Μετά τη Δανία και τη Νορβηγία, και η Σουηδία από την επόμενη εβδομάδα κάνει το άλμα για επιστροφή στην κανονικότητα, καταργώντας τα περισσότερα περιοριστικά μέτρα κατά του κοροναϊού

Σύμφωνα με αναλυτές, τα ισχυρά συστήματα υγείας και το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού έχουν οδηγήσει σε μείωση των θανάτων από κοροναϊό, οδηγώντας χώρες να χαλαρώνουν τα μέτρα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το άλμα της Ελλάδας στους θανάτους

Συγκεκριμένα, η Σουηδία που έχει τον ίδιο πληθυσμό με την Ελλάδα έχει κάθε μέρα 30-40 θανάτους λόγω Covid, δηλαδή κάτω από τους μισούς από ό,τι έχει η Ελλάδα, η οποία καταγράφει κατά μέσο όρο 100 ημερησίως.

Σημειώνεται ότι η Σουηδία επικρίθηκε έντονα στην αρχή της πανδημίας διότι δεν επέβαλε lockdown. Ο σημερινός συνολικός αριθμός θανάτων στη Σουηδία λόγω Covid είναι 16.200. αντίστοιχα στην Ελλάδα είναι σχεδόν 24.000.

Παρομοίως, Δανία και Νορβηγία που έχουν τον μισό πληθυσμό της Ελλάδας, καταγράφουν κάθε μέρα 20 και 4 θανάτους αντίστοιχα λόγω Covid.

Βέλγιο: Τρίτη δόση δύο εβδομάδες μετά τα τελευταία συμπτώματα

Την ίδια ώρα στο Βέλγιο, όπου αρκετά περιοριστικά μέτρα παραμένουν, αποφασίστηκε να επισπευσθεί η τρίτη δόση ακόμη και για όσους πλήρως εμβολιασμένους νόσησαν.

Έτσι, εάν κάποιος είναι πλήρως εμβολιασμένος και νοσήσει τότε μπορεί να κάνει την τρίτη αναμνηστική δόση δύο εβδομάδες από την ημέρα που έχει εμφανίσει τα τελευταία συμπτώματα.

Πρόκειται για μια νέα προσέγγιση, καθώς πριν η αναμνηστική δόση δινόταν μετά από 3 μήνες από τα τελευταία συμπτώματα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Σκληρό πόκερ μεταξύ ΗΠΑ – Κίνας στη Β. Ελλάδα