ΕΛΛΑΔΑ
Κοροναϊός – «Μαύρος» Νοέμβρης για την Ελλάδα με σχεδόν 200.000 κρούσματα και 2.159 νεκρούς


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ως ένας από τους δραματικότερους μήνες στον καιρό της πανδημίας κοροναϊού εξελίχθηκε ο Νοέμβριος, με την πανδημία να σαρώνει τη χώρα μας και να δείχνει σε κάθε ευκαιρία τα δόντια της. Τα συνολικά κρούσματα στην Ελλάδα από την αρχή της πανδημίας ανέρχονται στα 938.903, ενώ έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά 18.157 άνθρωποι.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, μόνο τον Νοέμβριο καταγράφηκαν στην Ελλάδα 195.955 κρούσματα, τη στιγμή που 2.159 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους από τον φονικό ιό. Μάλιστα, μέσα στον φετινό Νοέμβριο σημειώθηκαν και οι τρεις μεγαλύτεροι αριθμοί κρουσμάτων από την εμφάνιση του κοροναϊού στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, στις 9 Νοεμβρίου καταγράφηκαν 8.613 κρούσματα, στις 16 του μήνα 8.129, ενώ στις 23 του μήνα, 8.100 μολύνσεις.
Οι αριθμοί αυτοί γίνονται ακόμα πιο τρομακτικοί αν συγκριθούν με αυτούς του προηγούμενου μήνα. Τον Οκτώβριο, η χώρα μας κατέγραψε 86.403 νέα κρούσματα και 1.110 νεκρούς. Μάλιστα, την τελευταία μέρα του Οκτωβρίου οι διασωληνωμένοι ήταν 421, όταν ένα μήνα μετά, δηλαδή την τελευταία μέρα του Νοεμβρίου, έχουν φτάσει στους 664.
Ακόμα πιο τρομακτική είναι η σύγκριση με τον περσινό Νοέμβριο. Συγκεκριμένα, τον Νοέμβριο του 2020 η Ελλάδα είχε 66.126 θανάτους, ενώ μέτρησε 1.781 θανάτους.
Οκτώ περιορισμοί σε 12 μέρες
Τα δραματικά στοιχεία του φετινού Νοέμβρη, σε συνδυασμό με τη μετάλλαξη «Όμικρον», για την οποία ακόμα ξέρουμε πολύ λίγα, έχουν σημάνει συναγερμό στην κυβέρνηση, η οποία προχωράει συνεχώς στη λήψη νέων μέτρων.
Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι σε 12 μόλις μέρες έχουν τεθεί σε εφαρμογή οκτώ περιορισμοί, οι οποίοι έχουν κυρίως στόχο τους ανεμβολίαστους.
Η κυβέρνηση σε όλους τους τόνους επέμεινε τις προηγούμενες ημέρες ότι αποκλείεται η εφαρμογή γενικού ή τοπικού lockdown, τη στιγμή που χώρες της Ευρώπης πριν ακόμα την εμφάνιση της Όμικρον, προχώρησαν σε οριζόντιους περιορισμούς και λήψη αυστηρότερων μέτρων. Έτσι σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέα δέσμη μέτρων καθώς όπως είπε η μετάλλαξη Όμικρον μας καλεί σε επιφυλακή και ο κοροναϊός βρίσκει έδαφος, ιδίως μεταξύ των ανεμβολίαστων.
«Πρέπει, με άλλα λόγια, να κερδίσουμε χρόνο. Εμβολιασμοί, πολλά τεστ, εφαρμογή του πιστοποιητικού εμβολιασμού και μέτρα ατομικής προστασίας. Αυτή είναι η απάντηση και όχι ένα lockdown» σημείωσε ο πρωθυπουργός, επιμένοντας στην ανάγκη εμβολιασμού των πιο ευάλωτων ομάδων.
- Διαβάστε επίσης: Μίνα Γκάγκα – «Είναι τρομακτική η πίεση που υφίσταται το σύστημα»
Υποχρεωτικότητα για τους άνω των 60
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους άνω των 60 ετών, με ποινή προστίμου 100 ευρώ τον μήνα για όσους αρνηθούν να κάνουν το εμβόλιο μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, και τη χορήγηση δύο self test σε όλους την περίοδο των γιορτών προκειμένου να ελεγχθεί η διασπορά. Τα χρήματα των προστίμων θα μπαίνουν όπως είπε σε ένα ειδικό ταμείο για την ενίσχυση του ΕΣΥ.
Τα μέτρα αυτά έρχονται να προστεθούν σε αυτά που εφαρμόζονται από τις 22 Νοεμβρίου και είχαν ανακοινωθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στις 18 Νοεμβρίου. Τα οκτώ συνολικά μέτρα περιορισμού της πανδημίας αφορούν κατά κύριο λόγο τους ανεμβολίαστους, που καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη εάν επιμένουν να μην κάνουν το εμβόλιο. Την ίδια στιγμή, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να εφαρμοστούν και άλλα μέτρα που θα αποκλείουν οριστικά τους ανεμβολίαστους από εστίαση και διασκέδαση ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους, αλλά και από την είσοδό τους σε εμπορικά καταστήματα.
- Διαβάστε επίσης: Οι δύο λόγοι που η κυβέρνηση αποφάσισε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 60 – «Έκρηξη» στα νέα ραντεβού
Τα οκτώ μέτρα
- Υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών
- Διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα σε μη εμβολιασμένους άνω των 60 ετών μετά την 16η Ιανουαρίου (Το πρόστιμο θα επιβάλλεται αυτόματα από την ΑΑΔΕ)
- Δύο δωρεάν self test στις γιορτές για όλους (Το πρώτο θα χορηγείται από τις 6-12 Δεκεμβρίου και το δεύτερο από τις 3-7 Ιανουαρίου)
- Απαγόρευση εισόδου των ανεμβολίαστων σε κλειστές αίθουσες (εστίαση, σινεμά, θέατρα, γυμναστήρια, μουσεία, γήπεδα). Σε χώρους εργασίας, λατρείας λιανεμπορίου, υπηρεσιών, όπως και σε κομμωτήρια οι ανεμβολίαστοι υποχρεούνται σε rapid test όπως και σε ανοιχτούς χώρους εστίασης.
- Η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού παύει επτά μήνες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης
- Κυλιόμενο ωράριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
- Εντατικοποίηση των ελέγχων
- Ενίσχυση του ΕΣΥ, με αξιοποίηση ιδιωτικών ΜΕΘ και επίταξη ιδιωτών γιατρών
«Δεν αρκεί η υποχρεωτικότητα στους άνω των 60 – Να κλείσουν για λίγο τα σχολεία»
Την ίδια στιγμή, παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα δείχνουν να σταθεροποιούνται στις 7.000 και ενώ έχουν έρθει στη ζωή μας τα εμβόλια, δεν είναι λίγοι οι επιστήμονες που δηλώνουν ότι τα μέτρα αυτά δεν αρκούν.
Ενδεικτικά είναι τα όσα είπε ο συντονιστής – διευθυντής Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, ο οποίος αναφερόμενος στα νέα μέτρα αλλά και στην επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 60 ετών, είπε ότι «δεν αρκεί η υποχρεωτικότητα στους άνω των 60», ενώ πρότεινε κι άλλα μέτρα.
«Δραστικά μέτρα χρειάζονται. Μάσκα στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους για εμβολιασμένους και μη. Στα γήπεδα έλεγχος, και όχι συνωστισμός, τα σχολεία να κλείσουν για μικρό διάστημα. Επιπλέον θα πρότεινα την επέκταση της υποχρεωτικότητας, για παράδειγμα στο δημόσιο. Η νέα μετάλλαξη είναι υπερμεταδοτική πρέπει να μας βρει έτοιμους και προετοιμασμένους αλλιώς θα μιλάμε για μία ακόμη ανθρώπινη τραγωδία» εξήγησε.
Για την επέκταση της υποχρεωτικότητας είπε πως «υπάρχει μία διαφορετική ανάγνωση στην εντατική από αυτό που βλέπουν οι επιδημιολόγοι. Είναι ανακούφιση που είδαμε την επέκταση της υποχρεωτικότητας. Είναι συνδρομή στον έλεγχο της πανδημίας. Τα νούμερα είναι υψηλά, περιμένουμε αύξηση των νοσηλειών και των θανάτων».
«Επιπλέον μέτρα χρειάζονται, καθώς τα κρούσματα κινούνται σε υψηλά επίπεδα. Θα σας αναφέρω την μαρτυρία μίας κόρης ασθενούς. Η κοπέλα μου έλεγε: ‘Εγώ γιατρέ θα έδινα όλη μου την περιουσία να γυρνούσα πίσω τον χρόνο και να έπειθα την μητέρα μου να κάνει το εμβόλιο’» συμπλήρωσε.
Γράψτε το σχόλιό σας



Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΕΛΛΑΔΑ
Άγριος ξυλοδαρμός αστυνομικού που έκανε παρατήρηση για παρκάρισμα: «Νταβατζή θα σε βάλουμε»


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση που δέχθηκε ένας αστυνομικός στο Μακροχώρι Ημαθίας βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Το συγκεκριμένο περιστατικό έλαβε χώρα την Κυριακή το απόγευμα, όταν σύμφωνα με τον αδελφό του θύματος που ήταν εκτός υπηρεσίας, δύο οχήματα είχαν παρκάρει παράνομα πάνω σε μία στροφή.
«Είχαν σταθμεύσει δυο αυτοκίνητα πάνω σε μια στροφή παράνομα, σταμάτησε λόγω και της ιδιότητας του να τους ζητήσει να τα βγάλουν γιατί παλιότερα είχε γίνει τροχαίο. Κατέβηκαν αυτοί από τα αυτοκίνητα τους με απειλητικές και επιθετικές διαθέσεις και του φώναζαν. ‘Τι είσαι εσύ; Νταβατζή θα σε βάλουμε πάνω στο κεφάλι μας’ και άλλες αισχρές κουβέντες. Τον έριξαν κάτω και άρχισαν να τον χτυπούν και να τον κλωστούν, σε σημείο να του δημιουργήσουν κάταγμα, του έσπασαν τη μύτη. Διάσειση βαριάς μορφής, όταν τον είδα δεν μπορούσε να πάρει ανάσα. Είχε πάθει διάσειση ο αδερφός μου και αν δεν έκανε εμετό θα πέθαινε στα χέρια μου. Σε δυο – τρία λεπτά θα τον χάναμε» είπε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, οι δράστες είναι γνωστοί στις αρχές: «Έτρεξε ο κόσμος να βοηθήσει αλλά αυτοί κλωτσούσαν όποιον πήγαινε και φοβήθηκαν, ήταν κάποιες γυναίκες εκεί. Ήταν Κυριακή απόγευμα στις 6:00, φώναξε μια γυναίκα ‘έρχεται η αστυνομία’ και έτσι οι δυο μπήκαν στα αυτοκίνητα και οι άλλοι δυο συνέχισαν – είδαν ότι έρχεται ασθενοφόρο – να τον χτυπούν μέχρι που φώναξε η κοπέλα ‘έρχεται η αστυνομία’ και τράπηκαν σε φυγή γιατί όντως έρχονταν η αστυνομία.
Αυτοί οι παραβατικοί που δεν ενδιαφέρονται για το κοινό καλό, σε συμμορίες δημιουργούν προβλήματα σε όλες τις περιοχές όπου και να πάνε. Στο Μακροχώρι επικρατεί το αδιαχώρητο, δεν είναι δυνατόν μα μην σέβονται τον οποιονδήποτε, ακόμη και έναν αστυνομικό που ήταν ο αδερφός μου. Κάνουν ότι θέλουν οι Ρομα, υπάρχει κράτος να μας προστατέψει;».
Δείτε το βίντεο
https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΕΛΛΑΔΑ
Ρόδος: Επείγουσα προανάκριση για «δράκο» του Instagram – Πώς παγίδεψε 8χρονο κοριτσάκι


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σοκάρει νέα υπόθεση παιδικής πορνογραφίας με θύμα ένα 8χρονο κοριτσάκι στο τάμπλετ του οποίου βρέθηκαν γυμνές φωτογραφίες που είχε αποστείλει σε άγνωστο πρόσωπο σε λογαριασμό στο Instagram!

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Όπως αναφέρει η εφημερίδα dimokratiki.gr, οι γονείς του παιδιού έντρομοι έχουν προβεί ήδη σε καταγγελία ενώπιον των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες έχει κινηθεί η διαδικασία εντοπισμού του ηλεκτρονικού ίχνους του παιδόφιλου που παγίδεψε το ανυποψίαστο κοριτσάκι.
Οι αστυνομικοί έχουν ήδη αντίγραφα των συνομιλιών του παιδιού και των μηνυμάτων του ενώ ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί η ηλικία και η εθνικότητα του δράστη. Οι γονείς αναμένεται μάλιστα στις προσεχείς ημέρες να υποβάλουν δια του συνηγόρου τους κ. Γιώργου Κυπραίου δήλωση προς υποστήριξη της κατηγορίας.
Οι πρόσφατες αποκαλύψεις για παιδόφιλο
Σημειώνεται ότι από ανάλογη έρευνα είχε αποκαλυφθεί πρόσφατα το αρρωστημένο σχέδιο ενός 29χρονου παιδόφιλου που δρούσε μέσω του Instagram. Το κόλπο που έστησε ο 29χρονος παιδόφιλος ήταν απλό: Δύο προφίλ στο Instagram με το γυναικείο όνομα «Iliana» και την ιδιότητα «μάνατζερ μοντέλων», μια αμοιβή 300 ευρώ σε όποιο κοριτσάκι τσιμπήσει το δόλωμα και στη συνέχεια ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων, μέχρι το ανήλικο θύμα να υποκύψει και να στείλει βίντεο και φωτογραφίες για το υποτιθέμενο casting.
Από τον Ιούνιο που η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τον είχε «λοκάρει» οι αξιωματικοί εντόπισαν δύο ανήλικα παιδιά ηλικίας μόλις 11,5 ετών να έχουν ενδώσει (οι γονείς τους έκαναν καταγγελίες και ξεκίνησε η έρευνα), όμως το πιο ανησυχητικό ήταν ότι το πρώτο κοριτσάκι δεχόταν αφόρητες πιέσεις και βρισκόταν ένα στάδιο πριν δεχτεί να τον συναντήσει από κοντά. Ο «δράκος του Instagram» προδόθηκε από το παρελθόν του.
Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν από τα αρχεία ότι ήταν παλιός τους γνώριμος αφού το 2017 είχε συλληφθεί και πάλι στη Λαμία για το ίδιο φρικτό αδίκημα.
Τα παιδάκια που βίωσαν την περιπέτεια με τον 29χρονο παιδόφιλο δεν κλήθηκαν να δώσουν καταθέσεις για να μην τραυματιστούν περαιτέρω από αυτή την επώδυνη διαδικασία, μίλησαν όμως οι γονείς τους.
Είπαν με λεπτομέρειες όσα έζησαν αυτούς τους μήνες βλέποντας την αλλαγή στη συμπεριφορά των παιδιών τους, χωρίς όμως να μπορούν να καταλάβουν τι ήταν αυτό που τα προβλημάτιζε και σιγά-σιγά τα μεταμόρφωνε σε διαδικτυακά υποχείρια της μάνατζερ «Iliana».
Μέχρι που έψαξαν στα προφίλ τους στο Instagram και κατάλαβαν τι ακριβώς παιζόταν. Οσο για τον ίδιο, με βλέμμα παγωμένο παραδέχτηκε τις αισχρές του πράξεις, είπε ότι μεταμορφώθηκε σε «Iliana» για να προσεγγίσει πιο εύκολα τα κοριτσάκια στα οποία είπε χαρακτηριστικά ότι «έχει ροπή» και στη συνέχεια ζήτησε να εξεταστεί από ψυχίατρο για να τον βοηθήσει, όπως είπε, να ξεπεράσει αυτό το αρρωστημένο πάθος.
https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Βόλος: Έφυγε από τη ζωή 30χρονη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Τον δρόμο της φυλακής θα πάρει ένας 54χρονος Σκιαθίτης νταής, για απειλές, ενδοοικογενειακή βλάβη σε ανίκανο άτομο και φθορές
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ13 ώρες ago
Οι Σεξουαλικές πόζες στο Tik tok από την 17χρονη από Αλμυρό που είχε καταγγείλει ασέλγεια από τον πατέρα της
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ9 ώρες ago
Βόλος: Το νέο τετράστερο ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης – Πως θα ονομάζεται και ποιες θα είναι οι παροχές του
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Στο νοσοκομείο 10 άτομα μετά το πάρτι των Μηχανολόγων
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Θλίψη στο Βόλο: Έφυγε ο Χρήστος Δημητρίου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες στη Ν. Ιωνία
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Πέθανε 50χρονος