«Ο Πολάκης και διάφοροι άλλοι τα καταλαβαίνουν αυτά με τον δικό τους τρόπο. Αναφέρονται σε πραγματικές ανάγκες αλλά προτείνουν λάθος μέτρα» είπε ο Στέλιος Κούλογλου

Αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν οι δηλώσεις του Παύλου Πολάκη υπέρ της κρατικοποίησης μιας ιδιωτικής τράπεζας από τις τέσσερις μεγάλες καθώς και πρώην ΔΕΚΟ όπως η ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ που έγιναν σε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «διαφάνεια, διαφθορά, δικαιοσύνη».

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο Στέλιος Κούλογλου χαρακτήρισε μη σοβαρές τις προτάσεις Πολάκη καθώς όπως είπε για να υλοποιηθούν θα πρέπει να βγει η χώρα από την ΕΕ.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Radio North 98  τόνισε ότι «δεν περνάει η κρατικοποίηση αυτή τη στιγμή ιδιωτικής τράπεζας στην Ελλάδα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε.

«Δηλαδή θα πρέπει να φύγεις και από την Ευρωπαϊκή Ένωση! Επομένως δεν είναι σοβαρές προτάσεις αυτές και το ίδιο ισχύει και με τη Δικαιοσύνη». Ο κ. Κούλογλου, σχολιάζοντας την ουσία του περιεχομένου των απόψεων Πολάκη, υπογράμμισε πως ναι μεν υπάρχουν περιθώρια μεταρρυθμίσεων σε διάφορους τομείς, αλλά «μην ανησυχείτε με όσα ακούτε διότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σχεδιάζει να επιβάλλει τη δικτατορία του προλεταριάτου».

Και εξήγησε: «Ασφαλώς πιστεύουμε ότι χρειάζεται -και το έχουν κάνει άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με αφορμή και το Ταμείο Ανάκαμψης- να δημιουργηθεί και μια δημόσια τράπεζα. Στην Πορτογαλία το έκαναν. Επίσης, ναι, πιστεύουμε ότι πρέπει η ελληνική Δικαιοσύνη να μεταρρυθμιστεί ριζικά. Τώρα, ο Πολάκης και διάφοροι άλλοι τα καταλαβαίνουν αυτά με τον δικό τους τρόπο. Αναφέρονται σε πραγματικές ανάγκες αλλά προτείνουν λάθος μέτρα.

»Ξέρετε το βλέπουμε και τώρα με τα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη και με τη δολοφονία του Άλκη, η δικαιοσύνη, δυστυχώς, αφήνει χωρίς τιμωρία δράστες και άλλα πράγματα πολλά, τα οποία να μην σας τα απαριθμήσω. Η δίκη παραδείγματος χάρη του κ. Σαββίδη για παράδειγμα έχει αναβληθεί οχτώ φορές. Ε, δεν γίνεται τώρα. Σε καμία άλλη χώρα δεν υπάρχει αυτό. Στην πραγματικότητα πρόκειται περί ανομίας, δηλαδή κάνει ο καθένας ό,τι θέλει. Αυτά τα πράγματα δεν πρέπει κάποια στιγμή να αλλάξουν; Τώρα πώς θα αλλάξουν είναι ένα θέμα. Γι αυτό το θέμα θα έπρεπε κανονικά να υπήρχε ένα συγκροτημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και κατά τη γνώμη μου το πρόβλημα δεν είναι ο Πολάκης. Είναι ότι δεν έχουν γίνει επαρκείς επεξεργασίες για πραγματικές μεταρρυθμίσεις, που χρειάζεται η χώρα».

Ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, εξέφρασε την άποψη πως ένας από τους λόγους που ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να εισπράξει δημοσκοπικά την όποια φθορά της κυβέρνησης, είναι πως δεν έχει πραγματοποιήσει ακόμα και σήμερα ολοκληρωμένη αυτοκριτική για την κυβερνητική του θητεία:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σαφώς διευκρινίσει τι καλά έκανε την προηγούμενη φορά, τι δεν έκανε καλά γιατί δημιουργήθηκε το αντισύριζα μέτωπο, τι αυτοκριτική πρέπει να κάνει και πώς θα κυβερνήσει στο μέλλον και με ποιους ανθρώπους. Και από τη στιγμή που δεν έχει διευκρινίσει αυτά τα πράγματα, γι αυτό βλέπετε με μια τόσο ανίκανη κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να πάρει τα πάνω του. Αυτά τα πράγματα έπρεπε να γίνουν το πρώτο εξάμηνο!»

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Κοροναϊός: Η Αφρική παραμένει ανεμβολίαστη, βλέπει όμως «φως στο τούνελ»