Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: «Μοιρασμένοι» οι ρόλοι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Ο λαός πρέπει να κάνει δυνατό το ΚΚΕ

Published

on

«Και στην Κατερίνη, στην Πιερία, όπως σε όλη τη χώρα, οι εργάτες και οι εργάτριες, οι βιοπαλαιστές αγρότες και επαγγελματίες, οι νέοι και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, μπορούν να αχρηστεύσουν τις παγίδες που στήνουν ξανά τα κόμματα του κατεστημένου, σύσσωμα τα αστικά επιτελεία, και να φτάσουν στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι» τόνισε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του το βράδυ της Παρασκευής, στην Κατερίνη.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Είπε ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ «με μοιρασμένους ρόλους» επιχειρούν να διαμορφώσουν «συνθήκες εκφυλισμού και αποπροσανατολισμού στην πολιτική αντιπαράθεση για να κρύψουν τη συμφωνία τους στα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα για το λαό».

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πρόσθεσε ότι «τέσσερα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, συνέπρατταν με τη ΝΔ, στα κρίσιμα για τη ζωή του λαού ζητήματα και τώρα προεκλογικά ζώστηκαν τα φυσεκλίκια» με τον ΣΥΡΙΖΑ να «εξαγγέλλει την αποχή του από τις ψηφοφορίες στη βουλή λίγο πριν τις εκλογές, ενώ στην τετραετία έχει ψηφίσει τα μισά νομοσχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

«Γι’ αυτό οι εργαζόμενοι, οι άνθρωποι του μόχθου, πρέπει να απορρίψουν τους εκβιασμούς, να κάψουν τα αντιλαϊκά σενάρια!» υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Παράλληλα, τόνισε προς τους πολίτες ότι «στο πραγματικό δίλημμα των εκλογών εάν πρέπει να δυναμώσουν τα κόμματα που θα σχηματίσουν την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση ή αν πρέπει να γίνει πιο δυνατός ο λαός και το κίνημά του, να απαντήσουν: Δυνατός ο λαός, δυνατό το ΚΚΕ!».

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η κρίση ΗΠΑ – Κίνας

Αναφερόμενος στην «κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Ρωσία στην Ουκρανία, με κίνδυνο να συμπαρασύρει επικίνδυνα και τι δική μας χώρα», στην σύγκρουση ΗΠΑ-Κίνας «για την παγκόσμια πρωτοκαθεδρία» και στον κίνδυνο μιας νέας ευρωπαϊκής καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, «η οποία -παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις- δεν πρόκειται να αφήσει ανεπηρέαστη και την ελληνική οικονομία», σημείωσε ότι είναι αποδείξεις πως «το σύστημα της εκμετάλλευσης, περνάει κι αυτό τα ζόρια του, που τελικά τα πληρώνουν οι λαοί».

«Ζόρια για το σύστημα σημαίνει και νέες δυνατότητες για το λαό και το κίνημά του» επισήμανε, στη συνέχεια, προσθέτοντας «αυτοί που έχουν την εξουσία, ανησυχούν μη τυχόν ξεσπάσουν κοινωνικές εκρήξεις, φοβούνται την άνοδο της ταξικής πάλης και επιδιώκουν «σταθερές» -όπως τις λένε- κυβερνήσεις που θα τις έχουν του χεριού τους».

«Εκεί που το σύστημα νιώθει φόβο κι ανησυχία, οι λαοί πρέπει να δουν την δική τους ελπίδα και προοπτική. Κι αυτή την ελπίδα, αυτή την προοπτική, φωτίζει στη χώρα μας, με την πάλη του, το ΚΚΕ» τόνισε.

Η «κυβέρνηση σταθερότητας»

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι στο «στόχο μιας κυβερνητικής σταθερότητας »για τους πάνω», συναντιούνται ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ», όμως «αυτή η δική τους σταθερότητα, σημαίνει μεγαλύτερη αστάθεια και ανασφάλεια για το λαό».

Όπως εξήγησε όλες αυτές οι κυβερνήσεις «αυτοδύναμες ή συνεργασίας κινούνται στις ίδιες ράγες του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, των δεσμεύσεων της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, κι αυτός ο δρόμος, όπως έχει αποδειχτεί, είναι μόνιμα φαρδύς – πλατύς μόνο για τα κέρδη και τα προνόμια του κεφαλαίου, αλλά είναι πολύ στενός, ασφυκτικός, για τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων».

Σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης «η -όπου να ‘ναι- ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας της ελληνικής οικονομίας», για τα οποία κομπάζει η ΝΔ και ο Μητσοτάκης, είναι το αποτέλεσμα της συνέχισης, διατήρησης και κλιμάκωσης της επίθεσης σε όλα τα δικαιώματα των εργαζόμενων».

Είπε ότι οι «καθηλωμένοι μισθοί πείνας σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να βελτιωθούν με τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού που προεκλογικά εξήγγειλε ο Μητσοτάκης, γιατί εκτός των άλλων, αυτή τη μικρή αύξηση την έχει ήδη φάει η μαρμάγκα της ακρίβειας».

Πρόσθεσε, ακόμα, ότι «οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης και οι επενδύσεις, είναι το αποτέλεσμα της προκλητικής στήριξης του κεφαλαίου με νέα κίνητρα και προνόμια, όπως η μείωση της φορολογίας του και των ασφαλιστικών εισφορών που τα φορτώνεται ο λαός».

Νέα βάρη στην πλάτη του λαού

Ανέφερε ότι οι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης συνοδεύονται από νέα βάρη και προαπαιτούμενα στις πλάτες του λαού. «Πέρα από το ότι η ΕΚΤ αύξησε τα επιτόκια με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να πληρώνουν μέχρι και 33% αύξηση στους τόκους των δανείων τους, με κίνδυνο να απογειωθούν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας» συμπλήρωσε.

Σημείωσε, επικαλούμενος συγκεκριμένα παραδείγματα, ότι και στην Πιερία από την καπιταλιστική ανάπτυξη «η οποία, ούτε για όλους μπορεί να είναι, ούτε δίκαιη» χάνουν οι εργαζόμενοι, οι βιοπαλαιστές αγρότες, τα λαϊκά στρώματα και τόνισε:

«Όσο η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και από κοντά το ΠΑΣΟΚ, θα μαλώνουν για το ποιός θα εγγυηθεί καλύτερα τους ρυθμούς ανάπτυξης, ποιοι κλάδοι της οικονομίας πρέπει να στηριχτούν, πώς πρέπει να μοιραστούν τα πακέτα του Ταμείου Ανάκαμψης, το ΚΚΕ θα αποκαλύπτει τον ταξικό, βαθιά άδικο χαρακτήρα αυτής τους της ανάπτυξης».

Είπε ότι το ΚΚΕ «θα μπαίνει μπροστά για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, για σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα, για να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι, όπως ο νόμος Χατζηδάκη και άλλοι, θα αποκαλύπτει τις πραγματικές αιτίες της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας, θα μπαίνει μπροστά στον αγώνα για να καταργηθούν οι αντιλαϊκοί φόροι και τα χαράτσια, για προσλήψεις γιατρών, για εξοπλισμό σε υποδομές, για να πάψει η υγεία του λαού και το φάρμακο, να είναι εμπορεύματα και να υπάρχουν τόσο μεγάλες ελλείψεις».

«Απέραντο αμερικανοΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο η χώρα»

Ο Δ. Κουτσούμπας μίλησε για την ανασφάλεια που προξενεί στο λαό η μετατροπή της χώρας σε «απέραντο αμερικανοΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο» και για την κλιμάκωση της «ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης ΝΑΤΟ και Ρωσίας στην Ουκρανία», σημειώνοντας ότι «κλιμάκωση με απρόβλεπτες και ανυπολόγιστες συνέπειες είναι και η επικείμενη αποστολή γερμανικών και αμερικανικών αρμάτων μάχης.».

«Σε αυτές τις συνθήκες, η προοπτική από τη σκοπιά των συμφερόντων του λαού, δεν είναι η μεγαλύτερη εμπλοκή που εγκυμονεί μεγαλύτερους κινδύνους, αλλά μόνον η απεμπλοκή από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Και γι’ αυτό βέβαια μιλάει καθαρά μόνο το ΚΚΕ που σταθερά αποκαλύπτει τι σημαίνει για το λαό και το μέλλον του η υλοποίηση των σχεδιασμών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που για λογαριασμό της γεωπολιτικής αναβάθμισης της αστικής τάξης αναλαμβάνει να τρέξει η εκάστοτε κυβέρνηση» υπογράμμισε.

Είπε ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κοροϊδεύουν όταν ισχυρίζονται ότι «η επιλογή αυτή αποτελεί δήθεν ασπίδα προστασίας απέναντι στην επιθετικότητα της Τουρκίας».

Ο Δ. Κουτσούμπας ότι ταυτόχρονα με την εμπλοκή της χώρας στα ΝΑΤΟϊκά σχέδια, «τρέχουν οι διεργασίες σε Ανατολική Μεσόγειο και τα ελληνοτουρκικά, με την Τουρκία να θέτει επίμονα τις απαράδεκτες αξιώσεις για αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών του Αιγαίου και μιλά για «Γαλάζια Πατρίδα»…».

