Σε πρόγραμμα προώθησης των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της Κρήτης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με κύριο προορισμό τις μεγάλες χώρες Γερμανία και Γαλλία, εντάχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πρόκειται για το πρόγραμμα «Eu Food Masters» με προϋπολογισμό 1.350.000 ευρώ και χρονικό ορίζοντα υλοποίησης τους 36 μήνες.

Ειδικότερα το πρόγραμμα επικεντρώνεται στην προβολή και στην προώθηση των ΠΟΠ και ΠΓΕ κρητικών προϊόντων με οργανωμένο και ολοκληρωμένο τρόπο, στην εσωτερική  αγορά και στο εξωτερικό, κυρίως στην αγορά της Γερμανίας και της Γαλλίας, καθώς και στην ανάδειξη της γαστρονομίας και κουλτούρας του νησιού.

Πρόκειται για το δεύτερο πρόγραμμα, στο οποίο εγκρίνεται η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ η υλοποίηση του πρώτου ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Όπως ανακοινώθηκε, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, υποβλήθηκαν 142 προτάσεις για απλά προγράμματα από τα οποία εγκρίθηκαν τα 52.Αντίστοιχα από τη χώρα μας, εγκρίθηκαν 11 προτάσεις για απλά προγράμματα.