Ο Δήμος Ηρακλείου κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και επισήμως καθώς μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων από τα κλιμάκια της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) και των Υπηρεσιών του Δήμου, διαπιστώθηκαν εκτεταμένες ζημιές , κυρίως σε ιδιωτικά κτίρια που προέκυψαν από την ισχυρή σεισμική δόνηση του περασμένου Σεπτεμβρίου

Δεκτό έγινε από τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας το αίτημα του Δήμου Ηρακλείου για την κήρυξη σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης της Δημοτικής  Ενότητας Γοργολαϊνη , των Δημοτικών Κοινοτήτων 2ου Ανατολικού Διαμερίσματος ,  3ου Δυτικού Διαμερίσματος, 4ου Νότιου Διαμερίσματος , Βασιλειών , Βουτών, Δαφνών, Σκαλανίου και Σταυρακίων και των Δημοτικών Ενοτήτων Ηρακλείου, Νέας Αλικαρνασσού και Παλιανής , για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και την διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την ισχυρή σεισμική δόνηση του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στις 24/2/2022 είχαμε γνωστοποιήσει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο Δήμο Ηρακλείου και σήμερα επιβεβαιώθηκε η σοβαρότητα της κατάστασης.

Κρήτη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Ηράκλειο

Ο Δήμος έκρινε σκόπιμο να αιτηθεί την εν λόγω κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων από τα κλιμάκια της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) και των Υπηρεσιών του Δήμου, διαπιστώθηκαν εκτεταμένες ζημιές , κυρίως σε ιδιωτικά κτίρια. Με τον τρόπο αυτό θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία για την χορήγηση πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής και για αποζημίωση οικοσκευής, και για τους υπόλοιπους πληγέντες δημότες.

Ταυτόχρονα  επιπλέον περιοχές του Δήμου Ηρακλείου οριοθετούνται ως σεισμόπληκτες, με νέα συμπληρωματική Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία εκδόθηκε μετά και τις αυτοψίες  που διενήργησαν μηχανικοί της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, προκειμένου να γίνει αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν σε κτίρια τα οποία βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ηρακλείου.

Πιο συγκεκριμένα από τη Δημοτική Ενότητα Γοργολαϊνη εντάσσονται οι κοινότητες: Αγίου Μύρωνα -Άνω Ασιτών- Κάτω Ασιτών-Πενταμοδίου-Πυργούς, αντιστοίχως από τη Δημοτική Ενότητα Ηρακλείου οι κοινότητες: Βασιλειών-Βουτών-Δαφνών- Σκαλανίου, από τη Δημοτική  Ενότητα Νέας Αλικαρνασού: η Κοινότητα Καλλιθέας  και από την Δημοτική Ενότητα Παλιανής οι κοινότητες: Αυγενικής-Βενεράτου-Κερασιών και Σίβα.

Καλούνται οι δημότες ανάλογα με τον χαρακτηρισμό της περιοχής τους,  να συμβουλευτούν τους ιδιώτες μηχανικούς της επιλογής τους, προκειμένου να τους ενημερώσουν για την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν για να αποκαταστήσουν τις ζημιές που έχουν υποστεί.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Mega: Πρώτο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων τον Φεβρουάριο στο δυναμικό κοινό 18-54 ετών