Μεγάλη επιχείρηση έστησε η αστυνομία στα Ζωνιανά της Κρήτης, κάνοντας έφοδο για πρώτη φορά μετά το 2007.

Άντρες των ΕΚΑΜ και της αστυνομίας, οι οποίοι ξεπερνούσαν τους 50, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η ιστοσελίδα ekriti.gr, έκαναν έφοδο στο χωριό, στήνοντας μια μεγάλη επιχείρηση.

Ο λόγος ήταν μια μεγάλη ζωοκλοπή που έγινε πριν από ένα μήνα από τον Άγιο Βασίλειο Ρεθύμνου όπου είχαν κλαπεί περίπου 120 ζώα.

 Ξύπνησαν μνήμες του 2007

Η έφοδος αυτή θύμισε εκείνη του 2007, όταν δεκάδες πάνοπλοι αστυνομικοί απ’ όλη την Κρήτη με τζιπ είχαν κάνει έφοδο στο χωριό για υπόθεση ναρκωτικών.

Τώρα, αστυνομικοί που στο σύνολό τους ήταν από τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου και υπό τον συντονισμό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, την ΕΚΑΜ Κρήτης αλλά και από το Ηράκλειο, αιφνιδίασαν τους πάντες εισβάλλοντας στο χωριό με πάνοπλους άντρες.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκε σε μαντρί, ελάχιστα χιλιόμετρα έξω από το χωριό, ένα μεγάλο μέρος ζώων με τον ιδιοκτήτη του ποιμνιοστασίου να μην μπορεί να δικαιολογήσει την ύπαρξη του, τουλάχιστον για τα περισσότερα απ’ αυτά κι έτσι οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας ekriti.gr, πρόκειται για έναν άνδρα 68 ετών, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον τρεις ακόμα άνδρες που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, είτε με τον έναν τρόπο είτε με τον άλλο.

Τα κλεμμένα ζώα που εντοπίστηκαν στο ποιμνιοστάσιο αναγνωρίστηκαν και από τον παθόντα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr