Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δείτε την ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα

Published

on

6259701 620x350.jpg

Ολοκληρώθηκε η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος στην Βουλή. Η συνεδρίαση αυτή είναι η πρώτη μετά από τις ευρωεκλογές και από τον ανασχηματισμό.

Πέραν της ομιλίας του πρωθυπουργού, διψήφιος θα είναι ο αριθμός των βουλευτών της ΝΔ, που θα ζητήσουν να τοποθετηθούν στη συνεδρίαση της γαλάζιας ομάδας. Ο καθένας θα έχει τρία λεπτά προκειμένου να διατυπώσει τα ερωτήματά και τα παράπονα του.

Δείτε την ομιλίαΜητσοτάκης: «Οι πολίτες έχουν πολλές απαιτήσεις από εμάς»

«Οι πολίτες έχουν πολλές απαιτήσεις από εμάς, ζητούν λιγότερα λάθη και περισσότερη προσπάθεια, χειροπιαστά αποτελέσματα αντί για ανέξοδα λόγια» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίγοντας τις εργασίες της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η σημερινή συνεδρίαση συμπίπτει με τη συμπλήρωση ενός έτους από τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές του Ιουνίου 2023. «Πήραμε μια ηχηρή εντολή από τους πολίτες να κάνουμε πράξη το σχέδιο μας. Η εντολή αυτή ισχύει στο ακέραιο και μετά τις ευρωεκλογές.

Advertisement

Το αποτέλεσμα δεν καταγράφει το στόχο που είχαμε θέσει, αλλά καταγράφει την καθαρή υπεροχή της ΝΔ» είπε. Προσέθεσε ότι «πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και να ερμηνεύσουμε τη στάση των ψηφοφόρων κυρίως αυτών που απείχαν στο όνομα των δικών μας αδυναμιών» σημειώνοντας ότι όσοι απείχαν «συνειδητά επέλεξαν να μην εμπιστευτούν άλλη πολιτική δύναμη».

«Βαδίζουμε ανανεώνοντας το δυναμικό μας λέμε όχι σε αυτούς που θέλουν μια μικρή και φοβική ΝΔ», τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης.

«Καρφιά» Μητσοτάκη στο εσωτερικό της ΝΔ

«Αν το δέντρο δεν ψηλώνει, τότε οι ρίζες έχουν ξεραθεί» είπε απαντώντας σε όσους ζητάνε «επιστροφή στις ρίζες» της Νέας Δημοκρατίας. Ανέφερε δε ότι η πολιτική διευρύνσεων που ακολουθεί όσο είναι «στο τιμόνι» της ΝΔ οδήγησε σε πέντε εκλογικές νίκες έως τώρα.

«Ποσοστά που έμοιαζαν απρόσιτα για πολλούς. Και αυτά είναι κεκτημένα», τονισε με νόημα «καρφώνοντας» τις αρνητικές εκλογικές επιδόσεις του παρελθόντος. «Πετύχαμε εκλογικά ποσοστά που ήταν πρωτοφανή για τα δεδομένα της Νέας Δημοκρατίας εδώ και μία εικοσαετία».

Εθνικά θέματα

Ο Φρέντι Μπελέρης πρέπει να αναλάβει τα καθήκοντά του ως ευρωβουλευτής και να μην εμποδιστεί», είπε στη συνέχεια σχολιάζοντας τη χθεσινή απόφαση της Αλβανίας, ενώ απευθυνόμενος στη Βόρεια Μακεδονία στη σκιά των συνεχών προκλήσεων της επί της ονομασίας, είπε «δεν ξεκινήσαμε καλά».

Advertisement

«Δεν ξεκινήσατε καλά παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο και τις υποχρεώσεις σας που απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες. Πάψτε να λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο. Το ίδιο ισχύει και για την Αλβανία. Η χθεσινή απόφαση για τον Φρέντι Μπελέρη φέρνει την Αλβανία αντιμέτωπη με το ευρωκοινοβούλιο συνολικά. Ο Φρέντι Μπελέρης πρέπει να αναλάβει τα καθήκοντά του ως ευρωβουλευτής.

Γνωρίζουν τα Τίρανα ότι οτιδήποτε άλλο θα δυσχαιράνει τον ευρωπαϊκό δρόμο της Αλβανίας. Τα ευρωπαϊκά όνειρα του κ. Ράμα περνούν από μία ελληνική παροιμία: “όπως έστρωσε θα κοιμηθεί”», δήλωσε.

«Έχουμε μία τριετία μπροστά μας»

«Όσοι στον εσωτερικό πολιτικό διάλογο παπαγαλίζουν διάφορα “τσιτάτα” περί εξυπηρέτησης συμφερόντων, ας ακούσουν την ίδια τη φωνή των γεγονότων από τις πραγματικές αυξήσεις μισθών και συντάξεων, την κατάργηση 50+ φόρων αλλά και την φορολόγηση των διυλιστηρίων που μόνο αυτή η κυβέρνηση έκανε», συμπλήρωσε.

