ΚΟΣΜΟΣ
Κροατία: Τέσσερις συλλήψεις για τις καταστροφικές πυρκαγιές – Δεκάδες σπίτια και επιχειρήσεις έγιναν στάχτη
Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
στα αγαπημένα σου στη Google
Τέσσερα πρόσωπα συνελήφθησαν καθώς τα βαραίνουν υποψίες πως ευθύνονταν για κάποιες από τις καταστροφικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στις ακτές της Κροατίας στην Αδριατική θάλασσα, ανακοίνωσε η αστυνομία χθες Κυριακή.
Ενώ η χώρα των Βαλκανίων έχει βρεθεί αντιμέτωπη με παρατεταμένη περίοδο ξηρασίας και κύματα ζέστης, πάνω από δέκα πυρκαγιές εκδηλώθηκαν από την Πέμπτη σε διάφορες τοποθεσίες κατά μήκος των ακτών της, κυρίως στην περιοχή Ομίς (νότια), όπου διαπιστώθηκε τουλάχιστον ένας θάνατος και οι αρχές έκαναν λόγο για περίπου 40 τραυματισμούς, συμπεριλαμβανομένων οκτώ ανθρώπων που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.
Η αναγνώριση πτώματος που εντοπίστηκε σε περιοχή που κάηκε παραμένει σε εξέλιξη, ενημέρωσε το Γαλλικό Πρακτορείο η αστυνομία, ενώ 34χρονη υπήκοος Βοσνίας συνεχίζει να αγνοείται. Οι αρχές δεν έχουν κάνει σύνδεση ανάμεσα στις δύο υποθέσεις.
Τα τέσσερα πρόσωπα που συνελήφθησαν το Σάββατο αντιμετωπίζουν «ποινική έρευνα» καθώς τα βαραίνουν υποψίες ότι «προκάλεσαν πυρκαγιές στην περιοχή της Ζάνταρ», πόλης στο κεντρικό τμήμα των κροατικών ακτών στην Αδριατική, όπου βρίσκεται σημαντικό λιμάνι, διευκρίνισε στην ανακοίνωσή της η αστυνομία.
Συνελήφθησαν μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από την πόλη, αφού κάτοικοι κατήγγειλαν στις αρχές την «ύποπτη συμπεριφορά» τους, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Την Παρασκευή και το Σάββατο εκδηλώθηκαν πυρκαγιές στην περιοχή της Ζάνταρ, καταστρέφοντας πευκώνες και ελαιώνες.
Ο κροατικός ποινικός κώδικας προβλέπει ποινές μεταξύ έξι μηνών φυλάκισης και πέντε ετών κάθειρξης σε υποθέσεις εμπρησμών από αμέλεια ή από πρόθεση, που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές ή περιουσίες.
Διενεργείται εξάλλου έρευνα για να εξακριβωθεί αν η πυρκαγιά που προκάλεσε μεγάλη καταστροφή τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, ιδίως σε κατοικημένους τομείς της περιοχής Ομίς, οφειλόταν σε εμπρησμό.
Δεκάδες σπίτια, οχήματα, εστιατόρια και καφέ μετατράπηκαν σε αποκαΐδια εξαιτίας της πυρκαγιάς η οποία, ωθούμενη από ριπαίους ανέμους, εξαπλώθηκε ταχύτατα σε έκταση χιλιομέτρων κατά μήκος των ακτών.
Χιλιάδες κάτοικοι και τουρίστες χρειάστηκε να απομακρυνθούν εσπευσμένα. Πολλοί άνθρωποι έπεσαν στη θάλασσα για να σωθούν από τις φλόγες, που κατά τόπους έφτασαν μέχρι τις παραλίες, με το λιμενικό να στέλνει σκάφη του σε επιχειρήσεις διάσωσης.
Οκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους έφηβη 17 ετών, συνεχίζουν να νοσηλεύονται με σοβαρά εγκαύματα σε νοσοκομεία της Σπλιτ και της Ζάγκρεμπ.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
-
ΕΛΛΑΔΑ22 ώρες agoΝεκρό 4χρονο παιδί που έπεσε από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας
-
LIFESTYLE10 ώρες agoΑντώνης Ρέμος: Κατέρριψε το ρεκόρ όλων των εποχών με την επετειακή συναυλία του στη Θεσσαλονίκη – Πάνω από 200.000 από τη Νέα Παραλία μέχρι το Μακεδονία Παλλάς και τον Λευκό Πύργο (Εικόνες & Βίντεο)
-
MEDIA20 ώρες agoΧαλαρές στιγμές στο προθερμαντήριο | Η Χότζκινσον επιμελείται το μακιγιάζ της Μπολ πριν τον τελικό των 800μ
-
ΕΛΛΑΔΑ15 ώρες agoΜαρτυρία εργαζόμενης στους αστυνομικούς: «Ο Μαζωνάκης ήταν χειρότερα απ’ όσες φορές τον είχαμε δει»
-
MEDIA18 ώρες agoΚέρκεζ κατά Ματσάρι: «Μπορεί να έχει κερδίσει δέκα τρόπαια, για εμένα είναι μηδέν»
-
ΕΛΛΑΔΑ23 ώρες agoΘάνατος Μαζωνάκη: Στο κινητό της γιατρού φωτογραφία του τραγουδιστή στο ιατρείο – Διέγραψαν τα ραντεβού στον υπολογιστή, καθάρισαν τον χώρο
-
MEDIA19 ώρες agoΜε το «Ανήκω σε μένα» του Γιώργου Μαζωνάκη η έναρξη της μεγάλης συναυλίας του Αντώνη Ρέμου στη Θεσσαλονίκη
-
ΕΛΛΑΔΑ5 ώρες agoΦωτιά στη Φθιώτιδα: Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά στην Πελασγία









