Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυκλοφοριακό: Το σχέδιο των 4+4 σημείων του υπουργείου Μεταφορών

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Το σχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού στο Λεκανοπέδιο της Αττικής παρουσίασε o υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, στην ομιλία του στο 5ο Autoforum.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το σχέδιο των 4+4 σημείων

Όπως εξήγησε, το σχέδιο αυτό απαντάει στα προβλήματα του σήμερα, αλλά αντιμετωπίζει και τις ανάγκες του αύριο. Βάζει τα θεμέλια για μια Αττική πιο εύκολη, πιο προσβάσιμη, πιο ανθρώπινη. Και αναπτύσσεται σε 4+4 κινήσεις: 4 κινήσεις που έχουν ήδη γίνει, για άμεσα αποτελέσματα, και 4 κινήσεις για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του αύριο, ώστε να μη γίνει η Αθήνα πόλη απροσπέλαστη.

Συγκεκριμένα, αυτές οι 4+4 κινήσεις, όπως τις παρουσίασε ο κ. Καραμανλής, είναι οι εξής:

4 κινήσεις με άμεσα αποτελέσματα:

1. «Καθαρός Δακτύλιος». Ένα μέτρο δραστικό, που αποφασίστηκε όταν αυξήθηκε ξανά η κίνηση μετά την καραντίνα και το οποίο απέδωσε κάποια άμεσα αποτελέσματα. «Μειώσαμε τα οχήματα στο κέντρο της πόλης και κλείσαμε τα παραθυράκια για υπερβολικές και καταχρηστικές εξαιρέσεις. Το μόνιμο γαϊτανάκι του ελληνικού πολιτικού συστήματος: Να βγάζουμε σε όλο τον κόσμο άδειες για να κυκλοφορούν. Κι έτσι έχει ήδη δοθεί μια κυκλοφοριακή ανάσα στο κέντρο, αλλά έχει μειωθεί σημαντικά και η περιβαλλοντική επιβάρυνση», σημείωσε ο κ. Καραμανλής.

2. Περισσότερα λεωφορεία στο δρόμο. Η Αθήνα -όπως και η Θεσσαλονίκη- είναι από τις ελάχιστες πόλεις στον κόσμο, που ενίσχυσε τους στόλους των αστικών συγκοινωνιών εν μέσω πανδημίας. «Παραλάβαμε περίπου 850 λεωφορεία στο δρόμο και σήμερα έχουμε 1.350», επισήμανε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

3. Ενίσχυση και των μέσων σταθερής τροχιάς.

Ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε ότι:

• Παραδώσαμε τρεις νέους σταθμούς μετρό στην επέκταση προς Πειραιά.

• Στις Γραμμές 2 και 3 του Μετρό, έχουμε 39 συρμούς από 32 το 2019.

• Είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την αναβάθμιση 70 οχημάτων της Γραμμής 1.

• Ενισχύουμε σταθερά το Τραμ: το επαναφέραμε στο Σύνταγμα, παραδώσαμε 12 νέες στάσεις στο κέντρο του Πειραιά, έχουμε δρομολογήσει 25 επιπλέον, νέους, υπερσύγχρονους συρμούς στο δίκτυο.

4. Σύγχρονο πλαίσιο για τη μικροκινητικότητα και την αστική κινητικότητα. Με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, άνοιξε ο δρόμος ώστε η Τοπική Αυτοδιοίκηση να προχωρήσει χωρίς εμπόδια και γραφειοκρατία στη διαμόρφωση ενός πιο βιώσιμου και πιο πράσινου αστικού περιβάλλοντος.

Οι +4 κινήσεις για το αύριο της Αττικής

«Είναι αυτά αρκετά για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού; Σίγουρα όχι. Είναι όμως ανάσες. Βήματα, έστω και μικρά, αλλά έστω προς τη σωστή κατεύθυνση. Και το κυριότερο, δεν είναι αποσπασματικές κινήσεις αλλά τμήματα ενός καλά μελετημένου, ολοκληρωμένου σχεδίου», τόνισε ο κ. Καραμανλής.

Ο ίδιος παρουσίασε τις +4 κινήσεις για το αύριο της Αττικής:

1. Έρχονται και νέα, φιλικά προς το περιβάλλον λεωφορεία. «Είμαστε σε τελικό στάδιο για την προμήθεια των πρώτων 650 νέων, σύγχρονων οχημάτων, έχοντας δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ηλεκτροκίνηση. Θα ξεκινήσουν να ενισχύουν τον στόλο από τις αρχές του 2023», δήλωσε ο κ. Καραμανλής.

2. Μεγάλα έργα μετρό γίνονται ξανά στην Αττική.

• Γραμμή 4 του Μετρό. Το μεγαλύτερο δημόσιο έργο υποδομής που υλοποιείται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, ύψους 1,2 δισ. Η πρώτη νέα γραμμή υπό κατασκευή στην πρωτεύουσα έπειτα από είκοσι ολόκληρα χρόνια. Το πρώτο τμήμα, από το Άλσος Βεΐκου στο Γουδή, με 15 νέους σταθμούς, θα εξυπηρετεί μερικές από τις πιο πυκνοκατοικημένες γειτονιές της Αθήνας. Διασφαλίζεται δε ότι το πράσινο ισοζύγιο στην πόλη όχι μόνο δε θα μειωθεί, αλλά θα αυξηθεί.

• Ταυτόχρονα, προχωρά η μελετητική ωριμότητα και για τις μελλοντικές επεκτάσεις της Γραμμής 4, με προτεραιότητα προς Μαρούσι και Βόρεια Προάστια, περιοχές με μεγάλη ροή εργαζομένων και τεράστιο κυκλοφοριακό φόρτο.

• Σε λίγους μήνες παραδίδονται και οι τρεις τελευταίοι νέοι σταθμοί της επέκτασης της Γραμμής 3 προς Πειραιά: Μανιάτικα, Δημοτικό Θέατρο και Πειραιά. «Επιτέλους ενώνουμε το μεγαλύτερο αεροδρόμιο με το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας», τόνισε ο κ. Καραμανλής.

• Επέκταση Γραμμής 2 προς Δυτικά Προάστια: «Προχωράμε με ταχύτατους ρυθμούς τις μελέτες ώστε να καταφέρουμε να δημοπρατήσουμε ως το τέλος της χρονιάς τους τρεις νέους σταθμούς, Παλατιανή, Ίλιον και ‘Αγιο Νικόλαο», σημείωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

• Παράλληλα, μπαίνει μπρος και ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος Δυτικής Αττικής. Ένα έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, που θα συμβασιοποιηθεί το επόμενο εξάμηνο και θα εξυπηρετεί τις περιοχές από τα Άνω Λιόσια ως τα Μέγαρα.

• Αντίστοιχα, προχωράει ικανοποιητικά και η διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου για την Επέκταση του Προαστιακού προς τα Ανατολικά, δηλαδή προς τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου.

3. Μεγάλα οδικά έργα φτιάχνουν τον νέο οδικό χάρτη της Αττικής.

• Η επέκταση της Λεωφόρου Κύμης έχει ήδη δημοπρατηθεί και αναμένεται να αρχίσει η υλοποίησή της ως τις αρχές του 2023.

• Προχωρούν οι διαδικασίες για τις επεκτάσεις Αττικής Οδού προς Λαύριο και Ραφήνα.

• Αντίστοιχα, προχωρούν και οι μελέτες για την υπογειοποίηση της σήραγγας της Ηλιουπόλεως, που θα δώσει ανάσα στα Νότια Προάστια.

• Στα Δυτικά Προάστια, είναι σε προχωρημένο στάδιο διαδικασιών το έργο της ολοκλήρωσης της Περιφερειακής του Αιγάλεω και του Κόμβου Σκαραμαγκά, που θα αποφορτίσει σημαντικά την Λεωφόρο Αθηνών αλλά και την Λεωφόρου Σχιστού.

4. Σύσταση Μητροπολιτικού Φορέα. Για να αντιμετωπιστεί η πολυδιάσπαση των αρμοδιοτήτων, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανέλαβε πρωτοβουλία -υιοθετώντας την πρόταση του Συλλόγου Συγκοινωνιολόγων Ελλάδας- για τη σύστασή του Μητροπολιτικού Φορέα. Ώστε επιτέλους, όπως γίνεται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όλοι οι συναρμόδιοι φορείς να κάθονται σε ένα τραπέζι και να λύνουν όλα τα ζητήματα που αφορούν το κυκλοφοριακό.

Πού οφείλεται το κυκλοφοριακό

Ο κ. Καραμανλής στάθηκε εξάλλου στα αίτια του κυκλοφοριακού και επιγραμματικά ανέφερε: Πρώτον ότι το κυκλοφοριακό πρόβλημα παρατηρείται σε όλες τις μεγαλουπόλεις του κόσμου. Δεύτερον, αναφέρθηκε στην παντελή απουσία κατά τα προηγούμενα χρόνια, κεντρικού σχεδιασμού που να βασίζεται στις σύγχρονες ανάγκες της πρωτεύουσας. Και τρίτον, υπογράμμισε την απόλυτη πολυδιάσπαση των αρμοδιοτήτων για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που επηρεάζουν το κυκλοφοριακό.

Ανέφερε ενδεικτικά ότι:

-Το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας, ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής.

-Οι Κεντρικές Οδικές Αρτηρίες, όπως για παράδειγμα ο Κηφισός, ανήκει επίσης στην Περιφέρεια Αττικής. Τα τοπικά οδικά δίκτυα, ανήκουν στην αρμοδιότητα των Δήμων.

-Το πολεοδομικό και χωροταξικό ζήτημα της Αθήνας, ένα τεράστιο ζήτημα, ανήκει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

-Η διαχείριση και ο προγραμματισμός των φαναριών, στην Περιφέρεια.

-Ο έλεγχος της παράνομης στάθμευσης, στους Δήμους και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

-Οι κανόνες για την φορτοεκφόρτωση και την τροφοδοσία των καταστημάτων, λίγο γκρίζα ζώνη, ανήκουν στην Περιφέρεια και τους Δήμους.

-Ο έλεγχος για την παράνομη κυκλοφορία οχημάτων στους λεωφορειόδρομος, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

-Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση μεγάλων έργων, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε ότι ο καθένας από αυτούς τους φορείς κάνει τη δουλειά του, αλλά αποσπασματικά και χωρίς πολλές φορές να διαθέτουν τα αναγκαία εργαλεία. Και υπογράμμισε πως το πρόβλημα είναι ότι μέσα στα χρόνια έχει δημιουργηθεί ένα δαιδαλώδες, βαρύ και πολύπλοκο σύστημα, που δεν μπορεί να ακολουθήσει τις κοινωνικές και δομικές αλλαγές που δημιουργούνται σε έναν νομό «σε μόνιμη κίνηση» όπως είναι η Αττική.

Ο κ. Καραμανλής επισήμανε τέλος ότι το σχέδιο για το κυκλοφοριακό της Αθήνας αποτελεί κομμάτι μίας ολοκληρωμένης πολιτικής του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η οποία υπηρετεί κρίσιμους εθνικούς στόχους όπως είναι η οδική ασφάλεια, η ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης και η προστασία του περιβάλλοντος. Και υπογράμμισε ότι πιστεύει προσωπικά στην καλή συνεργασία με όλους τους φορείς, αλλά και τους πολίτες, για να γίνεται κάθε μέρα κι ένα κομμάτι αυτού του σχεδίου πραγματικότητα.

Αντίστοιχο σχέδιο αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού έχει εκπονηθεί και εφαρμόζεται και για τη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η τουρκική παραβατικότητα στην ατζέντα της συνάντησης Δένδια με Αμερικανούς βουλευτές

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Βουλής, Gregory Meeks, καθώς και μέλη του Σώματος είχε την Πέμπτη ο  υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Ο ΥΠΕΞ τους ενημέρωσε ενδελεχώς για τις ελληνικές θέσεις που εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο και ιδιαίτερα το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας. Στο τραπέζι μπήκε και η τουρκική προκλητικότητα, με τον Δένδια να βγάζει ξανά τους χάρτες της παραβατικότητας της Άγκυρας από το συρτάρι. Στη συνάντηση παρών ήταν και ο αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, Τζορτζ Τσούνης.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο Υπουργός Εξωτερικών σύμφωνα με διπλωματικές πηγές,  αναφέρθηκε στο εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων, τονίζοντας την σημασία των τροποποιητικών πρωτοκόλλων στην Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας.

Η βάση της Αλεξανδρούπολης

Στο πλαίσιο αυτό έκανε ιδιαίτερη μνεία στη σημασία της Αλεξανδρούπολης, τόσο ως ενεργειακό κόμβο σε μια κρίσιμη, όπως αποδείχθηκε συγκυρία, καθώς και στην σημασία της για την ασφάλεια και άμυνα των Νατοϊκών Συμμάχων.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο σχήμα «3+1», για την οποία η Ελλάδα επιθυμεί την περαιτέρω διεύρυνση της ημερήσιας διάταξης, καθώς και τον μετασχηματισμό σε ένα σχήμα πολυμερούς συνεργασίας.

Διαβάστε επίσης: Για την κλιμάκωση των τουρκικών απειλών ενημέρωσε την ΕΕ ο Δένδιας

Ο Υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε τα μέλη της αντιπροσωπείας για τις θέσεις που λαμβάνει το Αμερικανικό Κογκρέσο, μέσω της σχετικής νομοθεσίας, αναφερόμενος για παράδειγμα στο “East Med Act 2019”.

Αναφορά στην Ουκρανία

Αναφέρθηκε στην ελληνική στήριξη στην Ουκρανία, η οποία αποτελεί στάση αρχής, καθώς και στην στήριξη της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, καθώς, όπως, υπογράμμισε, οι εν λόγω χώρες είναι δημοκρατίες με βαθιές ρίζες, με σεβασμό στο Δίκαιο και στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Διαβάστε επίσης: Συνάντηση Δένδια – Ζεμενίδη με φόντο την αγορά F-16 από την Τουρκία

Ενδελεχής ενημέρωση για την Τουρκία

Στη συνέχεια, προέβη σε ενδελεχή ενημέρωση για την προκλητική και παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας, την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων, καθώς και την απειλή πολέμου.

Οι χάρτες βγήκαν ξανά στο τραπέζι

Στο πλαίσιο αυτό παρουσίασε και σχετικούς χάρτες, που απεικονίζουν τις παράνομες τουρκικές μονομερείς αιτιάσεις.

Τόνισε ότι οι θέσεις μας εδράζονται στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και ιδιαίτερα του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας και ότι η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να επιλύσει την μοναδική διαφορά με την Τουρκία, την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, στη βάση πάντα του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας.

Αναφέρθηκε επί τούτου στις διμερείς συμφωνίες με την Ιταλία και την Αίγυπτο, καθώς και στην πολιτική συμφωνία για την παραπομπή του ζητήματος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Σημειώνεται ότι η Αμερικανική πλευρά υπογράμμισε ότι αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως ένα πραγματικό φίλο και εταίρο και έδειξε κατανόηση για τις θέσεις μας.

https://platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στρατηγικό Σχέδιο του ΥΠΕΞ: Άξονες, στόχοι, δράσεις και αξιολόγηση

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Τη φιλοδοξία να περάσει το υπουργείο Εξωτερικών στον 21ο αιώνα, δήλωσαν πολιτική ηγεσία και υπηρεσιακοί παράγοντες κατά την παρουσίαση του Στρατηγικού Σχεδίου του υπουργείο που παρουσιάστηκε την Πέμπτη σε ειδική εκδήλωση. Ενός Στρατηγικού Σχεδίου που θα βάζει στόχους, θα εισάγει τις νέες τεχνολογίες στο υπουργείο και θα ενοποιεί τους τρεις πυλώνες της διπλωματίας προκειμένου να αλληλοεπιδρούν. Ακόμα και σε δύσκολες περιόδους που αυτό χρειάζεται περισσότερο.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο Νίκος Δένδιας είχε εκφράσει από την ανάληψη των καθηκόντων του ακόμα τη φιλοδοξία για ένα νέο οργανισμό του ΥΠΕΞ και ένα στρατηγικό σχεδιασμό που θα αναδείξει τις δυνατότητες του υπουργείου.

«Ο Στρατηγικός Σχεδιασμός δεν μια απλή καινοτομία γραφειοκρατικής διαχείρισης της πληροφορίας. Είναι ένας τρόπος δημιουργικής σκέψης και συλλογικής εργασίας» επεσήμανε ο Δένδιας στο χαιρετισμό του κάνοντας λόγο για «ένα απολύτως απαραίτητο εργαλείο για την σύγχρονη διπλωματία και το σύγχρονο περιβάλλον για την διπλωματία του δύσκολου 21ου αιώνα».

Όπως ανέφερε ο ΥΠΕΞ, μέσω του στρατηγικού σχεδιασμού εισάγονται τρεις βασικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του υπουργείου.

Οι τρεις πυλώνες της διπλωματίας

Αρχικά μέσω των πέντε στρατηγικών αξόνων, των 39 στρατηγικών στόχων και των χιλιάδων δράσεων, ενοποιούνται και αλληλοεπιδρούν, οι τρεις πυλώνες της διπλωματίας.

1.       Η πολιτική διπλωματία

2.       Η οικονομική διπλωματία, η προώθηση εξαγωγών, και η προσέλκυση επενδύσεων.

3.       Η δημόσια διπλωματία, η οποία, στην περίπτωση της χώρας μας, έχει στοιχεία μοναδικότητας, περιλαμβάνει πολιτισμό και κουλτούρα, περιλαμβάνει την θρησκευτική διπλωματία και τον απόδημο ελληνισμό.

Ευρεία μεταρρύθμιση

Με την υλοποίηση των στόχων να προβλέπει μία ευρεία μεταρρύθμιση του ΥΠΕΞ η οποία θα καλύπτει την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, την εκπαίδευση και την οικονομική διαχείριση.

Μέσα από τον ορισμό μακροπρόθεσμων στόχων επιτυγχάνουμε, αυτό που νομίζουμε όλοι ότι έλειπε, «να υπάρχει θεσμική συνέχεια στις προσπάθειες όλων» σημείωσε ο Δένδιας, επισημαίνοντας ότι «κάθε προϊστάμενος, είτε πολιτικός, είτε υπηρεσιακός, πρέπει να ξέρει καλά τι στόχους πρέπει να υπηρετεί στη θέση την οποία αναλαμβάνει».

Να παραλαμβάνει όπως είπε και φάκελο «με τους στόχους που θα καλείται να επιδιώξει και να αξιολογείται επί τη βάσει του ποσοστού επίτευξης αυτών των στόχων».  Και σαφώς να υπάρχει και το περιθώριο διορθωτικών προσαρμογών, αφού το ΥΠΕΞ δεν κινείται «σε ένα σταθερό επιστημονικό εργαστήριο, αλλά είναι μια συνεχώς κινούμενη πραγματικότητα», όπως είπε φέρνοντας το παράδειγμα του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο καθένας να γνωρίζει τι αναλαμβάνει

Σε αυτό το πλαίσιο ο κάθε προϊστάμενος, είτε πολιτικός, είτε υπηρεσιακός, πρέπει να ξέρει καλά τι οφείλει να κάνει στην θέση που αναλαμβάνει.

Ο Δένδιας αναφέρθηκε και στο ζήτημα τόσο των ανθρώπινων όσο και των οικονομικών πόρων, σημειώνοντας ότι «δεν είναι δυνατόν σε μια πρεσβεία να έχουμε εκατό δράσεις με ελάχιστο προσωπικό ή σε μια άλλη πρεσβεία να έχουμε 10 δράσεις με πλεονάζον προσωπικό».

Αναφέρθηκε ακόμα στον ψηφιακό μετασχηματισμό του στρατηγικού και επιχειρησιακού σχεδίου του ΥΠΕΞ, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την ψηφιοποίηση τόσο των προξενικών υπηρεσιών, ένα παγκόσμιο ψηφιακό κέντρο ενημέρωσης, μία πλατφόρμα συλλογής πληροφοριών που θα αλλάξει ριζικά την άσκηση της δημόσιας διπλωματίας, το σύστημα ηλεκτρονικής διακίνησης διαβαθμισμένης διπλωματικής αλληλογραφίας, την οικονομική διαχειριση του ΥΠΕΞ με ψηφιοποίηση της διαδικασίας, την ψηφιοποίηση του ιστορικού και διπλωματικού αρχείου κ.α.

«Είναι ένας τελείως διαφορετικός τρόπος αντίληψης που θα μας επιτρέψει να υπερασπίσουμε τώρα και στο μέλλον τα δικαιώματα της πατρίδας μας σε καιρούς που διαγράφονται διαρκώς δυσκολότεροι» ανέφερε κλείνοντας ο Δένδιας.

Δεμίρης: Είμαστε το γραφείο διεθνών σχέσεων όλων των υπουργείων

Για κάτι αληθινά σημαντικό που μπορεί να αποβεί καίριο στην εκτέλεση της αποστολής μας, μίλησε από την πλευρά του ο ΓΓ του ΥΠΕΞ, Θεμιστοκλής Δεμίρης. Μίλησε για ένα υπουργείο κατ΄ εξοχήν εξωστρεφές που λειτουργεί ως σύνδεσμος της πολιτείας με το εξωτερικό. «Είμαστε ένα γραφείο διεθνών σχέσεων όλων των υπουργείων, αλλά και της Βουλής των Ελλήνων. Ενισχύουμε τους βουλευτές στο έργο τους, συνδράμουμε όλους τους φορείς στη διεθνή τους παρουσία, υπηρετούμε τον Έλληνα πολίτη όπου κι αν βρίσκεται στο εξωτερικό και τον απόδημο ελληνισμό» σημείωσε ο Δεμίρης.

Μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας καλύτερα

«Ακόμα και οι πιο αυτάρεσκοι από εμάς, σίγουρα θα παραδεχτούν ότι μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας καλύτερα» ανέφερε, χαρακτηριστικά ο γγ του ΥΠΕΞ.

«Ο σχεδιασμός, η διαμόρφωση στρατηγικής, η εκπόνηση επιχειρησιακών προγραμμάτων είναι πια απαραίτητα» υποστήριξε ο Θεμιστοκλής Δεμίρης σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν μπορεί να απευθυνόμαστε μόνο στη διάθεση ενός υπουργού, στην καταχρηστική προσαρμοστικότητα του βλέποντας και κάνοντας, στη συσσωρευμένη γνώση όσων την απέκτησαν ή «στο φιλότιμο όσων το έχουν».

Χαρακτήρισε δε το στρατηγικό σχέδιο ως μία προσπάθεια που θα είναι δυναμική περιλαμβάνοντας όλους. Ένα εργαλείο που θα αναβαθμίζεται συνεχώς και θα δίνει τη δυνατότητα αξιολόγησης. Για να προσθέσει ότι «κάθε εργαλείο έχει τη χρησιμότητα που εσύ του δίνεις». Τα θεμέλια μπήκαν, το κτίριο χτίστηκε, αυτό όμως που θα κρίνει το μέλλον του είναι η χρήση από την ηγεσία και από όλους εμάς, τόνισε ο ΓΓ του ΥΠΕΞ.

Ανάγκη συντονισμού

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Στρατηγικού και Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Μάριος Λυμπερόπουλος ο οποίος έκανε και την παρουσίαση, από την πλευρά του επεσήμανε ότι όλοι λένε κατά καιρούς τι πρέπει να γίνει, όλοι ξέρουμε που πρέπει να δοθεί έμφαση, αλλά δεν ξέρουμε τι σχεδιάζει ο διπλανός μας, σημειώνοντας ότι η κοινή στόχευση θέλει σαφή γνώση του τι επιθυμεί η πολιτική γνώση, συγκεκριμένους στόχους και συγκεκριμένες δράσεις.

Ολόκληρο το σχέδιο Στρατηγικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΞ

https://platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
COVER STORY4 ημέρες ago

Στην παραλία Κεχρια Σκιαθου ο Σακης Ρουβάς

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Σοκ στον Βόλο- Σκοτώθηκε 14χρονο κορίτσι -Έπεσε στο μπάνιο του σπιτιού της

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Πέθανε ο 53χρονος Κωνσταντίνος Ντάκης από Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

50χρονη από Πτελεό είπε ψέματα και ..αναστάτωσε ολόκληρο χωριό!

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Βόλος-Πέθανε ο Δημήτρης Πανανός σε ηλικία 72 ετών.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Πέθανε ο έμπορος αυτοκινήτων Γιάννης Μέκκας από τον Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Ο Αντωνης Ρεμος στην Σκιαθο απολαμβάνει τις διακοπές του

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Στα δικαστήρια Βόλου συνοδεία αστυνομικών οδηγήθηκε για τρίτη φορά σε δύο εβδομάδες 29χρονος

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Αυτός είναι ο Bολιώτης προπονητής kick boxing που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος 15χρονης μαθήτριάς του

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Ο Αντωνης Ρέμος απόλαυσε το μπάνιο του στην Μηλινα

Δημοφιλή