ΕΛΛΑΔΑ
Κοροναϊός: Δεν πετάμε τις μάσκες τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι λέει η Παγώνη

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εκτίμησε ότι τα κρούσματα θα συνεχίζουν να αυξάνονται
Δεν πρέπει να πάμε σε παρελάσεις είπε σήμερα Τετάρτη η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη ενώ συνέστησε να μη βγουν οι μάσκες προστασίας έναντι του κοροναϊού, τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι, μέτρο το οποίο όπως είπε η ίδια θα παραταθεί.

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Όπως επίσης τόνισε η ίδια, σταδιακά τα μέτρα κατά του κοροναϊού θα χαλαρώσουν ωστόσο εξήγησε ότι οι μάσκες δεν γίνεται να αφαιρεθούν.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
«Σιγά σιγά θα μειωθούν τα μέτρα αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι τελείωσαν. Όταν λέμε ότι τελείωσαν, πετάμε και την μάσκα. Η μάσκα όμως δεν πετιέται σε κλειστούς χώρους και ΜΜΜ. Θα μείνει τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι».
Υπαρκτός ο κίνδυνος για νέα πανδημικά κύματα
Εξήγησε δε ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να υπάρξουν νέα πανδημικά κύματα αλλά θα μπορούν να ελεγχθούν διότι θα έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί. Πρόσθεσε παράλληλα ότι δεν έχει κανένα νόημα η επέκταση της υποχρεωτικότητας αυτή την στιγμή καθώς θα δημιουργήσει αντιπαραθέσεις.
- Διαβάστε επίσης: Νωρίς για να καταργήσουμε τις μάσκες στα σχολεία – Ποιά είναι η διεθνής τάση σύμφωνα με Τσιόδρα
Αναφερόμενη στο πρωτεϊνικό εμβόλιο της novavax σημείωσε πως είναι ένα σκεύασμα με λιγότερες παρενέργειες αλλά και με χαμηλό κόστος γεγονός που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί ο ΠΟΥ για να οχυρωθούν οι χώρες με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.
Άμεσα στα νοσοκομεία οι ανεμβολίαστοι που θα νοσήσουν
Για τους ανεμβολίαστους και όσους έχουν εμβολιαστεί με δυο μόνο δόσεις τόνισε ότι ανάλογα με τα συμπτώματα που τους παρουσιάζονται σε περίπτωση που νοσήσουν, πρέπει να μεταβούν στο νοσοκομείο άμεσα, χωρίς να υπάρχει αναμονή 5-6 ημερών στο σπίτι.
Τέλος, εν όψει του Πάσχα εξήγησε πως και ανάλογα με την εικόνα που θα παρουσιάσουν οι σκληροί δείκτες , θα είναι δυνατό ο κόσμος να μεταβεί στα χωριά ωστόσο η κα Παγώνη συστήνει διενέργεια rapid test.
Γράψτε το σχόλιό σας


Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Βόλος- Σοκ με τον θάνατο του Χρήστου Μπόκου σε ηλικία μόλις 42 ετών
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 ημέρες ago
Πολυθεματικό πάρκο κατασκευάζεται στη Μυτιλήνη
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 ημέρες ago
Από τις πηγές της Πάρνηθας θα πίνει νερό η Χασιά
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Ξεκινάει το Φεστιβάλ Καντίνας στον Βόλο – Μουσική, χορός και γαστρονομία στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Θλίψη και πάλι στον Βόλο- Πέθανε 40χρονη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Kitchen Lab: Λουκέτο στα μαγαζιά του Άκη Πετρετζίκη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Διασωληνωμένη η Διευθύντρια Μουσείων και Βιβλιοθηκών του Δήμου Βόλου – Έκκληση για αίμα
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ16 ώρες ago
Πέθανε γνωστός 69χρονος επαγγελματίας στον Βόλο