Στην συνέχεια ανέφερε πως «Έχουμε μία τριετία μπροστά μας, που μας επιτρέπει και να διορθώσουμε λάθη και να ξεδιπλώσουμε πιο αποφασιστικά το κυβερνητικό μας έργο».  «Η κυβέρνηση θα γίνεται συχνά αλεξικέραυνο για την όποια αδυναμία της καθημερινής ζωής. Πάρτε για παράδειγμα αυτό που έγινε με τους καθαρισμούς των οικοπέδων. Έγιναν όλα τέλεια; Όχι. Είναι όμως μία σημαντική πρόοδος σε σχέση με αυτό που συνέβαινε πέρυσι.

Έχω συναντηθεί με τις ηγεσίες των υπουργείων Ανάπτυξης, Μετανάστευσης και ακολουθεί άμεσα και το Υγείας. Θα κάνουμε δομικές παρεμβάσεις στο σύστημα υγείας. Σημαντική παρέμβαση και αυτό που συμβαίνει στον τομέα της Παιδείας με το ψηφιακό φροντιστήριο.»

Advertisement

«Στον τομέα του αθλητισμού θα πρέπει να έχουμε γήπεδα χωρίς χούλιγκαν. Για πρώτη φορά πιστεύουμε πως μπορούμε να το πετύχουμε.»

«Έχω αποδείξει ότι η πόρτα μου είναι ανοιχτή»

«Η άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι το αποτύπωμα του ποσοστού που λάβαμε στις εκλογές του Ιουνίου του 2023. Δώδεκα μήνες έχετε δουλέψει σκληρά και θέλω να σας ευχαριστήσω. Εχουμε ψηφίσει πάνω από 70 νομοσχέδια. Κανένα άλλο κόμμα δεν έχει να επιδείξει τέτοια κοινοβουλευτική συνέπεια. Τιμώντας τον ρόλο του βουλευτή.

Εσείς εκπροσωπείτε την κυβέρνηση στη Βουλή, αλλά εκπροσωπείτε και τις εκλογικές σας περιφέρειες. Έχω φροντίσει να κάνω πιο αισθητή την παρουσία των βουλευτών στο κυβερνητικό σχήμα. Έχω αποδείξει ότι η πόρτα μου είναι ανοιχτή σε σας. Θα ακούσουμε και σήμερα παράπονα, επισημάνσεις. Θέλουμε να τα γνωρίζουμε για να παρεμβαίνουμε.

Απλότητα, αξιοπιστία, αποτελεσματικότητα. Οι λέξεις που μας ακολουθούν. Ακούμε τη φωνή της κοινωνίας και μέσα από αυτή τη γόνιμη αυτοκριτική. Εστιασμένοι είμαστε στους συλλογικούς μας στόχους. Για πρώτη φορά αρχίζει πράγματι η ακρίβεια να υποχωρεί. »

«Εκλογές θα έχουμε πάλι το 2027 και αυτή η νίκη θα είναι μία νίκη όλων μας»

Κλείνοντας τον λόγο του ανέφερε «Και να κλείσω με την εξής επισήμανση: Κάθε σταθμός κάθε εκλογική μάχη είναι μία ευκαιρία να δούμε από που ξεκινήσαμε. Πολλά απο αυτά σήμερα τα θεωρούμε δεδομένα. Ήταν σχέδια το 2019, ήταν προσδοκίες το 2019.»

Advertisement

Και συμπλήρωσε ότι «Δεν είμαστε πια το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης.» Ανέφερε δε ότι «Η ΝΔ απέκτησε υποστηρικτές σε όλο το πολιτικό φάσμα. Πετύχαμε εκλογικά ποσοστά τα οποία ήταν πρωτοφανή για τα δεδομένα της ΝΔ. Αυτή την παρακαταθήκη έχουμε χρέος να την τιμήσουμε. Ο γόνιμος διάλογος δεν είναι εσωστρέφεια. Δεν είμαστε σε αυτή τη φάση. Καλόπιστη κριτική και το κεφάλι χαμηλά. Οι στόχοι μας είναι υψηλοί.

Εκλογές θα έχουμε πάλι το 2027 και αυτή η νίκη θα είναι μία νίκη όλων μας. Απέναντί μας σε αντίθεση με την 1η τετραετία έχουμε να αντιμετωπίσουμε παθογένειες ριζωμένες εδώ και δεκαετίες
Χρειάζεται χρόνος και πολύ προσπάθεια Καμία ψήφος δεν είναι δεδομένη, κανένα ποσοστό αυτοδυναμίας δεν έχει μόνιμο ιδιοκτήτη και σταθερή διάρκεια. Η εμπιστοσύνη των πολιτών κερδίζεται και χάνεται κάθε μέρα. Έχω μεγάλη πίστη στις δυνατότητες της παράταξης και της ΚΟ.»

Περισσότερα Εδω

Advertisement BANNER ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ver1 01
Advertisement
Anassa
Advertisement
Dei
Advertisement web banner kotsiras 300x250
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο