ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Κορωνοϊός – Νέα ψυχρολουσία με 7.000 κρούσματα σήμερα – Στο “βαθύ κόκκινο” μπαίνει η Λάρισα


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σε βαθύ κόκκινο μπαίνουν ακόμη τέσσερις περιφέρειες, με το σύνολο να φτάνει τις 17 περιφέρειες στον επιδημιολογικό χάρτη της Ελλάδας.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Την ίδια ώρα το μαύρο ρεκόρ στα κρούσματα κοροναϊού φαίνεται πως δεν σταματά, με τις μολύνσεις να αναμένεται σήμερα να αγγίξουν τις 7.000.
Υπενθυμίζεται ότι χθες είχαμε 6.150 κρούσματα κορονοϊού και 6.700 είχαμε την Τρίτη 02/11.
Σχετικά με τις περιοχές που μπαίνουν στο κόκκινο, πρόκειται για τη Δυτική Αττική, την Κοζάνη, τη Φθιώτιδα και τη Ροδόπη, οι οποίες μέχρι πρόσφατα ήταν στο πορτοκαλί (επίπεδο 3).
Την ίδια στιγμή, αυτή την εβδομάδα αναμένεται για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες, να εμφανιστούν περιοχές σε βαθύ κόκκινο που εντάσσονται στο επίπεδο 5.
Στο βαθύ κόκκινο (επίπεδο 5) αναμένεται να βρεθούν:
1. Θεσσαλονίκη
2. Αρκαδία
3. Αγιο Ορος
4. Αχαΐα
5. Λάρισα
6. Μαγνησία
7. Κιλκίς
8. Ημαθία
9. Πιερία
10. Εβρος
11. Πέλλα
12. Ξάνθη
13. Δράμα
14. Μεσσηνία
15. Σέρρες
16. Τρίκαλα
17. Καβάλα
Από το κίτρινο περνάνε στο πορτοκαλί το Ρέθυμνο, η Ηλεία και η Λακωνία. Επίπεδο ανεβαίνει και η Αρτα, η οποία από το πράσινο πηγαίνει στο κίτρινο (επίπεδο 2).
Πηγή: in.gr

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Άδεια πόλη η Λάρισα το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
“Έρημη” πόλη θυμίζει η Λάρισα το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου, καθώς οι κεντρικοί πεζόδρομοι της πόλης είναι άδειοι, με ελάχιστο κόσμο να κυκλοφορεί σ’ αυτούς.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Βέβαια, τα μαγαζιά της πόλης που είναι ανοιχτά απόψε έχουνε κάμποσους πελάτες, ωστόσο φαίνεται πως οι περισσότεροι Λαρισαίοι εξόρμησαν σε προορισμούς της αρεσκείας τους εκμεταλλευόμενοι το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου.
Δείτε το φωτορεπορτάζ του onlarissa.gr από το κέντρο της Λάρισας το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου:

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Δήμο Τεμπών (φώτο)


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Με τη δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε στα χωριά του Δήμου Τεμπών η εορτή της Κοιμήσεως και η εις τους Ουρανούς Μετάσταση της Υπεραγίας Θεοτόκου. Πλήθος πιστών προσήλθαν ευλαβικά στους πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς του Δήμου Τεμπών για να τιμήσουν το πρόσωπο της Μητέρας του Θεού και να συμψάλουν τους θαυμάσιους εκκλησιαστικούς ύμνους της εορτής.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 14 Αυγούστου, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας λειτουργούντος του ιερέως της ενορίας π. Δωροθέου και εψάλησαν από γυναικεία χορωδία τα Εγκώμια της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Ραψάνη, ενώ νεαρά κορίτσια έραναν τον Επιτάφιο της Υπεραγίας Θεοτόκου με ροδοπέταλα.
Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπής λιτάνευση του Επιταφίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, στους δρόμους του χωριού συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου.
Στην ομιλία του ο π. Δωρόθεος αναφέρθηκε στη μεγάλη αυτή Θεομητορική εορτή για την Ορθοδοξία και την πατρίδα μας, παροτρύνοντας τον πιστό λαό να καταφεύγει μέσω της προσευχής στην προστασίας της Μητέρας του Θεού, η Οποία αποτελεί την μεσίτρια που ενώνει τη γη με τον ουρανό και προσφέρει τη χαρά και την ελπίδα.
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Δευτέρα 15 Αυγούστου, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Κρανέα του Δήμου Τεμπών ο ιερέας π. Δημήτριος λειτούργησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας.
Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις συμμετείχε ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δημήτριος Μαιμάρης, ο Αντιδήμαρχος κ. Αθανάσιος Βλάχος, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠΤ και δημοτικός σύμβουλος κ. Γεώργιος Νικολάου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Ζαρδούκας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ραψάνης κ. Δημήτριος Ζήλος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κρανιάς κ. Ιωάννης Μήτσιου, πρόεδροι συλλόγων και φορέων και αρκετοί πιστοί και επισκέπτες.
Ο δήμαρχος κ. Μανώλης, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με τους εκατοντάδες πολίτες που συμμετείχαν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις και να ακούσει τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους για επίκαιρα τοπικά ζητήματα.
Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Το άγαλμα που άφησε άφωνες τις υπηρεσίες του Δήμου στα Παλαιά Βόλου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Σοβαρό τροχαίο στο τρούλο στην Σκιαθο με τραυματισμό
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Αυτός είναι ο 34χρονος που απείλησε την 26χρονη σύντροφό του με κατσαβίδι στο Βόλο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Σε υπόθεση θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της αρπαγής ενός βρέφους- Στον Βόλο αναζητούν οι αρχές τον πατέρα του
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Απίστευτο περιστατικό σε ιερό ναό της Νέας Ιωνίας- Ιερέας απαγόρευσε ζευγάρι να μπει στο ναό επειδή …φορούσαν μάσκες
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Βόλος- Μπήκε σε κατάστημα εστίασης για πότο.. και αφού ήπιε.. έβρισε και χτύπησε δύο γυναίκες υπαλλήλους γιατί δεν ήθελε να πληρώσει
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
25χρονος από τη Λάρισα έβγαλε εφαρμογή στο κινητό που διώχνει τα κουνούπια με όνομα «Ksou Ksou»
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Διάλυση υπηρεσιών στο Δήμο Σκιαθου καταγγέλει ο Ν Γιαμαρελος