Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα διαθέσει το ποσό των 2.062.748 € στο Δήμο Κοζάνης για να φροντίσει την στέγαση των ατόμων με νοητική υστέρηση και άλλες αναπηρίες καθώς και Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών ΑΜΕΑ. Ο Δήμος Κοζάνης με αυτά τα χρήματα οφείλει πλέον να δημιουργήσει τις καλύτερες των συνθηκών για τους ανθρώπους αυτούς.

Να αξιοποιήσει με τον ιδανικό τρόπο τα 2 εκατομμύρια της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας προς όφελος των ατόμων με νοητική υστέρηση και των παιδιών ΑΜΕΑ έχει πλέον υποχρέωση ο Δήμος Κοζάνης και μάλιστα το ταχύτερο δυνατό. Η Περιφέρεια από την άλλη οφείλει να επιβλέπει την εξέλιξη της χρηματοδότησης καθώς οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού χρειάζονται άμεσα καλές συνθήκες διαβίωσης. Άλλωστε τα χρήματα είναι πάρα πολλά και οτιδήποτε λιγότερο από το καλύτερο θα είναι αποτυχία.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τις Εντάξεις λοιπόν τριών (3) Πράξεων στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε διάκρισης», συνολικού προϋπολογισμού 2.411.726,37€, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης, κ. Γιώργος Κασαπίδης, σήμερα Τρίτη 8 Μαρτίου 2022.

Αναλυτικότερα, αφορά στις εντάξεις των παρακάτω Πράξεων:

  • «Κτιριακές εγκαταστάσεις Δομών στήριξης ατόμων με νοητική υστέρηση και πολλαπλές αναπηρίες στη Ζ.Ε.Π. του Δήμου Κοζάνης».

Δικαιούχος της Πράξης είναι ο Δήμος Κοζάνης, με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται σε 2.062.748,37€.

Η προτεινόμενη Πράξη αφορά στην κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων με σκοπό τη δημιουργία Στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης ατόμων με νοητική υστέρηση και Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμΕΑ δυναμικότητας 20-25 ατόμων.

  • «Προμήθεια δυο (2) Λεωφορείων Μεταφοράς Ατόμων με Αναπηρία».

Δικαιούχος είναι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται σε 230.000,00€.

Η συγκεκριμένη Πράξη αφορά στην προμήθεια δυο (2) καινούριων μικρών λεωφορείων μεταφοράς ωφελούμενων του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με νοητική στέρηση Π.Ε. Κοζάνης.

  • «Δράσεις αναβάθμισης και βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών φροντίδας ηλικιωμένων από τα Κ.Η.Φ.Η. του Δήμου Βοΐου».

Δικαιούχος της Πράξης είναι ο Δήμος Βοΐου, με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται σε 118.978,00€.

Το φυσικό αντικείμενο της Πράξης αφορά στην αναβάθμιση και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών φροντίδας προς τους ηλικιωμένους του Δήμου με την προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού εστίασης στο Κ.Η.Φ.Η Σιάτιστας και την προμήθεια ενός (1) οχήματος τύπου Van για τις ανάγκες μεταφοράς γευμάτων σε όλα τα Κ.Η.Φ.Η. του Δήμου Βοΐου.

Τα έργα εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Αλμπέρ Μπουρλά: «Ο χρόνος είναι ζωή» – Αυτός ήταν ο παράγοντας επιτυχίας