ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κυρανάκης στο ΕΡΤnews: Εκλογές το 2027 – Aντίπαλός μας ο Αλέξης Τσίπρας και οι ιδέες της Αριστεράς

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
στα αγαπημένα σου στη Google
Για το πρώτο νέο τρένο που έφτασε από την Ιταλία, τον εκλογικό σχεδιασμό της Νέας Δημοκρατίας, την πολιτική αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα, τις παρεμβάσεις του Αντώνη Σαμαρά και την εμπρηστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη μίλησε ο νέος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, καλεσμένος στο ΕΡΤnews και την εκπομπή «Newsroom».
«Οι εκλογές θα γίνουν το 2027» – Νέα πρόσωπα στα ψηφοδέλτια της ΝΔ
Αναφερόμενος στον εκλογικό σχεδιασμό της ΝΔ, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής ξεκαθάρισε ότι οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν το 2027. Όπως είπε, το κόμμα βρίσκεται ήδη σε διαδικασία οργανωτικής προετοιμασίας, δίνοντας έμφαση στην ανανέωση των ψηφοδελτίων.
«Προτεραιότητά μας είναι να δώσουμε χώρο και στη νέα γενιά, σε ανθρώπους που θα πολιτευτούν για πρώτη φορά», ανέφερε, προσθέτοντας ότι μέσα στον Ιούλιο θα ανακοινωθούν τα πρώτα ονόματα υποψηφίων, τα οποία θα περιλαμβάνουν τόσο στελέχη που είχαν συμμετάσχει και στις εκλογές του 2023 όσο και νέα πρόσωπα.
«Αντίπαλός μας ο Αλέξης Τσίπρας και οι ιδέες της Αριστεράς»
Ο κ. Κυρανάκης υποστήριξε ότι ο «βασικός πολιτικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές είναι ο Αλέξης Τσίπρας και οι πολιτικές που εξέφρασε κατά τη διακυβέρνησή του».
Επικαλέστηκε μεταξύ άλλων το δημοψήφισμα του 2015 και τα capital controls, ενώ ανεφρόμενος στην πολιτική και τα αποτελέσματα της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο στη μείωση των «κόκκινων» δανείων, τις φορολογικές ελαφρύνσεις και τα στοιχεία για την επιστροφή Ελλήνων που είχαν μεταναστεύσει στο εξωτερικό.
«Αντίπαλός μας είναι ο κύριος Τσίπρας και οι ιδέες της Αριστεράς», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι η σημερινή οικονομική πολιτική έχει οδηγήσει σε περισσότερες επενδύσεις, αύξηση της απασχόλησης και βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, αναφέροντας ως παράδειγμα επενδύσεις στη βιομηχανική περιοχή της Τρίπολης.
Για Σαμαρά: «Έχω εξαντλήσει ό,τι με αφορά»
Ερωτηθείς για τις πρόσφατες δημόσιες παρεμβάσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Κυρανάκης απέφυγε να επεκταθεί. «Έχω εξαντλήσει, από ό,τι με αφορά, το θέμα αυτό. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να σχολιάσω», ανέφερε.
Όμως δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πως ο «Αλέξης Τσίπρας πήγε να κλείσει στη φυλακή τον Αντώνη Σαμαρά με μια σκευωρία ονόματι Novartis» κάνοντας αναφορά σε «ψευδομάρτυρες κουκουλοφόρους, οι οποίοι ήρθαν στη Βουλή, πήγαν στους εισαγγελείς, πληρώθηκαν πολλά λεφτά, όπως αποδείχτηκε, για να πουν ψέματα με σκοπό να κλείσουν φυλακή τον Αντώνη Σαμαρά».
Για τη δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη: «Δεν ήταν τυφλό χτύπημα»
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη, κατά την οποία έχασε τη ζωή της η Βάγια Νέστορα.
Ο κ. Κυρανάκης υποστήριξε ότι δεν επρόκειτο για τυχαία επίθεση, αλλά για στοχευμένες ενέργειες σε βάρος στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.
«Έχουμε θύμα τρομοκρατίας στη χώρα μας μετά από δεκαετίες», ανέφερε, προσθέτοντας ότι οι δράστες «πήγαν στα σπίτια και στις οικογένειες ανθρώπων για να δολοφονήσουν».
Παράλληλα προανήγγειλε ότι η Νέα Δημοκρατία θα κινηθεί νομικά απέναντι σε όσους, όπως είπε, υποκινούν ή επικροτούν τη βία σε βάρος στελεχών του κόμματος. «Κανένα στέλεχός μας δεν θα μείνει μόνο του», τόνισε.
Αναφερόμενος στην πορεία της έρευνας για την υπόθεση, ο γραμματέας της ΝΔ δήλωσε ότι αναμένει τη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των δραστών. Όπως είπε, η ανθρωποκτονία τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη και εξέφρασε την άποψη ότι οι υπεύθυνοι της επίθεσης θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις προβλεπόμενες ποινικές συνέπειες.
«Ήρθε το πρώτο καινούργιο τρένο νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα»
Ο κ. Κυρανάκης ξεκίνησε τη συνέντευξή του αναφερόμενος στην άφιξη του πρώτου νέου τρένου από την Ιταλία, επισημαίνοντας ότι η παράδοση έγινε νωρίτερα από ό,τι προέβλεπε η συμφωνία.
Όπως είπε, το τρένο έχει ήδη φτάσει στην Ελλάδα και θα ακολουθήσουν οι απαραίτητες δοκιμές και πιστοποιήσεις, ενώ από το τέλος Αυγούστου το δίκτυο θα διαθέτει, όπως ανέφερε, εγκατεστημένα στο σύνολό τους τα νέα συστήματα ασφαλείας.
Παράλληλα σημείωσε ότι πρόκειται για το πρώτο από τα 25 νέα τρένα που προβλέπει η συμφωνία με την ιταλική πλευρά, τονίζοντας ότι «έγινε πράξη χωρίς να πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος ούτε ένα ευρώ».
Κριτική στον Νικόλα Φαραντούρη
Κλείνοντας, ο κ. Κυρανάκης σχολίασε και την αντιπαράθεση που έχει αναπτυχθεί με τον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Φαραντούρη.
Υποστήριξε ότι ο τελευταίος άσκησε άδικη κριτική στον βουλευτή της ΝΔ Μακάριο Λαζαρίδη και έκανε λόγο για υποκρισία, αναφερόμενος σε υπόθεση που αφορά την απόσπαση της συζύγου του ευρωβουλευτή.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Telegram;
Γίνε μέλος στο κανάλι μας:
στο Telegram
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο WhatsApp;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο WhatsApp
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Viber;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο Viber

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 ώρες agoΧάαλαντ: «Αυτό που κάναμε ήταν… άρρωστο! Μακάρι να ήμουν κι εγώ στους δρόμους και να γιόρταζα»
ΑΘΛΗΤΙΚΑ23 ώρες agoΖέρβας: «Θεωρώ πως θα βρεθεί η χρυσή τομή για τις ανανεώσεις των Ντόρσεϊ και Γουόκαπ»
LIFESTYLE14 ώρες agoΣταμάτης Γονίδης: Διέκοψε την συναυλία του μετά από άγριο ξύλο και ξέσπασε – “Ένας μαλ@κας θα χαλάσει 1.000 άτομα! Άντε γαμ@σου να πούμε” (Βίντεο)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ16 ώρες agoΜαρινάκης: Ο κ. Σαμαράς αντί να αναφερθεί στην επέτειο του διχαστικού δημοψηφίσματος έκανε βίντεο κατά της Νέας Δημοκρατίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ24 ώρες agoΣαμαράς κατά Μητσοτάκη – Μπακογιάννη: Δεν φταίω εγώ αν χαθεί η αυτοδυναμία της ΝΔ, έκαναν τα αντίθετα από αυτά που είπα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ22 ώρες agoΑντιδράσεις αντιπολίτευσης στην κυριακάτικη ανάρτηση Μητσοτάκη για ακρίβεια, ασφάλεια και ΕΣΥ
ΕΛΛΑΔΑ16 ώρες agoΔήμαρχος Μάνδρας στο parapolitika.gr: “Υπάρχουν μαρτυρίες ότι η φωτιά στην Οινόη άρχισε από τσιγάρο
ΑΘΛΗΤΙΚΑ22 ώρες agoΟι φωτογραφίες μπαμπά-γιου τους ερυθρόλευκους στο Σίενταμ και το σύνθημα του Γκαρθία για Φουρνιέ!