«Το τι επικίνδυνοι δρόμοι ανοίγονται, κυρίως για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, από τα παζάρια που είναι σε εξέλιξη, φαίνεται και από τις πρόσφατες δηλώσεις του Μητσοτάκη, ο οποίος χαρακτήρισε τα νησιά του Αιγαίου «ΝΑΤΟϊκά νησιά»! Είναι μια άλλη διατύπωση, αυτού που είχε πει -χωρίς να μιλήσει διπλωματικά- ο Τσίπρας, ότι στη θάλασσα του Αιγαίου δεν υπάρχουν σύνορα…» σημείωσε.

Η αντιλαϊκή πορεία των κυβερνήσεων

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα, είπε ότι «η κάθε κυβέρνηση, παίρνει τη σκυτάλη από την προηγούμενη και συνεχίζει την αντιλαϊκή πορεία από κει που την άφησε η προηγούμενη».

«Τώρα, λοιπόν, είναι η ώρα να πουν όλοι: «Φτάνει ως εδώ! Δεν θα χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος». Κι αυτό το «φτάνει ως εδώ», σήμερα μεταφράζεται μόνο με συμπόρευση με το ΚΚΕ σε όλες τις μάχες που έχουμε μπροστά μας. Και στις εκλογές γράφεται μόνο με ΚΚΕ δυνατό!» τόνισε, καταλήγοντας στην ομιλία του ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του κόμματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
ΚΟΣΜΟΣ3 λεπτά ago

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία κρατά «πυρηνικό όμηρο» τη Λευκορωσία, εκτιμά το Κίεβο

LIFESTYLE9 λεπτά ago

Οι φωτογραφίες της από το κέντρο της Αθήνας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ12 λεπτά ago

«Εκτός σύμβασης»: Οι λέξεις της Γιώτας Τεμπρίδου ζωντανεύουν στη σκηνή του θεάτρου Άβατον

ΠΟΛΙΤΙΚΗ15 λεπτά ago

Μητσοτάκης: Οι πολίτες περιμένουν λύσεις και έργα, όχι τοξικότητα και ανούσιους καυγάδες

ΕΛΛΑΔΑ18 λεπτά ago

Αργίες 2023: Αντίστροφη μέτρηση για το Πάσχα – Πότε πέφτει και πότε κλείνουν τα σχολεία

ΜΠΑΣΚΕΤ21 λεπτά ago

Στούπα: «Να κάνουμε το καλύτερο για να βοηθήσουμε την ομάδα»

OIKONOMIA24 λεπτά ago

Συντάξεις: Οι πληρωμές Απριλίου – Αναλυτικά οι ημερομηνίες

ΚΟΣΜΟΣ27 λεπτά ago

Κοροναϊός: Πώς άλλαξε τη ζωή στις πόλεις – Τι παρέμεινε αμετάβλητο

LIFESTYLE33 λεπτά ago

Eurovision 2023 – Victor Vernicos: «Το τραγούδι είναι για μια πολύ αληθινή εμπειρία που βίωσα»

ΕΛΛΑΔΑ39 λεπτά ago

Πυροβολισμός στο Λαγονήσι: «Μη μας πυροβολείτε, είμαστε παιδιά» – Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη, τι εξετάζουν οι Αρχές

OIKONOMIA6 ημέρες ago

Τρόφιμα με αλεύρι από γρύλο, αλευροσκουλήκι και ακρίδα με την «βούλα» της ΕΕ

ΕΛΛΑΔΑ22 ώρες ago

Μάκης Καψάλης: Στο νοσοκομείο ο τραγουδιστής – Υπέστη έμφραγμα

ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα ago

Οδηγός αυτοκινήτου πέρασε με κόκκινο και σκότωσε πατέρα τριών παιδιών στο Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Πέθανε ο 69χρονος επιχειρηματίας Στάθης Μόκας από Βόλο

ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες ago

Αμβρόσιος: Νέο παραλήρημα μετά τις εμετικές δηλώσεις για τα Τέμπη – Ποιον ηθοποιό αποκαλεί «διαβολόπαιδο»

LIFESTYLE6 ημέρες ago

Ελισάβετ Μουτάφη: Το περιστατικό που έζησε σε εκκλησία στην Αχαρνών

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

ΣΚΙΑΘΟΣ-ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΩΤΑ ΜΑΝΤΑΛΑΡΑ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ1 ημέρα ago

Αραχωβα -Το Λαογραφικο Μουσειο Ανακοινωνει Την Εναρξη Των Εργασιων Ψηφιοποιησης Του Ιστορικου Αρχειου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ3 ημέρες ago

Τα ιδιαίτερα γλυπτά του Ν. Μάνεση στα Λευκά Όρη – Ξυλογλυπτική στα… 1.200 μέτρα

ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες ago

Τέμπη: «Δεν ήταν ποτέ σε κώμα» λέει ο πατέρας της 25χρονης Ανυσίας

Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή