθεση που εξαπέλυσε στην κυβέρνηση προκάλεσαν την αντίδραση κυβερνητικών πηγών που κατηγόρησαν τον κ. Ανδρουλάκη ότι επανέφερε τα λεφτόδεντρα, και εισηγείται πλήρη δημοσιονομικό εκτροχιασμό.
Παράλληλα κυβερνητικές πηγές κατηγορούν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, με αφορμή τις εξαγγελίες του στη ΔΕΘ για ακοστολόγητες προτάσεις και ανεύθυνες υποσχέσεις.
Υπενθυμίζεται πως από τη δική του πλευρά ο κ. Ανδρουλάκης χαρακτήρισε «μονόδρομο» τις εκλογές προβάλλοντας το ΠΑΣΟΚ ως τη «μόνη εναλλακτική λύση με επεξεργασμένο πρόγραμμα για την επόμενη δεκαετία».
Πιο αναλυτικά στην ομιλία του, στη ΔΕΘ είπε ότι η ΝΔ δημιούργησε την Ελλάδα των μεγάλων κοινωνικών ανισοτήτων και των μεγάλων χαμένων ευκαιριών. Το σχέδιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιλαμβάνει πέντε μεγάλες εθνικές προτεραιότητες, στην κορυφή των οποίων βρίσκεται η αντιμετώπιση του δημογραφικού.
Όπως σχολιάζουν πηγές της κυβέρνησης οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ παραβιάζουν τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς υπερβαίνουν την οροφή δαπανών, κάτι που σημαίνει ότι θα οδηγούσαν σε επιτήρηση, αυξήσεις φόρων και μέτρα λιτότητας.
Παράλληλα, σημειώνουν ότι μόνο το κόστος από την επαναφορά του 13ου μισθού στο Δημόσιο, ύψους 1,35 δισ., αρκεί για να μπει η χώρα σε διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, ενώ όσον αφορά στη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά που πρότεινε εκ νέου το ΠΑΣΟΚ αναφέρουν ότι το κόστος για τα τρόφιμα και συντελεστή 6% από 13%, είναι περίπου 1 δισ. ευρώ.
Ο κ. Ανδρουλάκης από το βήμα της ΔΕΘ επανέφερε τις αποτυχημένες συνταγές του παρελθόντος με «πράσινα λεφτόδεντρα» και «ακάλυπτες» υποσχέσεις. Αντί για εναλλακτικές προτάσεις […] περιέγραψε τον πιο γρήγορο δρόμο για επιστροφή της χώρας στις περιπέτειες του παρελθόντος […] Ο κ. Ανδρουλάκης προσθέτει μέτρα αρκετών δισ. ευρώ και άρα εισηγείται πλήρη δημοσιονομικό εκτροχιασμό, που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγούσε τη χώρα μας σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, υιοθετώντας πρακτικές λαϊκισμού που παραπέμπουν στον «πράσινο ΣΥΡΙΖΑ».
Παράλληλα σχολιάζουν πως «απέναντι στις ανεύθυνες υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση υλοποιεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τη μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, ύψους 1,76 δισ. ευρώ, με μειώσεις φόρων που θα φέρουν αυξήσεις εισοδημάτων σε μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες αλλά και γενναίες ελαφρύνσεις με έμφαση στις οικογένειες, στους νέους, στην ελληνική περιφέρεια και στα ακριτικά μας νησιά».
Τέλος, οι ίδιες κυβερνητικές σημειώνουν πως «ο κ. Ανδρουλάκης ανακάλυψε ότι η Ελλάδα αποκλίνει από την υπόλοιπη Ευρώπη όταν αντιθέτως συγκλίνει σε κατά κεφαλήν ΑΕΠ, εισοδήματα, ιδιωτική κατανάλωση, μείωση της ανεργίας και αύξηση της απασχόλησης. Μίλησε για ανάγκη ψηφιοποίησης του κράτους, προφανώς επειδή δεν χρησιμοποιεί το Gov.gr όπου είναι ψηφιοποιημένες οι υπηρεσίες του Δημοσίου προς όφελος των πολιτών» και προσθέτουν χαρακτηριστικά «Απέναντι στις ισοπεδωτικές και ανεύθυνες λογικές του ΠΑΣΟΚ, οι πολίτες ξέρουν ότι η Ελλάδα προχωρά μπροστά με σοβαρότητα και υπευθυνότητα με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που υλοποιεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την ανάπτυξη και την πρόοδο της χώρας».
«Αμφιβάλουμε κατά πόσο εννοεί ο κ. Ανδρουλάκης όσα λέει για εκλογές, οι οποίες όπως έχει τονίσει επανειλημμένως ο Πρωθυπουργός θα γίνουν το 2027 και τότε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα είναι υποχρεωμένος εκ του νόμου να παρουσιάσει κανονικό και κοστολογημένο πρόγραμμα και όχι τις τωρινές αοριστολογίες με τις ακάλυπτες υποσχέσεις» σημειώνεται.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ19 ώρες ago
Σοκ σκοτώθηκε μητέρα τριών παιδιών στην Νέα Ιωνία
-
ΕΛΛΑΔΑ12 ώρες ago
Μητέρα τριών παιδιών η άτυχη 48χρονη που σκοτώθηκε στη Νέα Ιωνία
-
ΕΛΛΑΔΑ18 ώρες ago
Λένα Σαμαρά: Σε κλίμα οδύνης το 40ήμερο μνημόσυνο
-
ΕΛΛΑΔΑ15 ώρες ago
Συνελήφθη οδηγός λεωφορείου που αποβίβασε ανήλικους σε ακατοίκητη περιοχή
-
ΕΛΛΑΔΑ17 ώρες ago
Νεκρός οδηγός μοτοσικλέτας, εκσφενδονίστηκε 150 μέτρα
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ12 ώρες ago
Μητσοτάκης για Εθνική μπάσκετ: Η επίσημη αγαπημένη επέστρεψε εκεί που ανήκει
-
ΕΛΛΑΔΑ10 ώρες ago
Τα αγριογούρουνα μεγάλωσαν και κόβουν βόλτες ανάμεσα στα σπίτια
-
ΕΛΛΑΔΑ7 ώρες ago
Άνδρας βρέθηκε νεκρός στο κτήμα του