Connect with us
banner epikhirisis

ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Βαρύ κατηγορητήριο για τις δύο ομάδες διακίνησης ναρκωτικών

Published

on

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Google Logo Πρόσθεσε το astratv.gr
στα αγαπημένα σου στη Google
Ποινική δίωξη για σειρά βαριών αδικημάτων ασκήθηκε σε βάρος των μελών των δύο φερόμενων εγκληματικών οργανώσεων που εξαρθρώθηκαν μετά τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη, με φόντο τη διακίνηση ναρκωτικών σε περιοχές του Ηρακλείου και του Μαλεβιζίου. Οι κατηγορίες που ασκήθηκαν αφορούν, κατά περίπτωση, διεύθυνση και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών στο πλαίσιο εγκληματικής δράσης, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, σύμφωνα με το neakriti.gr. Οι απολογίες των κατηγορουμένων αναμένεται να ξεκινήσουν τη Δευτέρα και να ολοκληρωθούν την Τετάρτη, ενώ οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση των ναρκωτικών θα απολογηθούν την Τρίτη και την Τετάρτη ενώπιον της αρμόδιας ανακριτικής αρχής.

Κρήτη: Αυτό είναι το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τις δύο εγκληματικές οργανώσεις – Οι “καβάτζες” των ναρκωτικών, τα “ghost phones”, οι αγοραπωλησίες και η “οικογενειακή” οργάνωση (Εικόνες & Βίντεο)

Για κυνήγι μαγισσών κάνει λόγο η υπεράσπιση

Την υπεράσπιση των κατηγορουμένων έχουν αναλάβει οι δικηγόροι Γιώργος Κοκοσάλης και Νίκος Στειακάκης. Σε δηλώσεις του, ο δικηγόρος Γιώργος Κοκοσάλης, που εκπροσωπεί τέσσερις εκ των κατηγορουμένων και από τις δύο φερόμενες οργανώσεις, αμφισβήτησε τον χαρακτηρισμό της υπόθεσης ως εγκληματικής οργάνωσης.

«Έχει χαρακτηριστεί ως εμπίπτουσα στην έννοια της εγκληματικής οργάνωσης. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει κατάχρηση αυτού του νομικού χαρακτηρισμού, προκειμένου να δικαιολογηθεί και το σύνολο της προανακριτικής διαδικασίας, όπως η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Είμαι βέβαιος ότι αυτό θα καταπέσει στο δικαστήριο», ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως υποστήριξε, οι εμπλεκόμενοι συνδέονται μεταξύ τους κυρίως με φιλικές και συγγενικές σχέσεις, ενώ έκανε λόγο για «προσωποπαγή χαρακτήρα» και για ιδιαίτερα περιορισμένο χρονικό διάστημα δράσης, όπως αυτό περιγράφεται από τη διωκτική αρχή. «Όλα αυτά θα τα δούμε τη Δευτέρα κατά τις απολογίες των κατηγορουμένων», πρόσθεσε.

Advertisement

Νίκος Στειακάκης: «Αναμένουμε την δικογραφία να δούμε ποια είναι η ευθύνη»

«Εκπροσωπούμε τέσσερα άτομα, μία οικογένεια. Οι διώξεις, οι οποίες ασκήθηκαν είναι διεύθυνση και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, ένταξης σε αυτήν και διακίνηση ναρκωτικών, στα πλαίσια της εγκληματικής οργάνωσης. Πρόκειται για μία οριζόντια δίωξη. Όταν αντιμετωπίζουμε περιπτώσεις τέτοιες με πολλούς κατηγορουμένους, η εξατομίκευση της ευθύνης του καθένα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα  το οποίο παρέχεται στον εισαγγελέα για να ασκήσει τις διώξεις είναι δύσκολη, επομένως αυτό που μπορούμε να πούμε αυτή τη στιγμή είναι ότι αναμένουμε την δικογραφία να δούμε ποια είναι η ευθύνη του κάθε κατηγορουμένου και ποια η έκταση αυτή ούτως ώστε και η αντιμετώπισή τους στο στάδιο της απολογίας και της ανάκρισης, να είναι η αντίστοιχη για τον καθένα εξατομικευμένα και όχι σε ένα πλαίσιο γενικότερο, συλλογικής ευθύνης». 

Διονύσης Βέρρας: «Δημιουργήσουμε δικογραφίες πάνω στις συνομιλίες»

«Οι δικογραφίες είναι βασικά δύο που έχουν σχηματιστεί και έχουν εκδοθεί, αλλά δικονομικά, θα χωριστούν εκ των πραγμάτων. Η μία έχει να κάνει με τα ναρκωτικά, η άλλη έχει να κάνει με τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Τα μεν ναρκωτικά, όπως προανέφεραν και οι συνάδελφοί μου, έχουν ακολουθήσει την ανακριτική διαδικασία. Η άλλη δικογραφία, η οποία έχει να κάνει με τον ΟΠΕΚΕΠΕ το οξύμωρο είναι το εξής, ότι κάθονται και παρακολουθούν επί δύο ή τρεις μήνες τα τηλέφωνα, σχηματίζουν ογκωδέστατη δικογραφία και  να καταλήξουν τελικά σε σχέση με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, να μην έχουν το απλό πράγμα, δηλαδή να μην έχουν το ποσοτικό κριτήριο, την βλάβη δηλαδή. Είναι και λίγο αστείο. Αυτά συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα. Από κάποιο σημείο και μετά κυνηγάμε μάγισσες», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βέρρας. Την ίδια ώρα κατέληξε συμπληρώνοντας: «Όλο το επιχειρησιακό και η προανάκριση στηρίζεται και με θλίβει λίγο, και στηρίζεται πάνω στην άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε δικογραφίες πάνω στις συνομιλίες. Ας δουλέψουμε λίγο, μην σταθούμε μόνο σε αυτό. Ας δουλέψουμε σωστά και μην παρακολουθούμε μόνο τα τηλέφωνα».

Υπενθυμίζεται ότι οι 16 συλληφθέντες μεταφέρθηκαν λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι της Παρασκευής στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, μετά τη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. που πραγματοποιήθηκε σε περιοχές των Δήμων Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Χερσονήσου, Μυλοποτάμου και Αγίου Νικολάου. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 61 άτομα, ενώ κατά τις έρευνες κατασχέθηκαν περισσότερα από 5 κιλά κάνναβης, ποσότητες κοκαΐνης, πολεμικά τυφέκια, όπλα, φυσίγγια, μετρητά, κινητά τηλέφωνα, οχήματα και άλλα ευρήματα που εξετάζονται από τις αρμόδιες αρχές. Η αστυνομική έρευνα αποκάλυψε επίσης υπόθεση φερόμενης απάτης με επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ, με κατηγορούμενους να φέρονται ότι δήλωναν ψευδή στοιχεία για αριθμό αιγοπροβάτων, ώστε να εξασφαλίζουν κρατικές ενισχύσεις.

Advertisement

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Περισσότερα Εδω

Advertisement

Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο WhatsApp;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:

Μπες στο κανάλι του astratv.gr
στο WhatsApp

Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Viber;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:

Μπες στο κανάλι του astratv.gr
στο Viber
Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο