ΚΟΣΜΟΣ
Κοροναϊός: Η πρόβλεψη της Μίνας Γκάγκα για το πώς θα γιορτάσουμε το Πάσχα – Τι δείχνουν τα στοιχεία


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα καλεί τον κόσμο να είναι προσεχκτικός αυτές τις μέρες με την πανδημία.
Την Ανατολική Κρήτη επισκέπτεται σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η οποία βρέθηκε νωρίτερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου είχε συνάντηση με τη διοίκηση του Ιδρύματος, παρουσία και της διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένας Μπορμπουδάκη.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ξεναγήθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, στη νέα Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας του νοσοκομείου αλλά και στο τμήμα Αγγειογραφίας, το οποίο θα φιλοξενήσει το τμήμα της επεμβατικής νευροαγγειογραφίας.
Το Πάσχα
Η Μ. Γκάγκα σε δηλώσεις της εξέφρασε την αισιοδοξία σε ό,τι αφορά την πορεία πανδημίας, πως θα μπορέσουμε να κάνουμε κανονικό Πάσχα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «αυτές τις ημέρες πρέπει να προσέχουμε» καθώς όπως προσέθεσε τα κρούσματα είναι αρκετά, οι εισαγωγές φαίνεται να είναι λίγο περισσότερες αυτή την εβδομάδα, δηλαδή δεν καταγράφεται μείωση.
«Αυτό το βλέπουμε σε όλο τον κόσμο και τις ευρωπαϊκές χώρες- και είναι σημαντικό να είμαστε προσεχτικοί. Έχουμε έναν καλό βαθμό ανοσοποίησης όλου του πληθυσμού, διότι ο περισσότερος κόσμος έχει κάνει εμβόλιο και κάποιοι έχουν νοσήσει, άρα οι περισσότεροι είμαστε θωρακισμένοι. Παρόλα αυτά υπάρχουν συνάνθρωποί μας που δεν έχουν εμβολιαστεί, που είναι ευάλωτοι, αλλά και άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί αλλά έχουν μεγαλύτερη ηλικία και προβλήματα, που μπορεί να βρεθούν στο νοσοκομείο ή και να κινδυνεύσουν» προσέθεσε η κυρία Γκάγκα.
Ο εμβολιασμός
Σημείωσε, επίσης, ότι ο εμβολιασμός στην Κρήτη πήγε καλά, προσθέτοντας ότι «αυτό είναι σημαντικό» και λόγω τουρισμού.
Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις προσωπικού, η αν.υπουργός Υγείας επισήμανε ότι στο ΠΑΓΝΗ θα φτάσουν περισσότεροι από 100 νοσηλευτές, ενώ για το νέο νομοσχέδιο που βρίσκεται -όπως είπε- υπό επεξεργασία, στόχος είναι να ενισχύσει τα δημόσια νοσοκομεία.
Τι θα γίνει με τα νοσοκομεία
«Είναι σαφές ότι η βούληση μας είναι να έχουμε ένα δημόσιο σύστημα υγείας όπως το εμπιστεύονται οι πολίτες και όπως το θέλουν όλοι όσοι εργάζονται σε αυτό» είπε η αναπληρώτρια υπουργός που ανέφερε επίσης ότι «αυτό που λέμε είναι να τονώσουμε τα δημόσια νοσοκομεία που να έχουνε μέσα σε αυτά και έναν ιδιωτικό χαρακτήρα. Μπορούμε να τονώσουμε τα νοσοκομεία και να τα κάνουμε πιο εύρωστα» είπε η υπουργός.
Πηγή: ΑΠΕ
Γράψτε το σχόλιό σας



Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΣΜΟΣ
Τέξας: Στο σχολείο της σφαγής ο Μπάιντεν – Έκκληση Χάρις για απαγόρευση πώλησης επιθετικών όπλων


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Λίγες ημέρες μετά από μία από τις πιο φονικές επιθέσεις σε σχολείο στις ΗΠΑ, η πόλη Ουβάλντε του Τέξας θρηνεί τα 21 θύματά της.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για «πολλή βία, πολύ φόβο και πολλή θλίψη» έκανε λόγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν καθώς ετοιμάζεται να επισκεφθεί την περιοχή.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ και η πρώτη κυρία, Τζιλ Μπάιντεν, θα βρεθούν στη μικρή πόλη του νότιου Τέξας σήμερα, Κυριακή, εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών και επικρίσεων για την καθυστερημένη ανταπόκριση της αστυνομίας την ώρα του μακελειού και την παντελή ανυπαρξία μέτρων ασφαλείας στο κτήριο.
Με τη συζήτηση για την ανεξέλεγκτη οπλοκατοχή να έχει «φουντώσει» στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις, ζήτησε το Σάββατο την απαγόρευση τέτοιων στρατιωτικών όπλων επίθεσης για το ευρύ κοινό, ενώ παρευρέθηκε στην κηδεία του τελευταίου θύματος των συνολικά 10 ανθρώπων που σκοτώθηκαν μόλις πριν από δύο εβδομάδες σε μια ρατσιστική επίθεση σε ένα σούπερ μάρκετ στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης.
Αναφερόμενη σε εκείνη και σε άλλες επιθέσεις, η Χάρις είπε ότι είναι ώρα οι Αμερικανοί να πουν «αρκετά πια» στην ένοπλη βία. «Όλοι πρέπει να εναντιωθούν και να συμφωνήσουν ότι αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει στη χώρα μας και ότι πρέπει να βρούμε το κουράγιο να κάνουμε κάτι γι’ αυτό», είπε στους παρευρισκόμενους στην κηδεία.
Η αντιπρόεδρος πρόσθεσε ότι η λύση είναι ξεκάθαρη, και περιλαμβάνει τον έλεγχο του ιστορικού όσων αγοράζουν όπλα αλλά και την απαγόρευση των επιθετικών όπλων.
«Ξέρετε τι είναι ένα όπλο επίθεσης; Σχεδιάστηκε για έναν συγκεκριμένο σκοπό: να σκοτώνει πολλούς ανθρώπους γρήγορα. Ένα όπλο επίθεσης είναι ένα όπλο πολέμου, και δεν έχει καμία θέση, καμία θέση σε μια πολιτισμένη κοινωνία».

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΚΟΣΜΟΣ
Σχοινάς: Έρχεται το τέλος της εξουσίας του Βλαντίμιρ Πούτιν


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
«Το ευρωπαϊκό μοντέλο δέχεται επίθεση. Οι δικτάτορες βλέπουν το ευρωπαϊκό μοντέλο ως απειλή για τους ίδιους» τονίζει ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς σημειώνοντας ότι «δεν έχει να κάνει με πυραύλους ή με την ιδιότητα μέλους στο ΝΑΤΟ. Έχει να κάνει με το ότι οι αξίες μας τους πλησιάζουν όλο και περισσότερο».

