Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σήμερα στις 17.30 θα κάνει ανακοινώσεις για τα μέτρα της πανδημίας στο Υπουργείο Υγείας. Χωρίς παρουσία δημοσιογράφων και με pool της ΕΡΤ.

Εκτακτες ανακοινώσεις για τα μέτρα της πανδημίας θα κάνει στις 17:30 ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Νωρίτερα, συνεδρίαζε η επιτροπή ειδικών η οποία μετά από μια έντονη συζήτηση άναψε το πράσινο φως για άρση των μέτρων στην εστίαση και επιστροφή της μουσικής στα καταστήματα ήταν σχεδόν ομόφωνη, υπάρχουν ακόμα κάποια… αγκάθια.

Η άρση των μέτρων αναμένεται την 1η Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, οι Ειδικοί εισηγήθηκαν τόσο την επιστροφή της μουσικής στην εστίαση, όσο και ελεύθερο ωράριο σε εστίαση και διασκέδαση. Υπενθυμίζεται ότι με τα υπάρχοντα μέτρα η εστίαση κατεβάζει ρολά τα μεσάνυχτα, ενώ απαγορεύεται η μουσική καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη «τριβή» μεταξύ των ειδικών της επιτροπή φαίνεται να εντοπίζεται στην πληρότητα των γηπέδων. Το σενάριο που δείχνει να προκρίνεται είναι η αύξηση της πληρότητας στο 50%, από 10% που είναι σήμερα, ωστόσο υπάρχουν αρκετοί που αντιδρούν κυρίως για την αύξηση των ποσοστών των θεατών στα κλειστά γήπεδα.

Επιπλέον ο υπουργός Υγείας αναμένεται να αναφερθεί και στην παράταση ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης οι ειδικοί εισηγήθηκαν για μικρή παράταση της ισχύος των πιστοποιητικών εμβολιασμού. Πρόκειται για ένα διάστημα μιας εβδομάδας ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όσους δεν μπόρεσαν να κάνουν την ενισχυτική δόση λόγω κακοκαιρίας και βρίσκονται κοντά στη συμπλήρωση του 7ου μήνα από την έκδοση του πιστοποιητικού τους. Μάλιστα, αυτό θα αφορά μόνο τους πολίτες των περιοχών που επλήγησαν από τον χιονιά.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Ξεκινά η παράδοση κατ΄ οίκον των αντιικών χαπιών – Η διαδικασία