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στην Αθήνα και δημοσιεύεται παραμονή της Συνόδου Κορυφής στην μεγαλύτερη εφημερίδα της Ολλανδίας de Volkskrant, ο Μαργαρίτης Σχοινάς, υπογραμμίζει ότι έρχεται το τέλος της εξουσίας του Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Με εκπλήσσει ευχάριστα η ενότητα μεταξύ των 27 κρατών μελών, συμπεριλαμβανομένων των συνήθων υπόπτων. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι είμαστε μάρτυρες του τέλους της εξουσίας του Πούτιν. Ανεξάρτητα από την έκβαση του πολέμου, δεν πρόκειται να επιβιώσει από αυτό, το σύστημα Πούτιν βρίσκεται στο τέλος της ζωής του. Το ερώτημα για εμάς είναι: ποιος έρχεται μετά; Η δημοκρατία στη Ρωσία είναι η εγγύηση ασφάλειας για την Ευρώπη» επισημαίνει. Παράλληλα, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε ότι ο μεγαλύτερος εχθρός της Ευρώπης είναι η στασιμότητα και η αυταρέσκεια.
«Να εργάζομαι ως αρχιτέκτονας, όχι ως πυροσβέστης»
«Εύχομαι οι ευρωπαϊκές ιστορίες επιτυχίας να ήταν αποτέλεσμα προσεκτικού λογικού σχεδιασμού, να εργάζομαι περισσότερο ως αρχιτέκτονας και όχι ως πυροσβέστης. Αλλά η ΕΕ είναι η πυροσβεστική» συμπληρώνει.
«Μετά από πολλά χρόνια, τα αστέρια για την Ευρώπη ευθυγραμμίζονται ακριβώς στο σωστό σημείο. Πρώτον, λόγω της εξωτερικής πίεσης: η Ρωσία, ο πόλεμος, οι εκτοξευόμενες τιμές της ενέργειας, οι γεωπολιτικοί σεισμοί. Δεύτερον, και είναι απαραίτητο συστατικό για κάθε επιτυχημένη ευρωπαϊκή συνταγή: το Βερολίνο και το Παρίσι έχουν ηγέτες έτοιμους να προσφέρουν, με νέα τετραετή πολιτική εντολή. Τρίτον, ο Νότος, εδώ και χρόνια πηγή ευρωπαϊκής αστάθειας, έχει πλέον υπεύθυνους, φιλοευρωπαίους ηγέτες: Ντράγκι, Σάντσες, Κόστα, Μητσοτάκη. Τέταρτον, ελάχιστα παρατηρήθηκε: οι Βρυξέλλες αποκτούν περισσότερους φορείς και λιγότερους ρυθμιστές.
Άνθρωποι που μπορούν να αγοράσουν εμβόλια, να δανειστούν χρήματα, να δημιουργήσουν κέντρα προσφύγων. Δεν θέλω να φανώ υπερβολικά αισιόδοξος, αλλά αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία. Τώρα πρέπει να την αρπάξουμε» προσέθεσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς.
Για τις μεταναστευτικές ροές
Ερωτηθείς σχετικά με τις μεταναστευτικές ροές από την Ουκρανία και αυτές από τη Συρία, ο κ. Σχοινάς υπογράμμισε ότι «στην Ουκρανία έχουμε πόλεμο στην πόρτα μας, η χώρα συνορεύει με τέσσερις χώρες της Ε.Ε. Πέντε εκατομμύρια άνθρωποι ήρθαν με αυτόν τον τρόπο τους τελευταίους μήνες. Πέντε εκατομμύρια. Αυτό είναι τελείως διαφορετικού μεγέθους από ό,τι στη Συρία και το Αφγανιστάν, όπου μια σταδιακά φλεγόμενη χιονοστιβάδα έφερε σταδιακά ανθρώπους κοντά μας. Το πεδίο εφαρμογής είναι διαφορετικό, η αρχή είναι η ίδια: όλοι όσοι φεύγουν από τον πόλεμο είναι ευπρόσδεκτοι εδώ. Το χρώμα του δέρματος και η θρησκεία δεν παίζουν κανένα ρόλο».
Τέλος, σε ερώτηση για το εάν η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είναι η κατάλληλη Πρόεδρος στη δεδομένη στιγμή, ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής απάντησε: «Σίγουρα! Δεν είναι αξιοσημείωτο ότι το 2019 οι αρχηγοί κυβερνήσεων εξέλεξαν μία γιατρό, η οποίος ήταν και υπουργός Άμυνας, ως νέο πρόεδρο της Επιτροπής; Σαν να ήξεραν τι ερχόταν! Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού δεν χρειάστηκε να εξηγηθεί στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πώς λειτουργούν τα εμβόλια και γιατί είναι σημαντική η διεθνής συνεργασία. Το έκανε περίφημα. Και με τη ρωσική εισβολή: ξέρει για τι μιλάει, γνωρίζει τους σωστούς ανθρώπους, έχει πρόσβαση στον Λευκό Οίκο και μια εξαιρετική αίσθηση του πολιτικού timing».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Βόλος: Έφυγε από τη ζωή 30χρονη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Τον δρόμο της φυλακής θα πάρει ένας 54χρονος Σκιαθίτης νταής, για απειλές, ενδοοικογενειακή βλάβη σε ανίκανο άτομο και φθορές
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ23 ώρες ago
Οι Σεξουαλικές πόζες στο Tik tok από την 17χρονη από Αλμυρό που είχε καταγγείλει ασέλγεια από τον πατέρα της
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ19 ώρες ago
Βόλος: Το νέο τετράστερο ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης – Πως θα ονομάζεται και ποιες θα είναι οι παροχές του
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Στο νοσοκομείο 10 άτομα μετά το πάρτι των Μηχανολόγων
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Θλίψη στο Βόλο: Έφυγε ο Χρήστος Δημητρίου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες στη Ν. Ιωνία
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ23 ώρες ago
Η αμύθητη περιουσία και η κληρονόμος του Βαγγέλη Παπαθανασίου